Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 10w

DexTer

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Avand in vedere pragul destul de mare necesar in poarta mosfetii nu sunt recomandati pentru tensiuni asa mici cum ai nevoie, prima schema mi se pare potrivita insa puterea depinde si ce sarcina doresti sa comanzi cu ampliful, 4 sau 8 Ohm, modificari se pot face pentru adapratea la +/-12V, la +/-14V insa probabil merge si asa cum este.

Link spre comentariu

tda2003 10 w mono sau tda2030 14w mono aceas schema ca tda2003 doar ca difera puterea cauta pe gogu

tda 2030 se alimenteaza la tensiune ceva mai mare decat tda 2003! si nu sunt identice decat la capsula din cate stiu! parca tda 2003 are o schema mai simpla decat cea cu 2030! iar 10W cu acel 2003 nu stiu sa fi atins vreodata! poate pe o sarcina de 2 ohmi! dar nu cred ca este cazul, dat fiind ca integratul este foarte prost iar la primul semn ca miroase a scurt pe iesire, integratul se sperie si se sparge in figuri(la propriu)

ca idee, cand eram prin liceu, aveam un radio cas facut de "tehnoton Iasi" cu acele 2030, iar difuzoarele din incinta erau de 8W sigur dar nu mai stiu sigur ce rezistenta aveau!!! 4 sau 8 ohmi!?!!! deci nici asta nu are 14W ci mai putin! banuiesc ca alea sunt date de catalog, iar acei parametri sunt obtinuti in conditii ideale de testare, ceea ce in nici un caz nu vei realiza in viata de zi cu zi!

acum este posibil sa ma insel dar sunt foarte proaste ca integrate, iar eu nu recomand decat incepatorilor sa foloseasca asa ceva pentru studiu, deoarece sunt ieftine si au o schema mai mult decat simpla.

toate cele bune!

AlinEX

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator neculea corneliu

Multi se incapataneaza sa foloseasca tranzistori acolo unde nu e cazul.Am mari indoieli ca se poate realiza la tensiunile si puterea asta ceva mai performant ca un banal tda2040 la +-16-18v care la aswo e 5 lei...eu am o configuratie preferata cu 2 tda-uri 2040 in punte, cu divizor rezistiv pe intrare pt a mentine iesirea la jumatea tensiunii de alimentare pe ambele integrate, alimentate cu +36v si masa, care bate orice altceva si ca distorsiuni si ca slew rate pana in 30w/8ohmi.In plus faptul ca le tin la tensiune mica le face sa se descurce si pe 4 ohmi cu un maxim de fiabilitate la 32-34v.Mentionez si repet a suta oara:tda2040 au distorsiuni mai mici alimentate single rail-fínd cu doi finali npn- si ca sa scapi si de condensatorii de iesire folosesc montajul in punte care creste nesemnificativ distorsiunile fata de imbunatatirea pe care o aduce dublarea slew-rate-ului.Dau marturie Dream theater si Paganini deopotriva.Altfel as reedita discutiile referitoare la tda1514a versus tranzistori si ar fi cam prea des...si totusi tda-urile astea au 30, respectiv 20 de ani.N-am mai cercetat demult piata, dar pentru 10w, sigur sunt o caruta de integrate mai performante decat un montaj pe tranzistori realizat in regim de amator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări