Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

18f2250 si usb

sz3bbylA

Postări Recomandate

sincer citesc de vreo saptamana usb ca sa reusesc sa fac un firmware

ma intereseaza pentru inceput hid

am luat documentatia de pe siteul usb

am citito

dar ma incurca foarte tare pt ca sunt foarte multi termeni

poate are cineva doc legate de hid

device descriptor

configuration descriptor

interface descriptor

endpoint dscriptor(ep0)

string descriptor(bulk , isocronous, control intrerupt)

nu inteleg cum sa le folosesc

ma gindesc poate a mai trecut cineva prin asa ceva

va multumesc pt orice informatie

siteuri gasite de mine

http://www.usb.org/home

http://www.waitingforfriday.com/index.php/Projects

http://www.beyondlogic.org/usb/usbdevdrvs.htm

http://www.lvr.com/usb.htm

http://www.pinvoke.net/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sz3bbylA

4

• francezu

3

• sosoi

1

• deep-blue

1

Top autori în acest subiect

cu preponderenta folosesc hi-techse pare ca fisierele de la microchip nu trebe modificate prea tare ca sa le folosesti cu hitechdar toti termenii din fisierele alea nu leam gasit explicate nicaieriam inceput sa fac scheme logice pe baza fisierelor ca sa inteleg si nu prea imi iesede exemplu pid-ul ti-l da microchip dar vid-ul ?cine imi da mie un vid ca sa fac niste teste ... ?, nu cred ca microchip se ocupa de asta.ideea o inteleg cum sa folosesc un hid dar nu stiu de une sa incepms oricum pt raspunsam pus si michrochip solutions si am incercat sa folosesc si programelele din toolsnu stiu ce reprezinta toti parametrii pt ca nu am gasit documentatie

Link spre comentariu

de exemplu pid-ul ti-l da microchip dar vid-ul ?cine imi da mie un vid ca sa fac niste teste ... ?

Pentru aplicatii comerciale perechea VID:PID se cumpara de la usb.org. Pentru hobby-sti exista astfel de perechi puse la dispozitie de catre diferite organizatii. Si la urma urmei, acasa la tine poti sa-ti alegi orice, numai sa nu dea conflict cu alt divais usebe.Pentru pacea mintii, la adresa asta cauta dupa "free for internal lab use".Oricum VID:PID e partea cea mai usoara. Nu, nu e cazul sa te sperii ca restul ar fi mult mai greu. Presupunand ca stii etapele stabilirii unei conexiuni, ti-as recomadata sa incepi prin a citi cu atentie descrierea registrilor asociati USB-ului. Din pacate eu am lucrat doar cu un transceiver USB extern asa ca nu pot sa-ti dau sfaturi concrete. Mi-am prajit creierii pe BeyondLogic ca dupa aia sa-mi dau palme la ce simplu era.Pentru partea pe PC recomand calduros libusb. libusb e foarte bine documentat si cu un pic de rabdare poti sa pui rapid pe-olalta o aplicatie de test.Succes si spor la treaba.
Link spre comentariu

cine imi da mie un vid ca sa fac niste teste ... ?, nu cred ca microchip se ocupa de asta.

Atat timp cat nu dezvolti un produs pentru comercializare, ci doar pentru testare, cred ca poti folosi orice vid/pid, doar sa nu coincida cu ale altui device conectat la PC-ul tau. Foloseste cu incredere 0x1234/0x1234 -astea sunt in exemplele de la mikroe; pe baza lor eu am dezvoltat o aplicatie cu 18F2550 cu mikroBasic, si VB6 pe soft- pot posta proiectul , dar nu stiu cat te ajuta, deoarece tu programezi in C.
Link spre comentariu

am lucrat si cu mikroc dar nu mi-a placut delocdaca ma poti ajuta cu ce-ai facut pt firmware ms mult vb6 nu ma intereseaza pt ca am gasit ceva exemple in c#nu stiu cum sa iti dau mail, poate postezi aicimultumesc mult

Link spre comentariu

Am atasat intreg proiectul: hardware/firmware/software. Este un termometru usb pe 3 canale cu DS18B20. Nu e ceva spectaculos, si nici codul nu e scris foarte structurat, dar proiectul l-am realizat in graba, ~3 zile. Oricum, partea de firmware a fost cea mai usoara, avand in vedere ca mB are librarie pt hid si mai are si un utilitar ce genereaza descriptorul. Soft-ul (in VB6) e departe de adevar :rade: ,dar cel putin comunicatia usb merge ok.

Link spre comentariu

Am atasat intreg proiectul: hardware/firmware/software. Este un termometru usb pe 3 canale cu DS18B20. Nu e ceva spectaculos, ......

Nu e ceva spectaculos ... dar zic eu ca e ceva frumos si interesant , FELICITARI. :aplauze

Pana acum chiar nu am fost interesat sa fac o comunicatie directa PC - uC pe USB deoarece mi s-a parut dificil , toate prioectele le-am facut cu FT232 sau direct RS232 dar acu chiar voi incerca .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări