mircang9 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Salut la toata lumea, In desenul afisat am liniile trasate cu albastru ce reprezinta conexiunile despre care am dubii, in sensul ca in datasheet Vs+ si Vs- de la MAX232N figureaza ca iesiri, insa in valorile maxime admise la Vs+ si Vs- figureaza valori pana la +15V pentru Vs+ si -15V pentru Vs-. Cand masor cu voltmetrul ( fara sa am legaturile cu albastru facute ) la pinul Vs- am -8.5 V, iar lapinul Vs+ am +8.5 V. Ei bine pentru a transmite prin cablu de RS232 la o distanta de 15m pana lalaptop am nevoie de nivele de tensiune mai mari de +/- 8.5V si m-am gandit ca pentru a a avea de exemplu +/- 12 V, sa apelez la solutia de a lega la Vs- un -12 V de la o sursa de tensinestabilizata si la Vs+ un +12 V de la o sursa de tensiune stabilizata. Daca nu se poate asa, cumpot asigura pentru EIA 232 nivele de transmisie pe cablu de 15 m de +12V pentru 0 logic si -12V pentru 1 logic ? Ridic problema asta pentru ca datele transmise pe cei 15 m de cablu sa fie cat mai garantateposibil avand elementele din desen, adica tensiunile diferentiale sa fie mai mari de +/- 8.5V,pentru ca datele sa fie transmise cu cat mai putine erori. Cablul de 15 m trece pe langa nisteinstalatii cu relee la +24 V si 220 VCA de unde ar putea aparea influente. Cablul este ecranat, si presupun ca trebuie sa leg mantaua cablului la carcasele de la capetele cablului. La capatul de laMAX232 e corect sa leg mantaua cablului la masa circuitului care este legatura comuna intre cele 4 mase ? :smt103: Link spre comentariu
costi002 Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 cu 2 convertoare rs232/rs485 rezolvi mult mai usor. 485 este linie industriala si foarte insensibila la perturbatii Link spre comentariu
mircang9 Postat Ianuarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Intrucat n-am bani acum sa dau pe alt convertor RS232/RS485 sau USB/RS485sau MAX485, ci am cele din figura plus convertor USB-RS232 la laptop m-am gandit ca pentru a extinde lungimea de transmisie la 15 m sau chiar la maxim ( 20 m )sa apelez la schema de mai jos. MAX232N poate fi alimentat la maxim 6V si intrucat eu il alimentez la 5V, acesta scoate pe partea de RS232 tensiuni de maxim +/-8V asa cum este specificat si in schema din datasheet.In schema am pus cele doua operationale pentru a amplifica de la +/-8Vla +/-12V ( maxim +/- 15V ) pentru a mari distanta de transmisie.Viteza pe care o folosesc este 75 bps.Ce parere aveti ? E ceva gresit in schema propusa de mine sau ar mai trebuiadaugat ceva ? La R2IN am legat direct la iesirea AO intrucat in datasheetspune ca la Driver Input poate maxim +/-30 V.Apropo MAX485 poate fi folosit impreuna cu convertorul USB-RS232 adicapentru o comunicatie facuta pentru RS232 asa cum am facut eu ?pentru a mari distanta de transmisie la 1200 m ? Momentan am nevoiepentru inceput de 15 m si m-am gandit la schema de mai jos.Cu port serial COMx ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum