Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza cablu TV

valytzu1207

Postări Recomandate

Salut,Am cumparat o priza pentru cablu tv ce se monteaza in perete si am vazut ca are un condensator inseriat pe "firul cald" al cablului tv. Probabil vrea sa fie o protectie... Influenteaza cu ceva? Are ceva daca scot condensatorul ala si pun o simpla sarma de cupru sau pur si simplu scurtcircuitez condensatorul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valytzu1207

4

• cristi71

4

• Spitfire

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu de alta, dar am vazut la cineva o priza de genul si se vedea mai urat la televizorul care era legat prin priza comparativ cu unul ce era legat direct... Cu rol are atunci condensatorul ala?

Link spre comentariu

condensatorul are rol de cuplaj si separare galvanica (oarecum) prizele sunt de mai multe feluri: fara atenuare(ssplitere) si cu atenuare (distribuitor), cunoscute in lumea cablistilor ca -3, -10, -20..etc cifrele reprezentind atenuarea masurata in decibeli al semnalului RF.

Link spre comentariu

cuplajul se monteaza pt a fi separat circuitul de intrare din tunerul tv de capacitatea parazita a cablului si eventualele capacitati si inductante ce pot aparea de aici. referitor la cealalata problema, un nivel foarte mare al semnalului (peste 75 db) poate inneca tv ( circuitul de RAA numai face fata) si de aceea se monteaza atenuatoare pe calea de semnal. d voastra nu scoateti condensatorul intruat nu obtineti nici un castig in plus.

Link spre comentariu

Poza nu e foarte clara dar am impresia ca este un varistor, nu e condensator.Daca am dreptate atunci a fost pus acolo ca sa protejeze impotriva socurilor de tensiune cum ar fi de exemplu in cazul unui fulger sau in cazul in care un alt televizor de pe acelasi cablu se strica si baga o tensiune periculoasa pe priza.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator nepotu17

Daca ai probleme cu imaginea dupa instalare nu mai sta pe ganduri dute direct la priza si elimina piesa. Imagineaza-ti faptul ca fata de tine care iti montezi prize (in apartament presupun) ceilalti vecini nu au nici o protectie pe cablu de la distribuitorul de pe casa scarii si pana la tv. Calitatea imaginii este foarte usor influentabila de multi factori printre care si de orice componenta electronica pasiva pusa in calea sa. Pana la tunerul TV-ului plecand din amplificatorul de scara exista multi condensatori si atenuari in calea semnalului tv amplasate in distribuitoarele de pe paliere. Am avut ocazia sa montez cablu tv in multe locuinte unde instalatia era executata cu aparataje facute de firme consacrate si care datorita atenuarilor (-17, -20, -25dB) nu puteau furniza un semnal corespunzator si fara sa stau pe ganduri am procedat la fel cum va recomand si voua - eleminati orice componenta din calea semnalului tv. ATENTIE la folosirea acestor prize la instalatii ce presupune existenta in locuinta a unui receptor satelit! Pute-ti distruge receptorul datorita faptilui ca aceste piese pot scurcircuita telealimentarea furnizata de receptor catre LNB!

Link spre comentariu

Ala e un condensator inseriat pe firum cald,se vede clar. Un varistor inseriat cu firul de semnal n-ar avea nici un rost.Avand in vedere frecventa semnaului TV,un condensator suficient de mare nu ar trebui sa influienteze semnificativ receptia.Mai problematicce pot fi contactele mecanice ale mufei si capacitatiile ei paratzite (intre firul de semnal si masa!)Iar calitatea cablului e decisiva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări