Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu PL519

blue

Postări Recomandate

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

29

• zbodeoc

11

• THOMAS

8

• feri.visky

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema este clasica, nimic deosebit iar transformatorul este double core sectiunea de 13,6cm* intrefier 0,2 mm L=14H cu intrefier si 26H fara, 5P+4S, 1986 sp CuEm 0,3 primar ,118 sp CuEm CuEm 0,6mm, rezistenta infasurarii primare 98 ohm, impendanta Ra=2250 ohm/8 ohm

Link spre comentariu

Totusi, schema ar fi de interes, PL519 sunt destul de rare...a propos, puteti divulga sursa? Eu am doar unul si ala folosit...daca aveti schema doar pe hartie mi-o puteti trimite in MP si ii imbunatatesc eu contrastul.Sasiul l-ati confectionat singur, sau exista vreo sursa in Arad care confectioneaza asa ceva?Anodica cat ar fi? Presupun ca in jur de 250-280V dupa impedanta relativ mica a transformatorului...

Link spre comentariu

Totusi, schema ar fi de interes, PL519 sunt destul de rare...a propos, puteti divulga sursa? Eu am doar unul si ala folosit...daca aveti schema doar pe hartie mi-o puteti trimite in MP si ii imbunatatesc eu contrastul.Sasiul l-ati confectionat singur, sau exista vreo sursa in Arad care confectioneaza asa ceva?Anodica cat ar fi? Presupun ca in jur de 250-280V dupa impedanta relativ mica a transformatorului...

Tuburile le-am cumparat acum trei ani de la Budapesta, exista un magazin de la care cred ca se pot si comanda, au costat 10000 Ft 4 buc iar sasiul si transformatoarele sint home made
Link spre comentariu

Multumesc, presupun ca modulul de autobias va fi cel discutat deja in topicul respectiv, sau lucrati la imbunatatirea lui?Aduce vreun avantaj conectarea lui E180F ca trioda? Am mai vazut EF86 conectat asa si acolo se spunea ca se obtine o trioda cu amplificare mai mare decat un ECC obisnuit. La cat se stabilizeaza tensiunea negativa pe G1 a lui PL519?Am atasat o varianta imbunatatita pt. cine doreste sa tipareasca schema pe imprimanta laser.

post-13620-139829318715_thumb.jpg

Link spre comentariu

Tensiunea de negativare se stabilizeaza la -75v dupa citeva minute de intrare in regim termic normal al tubului, detalile sint data in topicul legat de acest subiect. Amplificatorul va fi prevazut cu doua temporizari, una pt filamente de aproximativ 30 secunde si cealalta pt tensiunea anodica unde incarcarea celor doi electrolitici de 1600uF va fi mai lenta din motive lesne de inteles , mai exista un stabilizator de -120v cu un IRF820 si un stabilitron OB3 referinta de tensiune plus tensiunile anexe pt timer si alimentare autobias. Pt acesta din urma, mai ma gindesc fiindca imi place ideea lui Misa de a folosi un optocupler

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări