Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAX232N si transmisia la 15 m ( lungimea maxima )

mircang9

Postări Recomandate

Salut la toata lumea, In desenul afisat am liniile trasate cu albastru ce reprezinta conexiunile despre care am dubii, in sensul ca in datasheet Vs+ si Vs- de la MAX232N figureaza ca iesiri, insa in valorile maxime admise la Vs+ si Vs- figureaza valori pana la +15V pentru Vs+ si -15V pentru Vs-. Cand masor cu voltmetrul ( fara sa am legaturile cu albastru facute ) la pinul Vs- am -8.5 V, iar lapinul Vs+ am +8.5 V. Ei bine pentru a transmite prin cablu de RS232 la o distanta de 15m pana lalaptop am nevoie de nivele de tensiune mai mari de +/- 8.5V si m-am gandit ca pentru a a avea de exemplu +/- 12 V, sa apelez la solutia de a lega la Vs- un -12 V de la o sursa de tensinestabilizata si la Vs+ un +12 V de la o sursa de tensiune stabilizata. Daca nu se poate asa, cumpot asigura pentru EIA 232 nivele de transmisie pe cablu de 15 m de +12V pentru 0 logic si -12V pentru 1 logic ? Ridic problema asta pentru ca datele transmise pe cei 15 m de cablu sa fie cat mai garantateposibil avand elementele din desen, adica tensiunile diferentiale sa fie mai mari de +/- 8.5V,pentru ca datele sa fie transmise cu cat mai putine erori. Cablul de 15 m trece pe langa nisteinstalatii cu relee la +24 V si 220 VCA de unde ar putea aparea influente. Cablul este ecranat, si presupun ca trebuie sa leg mantaua cablului la carcasele de la capetele cablului. La capatul de laMAX232 e corect sa leg mantaua cablului la masa circuitului care este legatura comuna intre cele 4 mase ? :smt103:

post-23035-139829317597_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircang9

2

• costi002

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 luni mai târziu...

Intrucat n-am bani acum sa dau pe alt convertor RS232/RS485 sau USB/RS485sau MAX485, ci am cele din figura plus convertor USB-RS232 la laptop m-am gandit ca pentru a extinde lungimea de transmisie la 15 m sau chiar la maxim ( 20 m )sa apelez la schema de mai jos. MAX232N poate fi alimentat la maxim 6V si intrucat eu il alimentez la 5V, acesta scoate pe partea de RS232 tensiuni de maxim +/-8V asa cum este specificat si in schema din datasheet.In schema am pus cele doua operationale pentru a amplifica de la +/-8Vla +/-12V ( maxim +/- 15V ) pentru a mari distanta de transmisie.Viteza pe care o folosesc este 75 bps.Ce parere aveti ? E ceva gresit in schema propusa de mine sau ar mai trebuiadaugat ceva ? La R2IN am legat direct la iesirea AO intrucat in datasheetspune ca la Driver Input poate maxim +/-30 V.Apropo MAX485 poate fi folosit impreuna cu convertorul USB-RS232 adicapentru o comunicatie facuta pentru RS232 asa cum am facut eu ?pentru a mari distanta de transmisie la 1200 m ? Momentan am nevoiepentru inceput de 15 m si m-am gandit la schema de mai jos.Cu port serial COMx ? :jytuiyu

post-23035-139829376735_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări