cburlea Postat Septembrie 22, 2004 Partajează Postat Septembrie 22, 2004 hi, fi! as dori sa construiesc niste boxe floorstander bass reflex! cum, si la ce distante intre ele se monteaza difuzoarele pe panoul frontal :? e vre-o logica? poate imi da cineva niste amanunte (vrea sa pun 2 difuzoare de acelasi tip marime si putere pe acelasi panou + tweeter)aa, mai e ceva... unde pot gasi programul X.over? Link spre comentariu
m4xx Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 nu conteaza foarte mult distanta intre difuzoare...insa asa ca idee tre sa nu le pui exact in margini, sau exact lipite unele de altele...ai mai facut ceva cu proiectul asta ?sau ce aveai de gand ? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 ba conteaza f mult distanta dintre difuri.Ca sa creezi impresia de sursa punctiforma de sunet distantele dintre centrele acustice ale difurilor trebuie sa fie jumatate din lungimea de unda la care se face separarea...asta din pacate e greu de realizat intre medii si tweetere, inafara de cazul in care ai la dispozitie difuri coaxiale. Link spre comentariu
cburlea Postat Mai 22, 2005 Autor Partajează Postat Mai 22, 2005 ba conteaza f mult distanta dintre difuri.jumatate din lungimea de unda la care se face separarea....adica ce separare? :? Link spre comentariu
cburlea Postat Mai 22, 2005 Autor Partajează Postat Mai 22, 2005 nu conteaza foarte mult distanta intre difuzoare...insa asa ca idee tre sa nu le pui exact in margini, sau exact lipite unele de altele...ai mai facut ceva cu proiectul asta ?sau ce aveai de gand ?pai am abandonat proiectul din cauza lipsei de timp si... fonduri... da am facut rost de X.over! e suficient pentru mine... totushi nu pre a inteleg cum imi aleg frecventa de separare intre, sa zicem joase shi medii? dupa frecventa de rezonanta a fiecarui difuzor? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 Sunt mai multe criterii.Cel mai important ar fi puterea tweeterului, care scade odata cu coborarea in frecventa, deci ca acesta sa aiba viata lunga, plicticoasa si lipsita de peripetii ar trebui sa pui separarea cat mai sus, ca sa lasi grosul puterii in seama wooferului.Pe de alta parte tweeterul raspunde mai bine decat wooferul la frecventele mai ridicate, deci vei avea calitate mai mare daca pui separarea mai jos.Daca lasi wooferul sa urce mult in frecventa chiar si in cazul in care e capabil sa urce fara sa coloreze sunetul (unde stationare pe membrana), datorita diametrului mare comparativ cu lungimea de unda va da directionalitate sunetului, dispersia fiind mult mai mica decat in cazul in care ai folosi un tweeter.Poti sa ai probleme si cu efecul Doppler, cursa membranei va schimba putin unele tonuri (mediile) reproduse de dif.(nu prea vei avea probleme decat la nivele mari unde cursa e mare)In cazul separarii intre bas si medii aplici cam aceleasi reguli, vezi numai sa tii ambele difuri in banda recomandata de functionare, nu urca prea mult basul ca suna urat si nu cobora mediile ca le omori. Link spre comentariu
cburlea Postat Mai 26, 2005 Autor Partajează Postat Mai 26, 2005 Merci frumos sharky:) Link spre comentariu
Vizitator artboyalex Postat Mai 26, 2005 Partajează Postat Mai 26, 2005 floorstand-urile aste le faci pe 2 cai sau pe 3 ??? ca nu prea am inteles ... ai zis ca vrei sa pui 2 difuri de acelasi tip marime putere si un tweeter ... yo din asta inteleg 2 cai ... adik 2 basi si un tweeter (2 basi pusi in paralel pentru marirea puterii si un tweeter) ... sau vrei sa folosesti unul dintre dif-uri pentru medii ??? si sa le faci in 3 cai ??? :? Link spre comentariu
cburlea Postat Iunie 12, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2005 pai ideal asa ar fi cu trei cai dar... imi trebuie nishte dif-uri de medii bune... asa cu doua cai e mai ushor shi e mai ushor shi cu filtrul... ai mai putine bobine shi... dai mai putini bani! in concluzie eu m-am hotarat sa pun 2 dif-uri de joase shi unul de inalte per boxa, dar le pot lua cu diam de 160 mm(alea de joase)? ca vreau sa am shi medii totushi sau sa fac unul de joase, 1 medii shi unul de inalte per boxa... cred ca m-ar costa cam la fel avad in vedere ca filtrele le voi calcula shi construi eu!nu vreau cine shtie ce firma... pentru ca eu am nishte boxe (incinte inchise) extrem de vechi (cu 2 cai, cel de joase are 175mm diametru) pe care scrie tesla shi in pick-up la fel (m-am uitat in interior shi toate componentele sunt tesla cu un amplificator final de 10W/canal!) shi dupa ce am pus in boxe filtre butterworth de ordinul 2 se aude mult mai bine shi sunt destul de multzumit!totushi se aude mai bine bass-ul la incinte bass reflex shi floorstander, nu?shi daca am sa tin cont de unele amanunte de constructie... eu cred ca vor ieshi bine... probabil ca tre sa-mi fac shi un amplificator mai puternic (macar 30W/canal cu FET-uri (finale)...nu?) multzumesc Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 man, ia-o incet, in functie de timpul care il ai citeste cat poti din ce s-a scris pe forum despre incinte; daca vrei hi-end hi-fi (some people's phantasms ) vezi si pe hi-fi.ro.boxele ale Tesla is niste amaraciuni ingrozitoare, am avut si eu mai demult. nu te lasa pacalit de chinezarii, aproape la acelasi pret poti lua de la Vasile niste Visatoane (absolut incomparabile).dupa ce te mai lamuresti, pot se te ajut eu putin la facutul boxelor. Link spre comentariu
cburlea Postat Iunie 30, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2005 nu sunt chinezarii! sunt vechi de 35 ani!!!!!!!!!!!!! nu sunt prostiile de acum!e adevarat sunt depashite tehnic! dar nu sunt de proasta calitate!si ce aveti cu visatoanele? am vazut multa reclama la ele....shi... cum la acelashi pret?!? :shock: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 http://www.audiocomponents.nl/speakers/ ... ic_eng.htm arunca un ochi pe aici .... poate gasesti un proiect care sa iti fie pe plac :wink: Link spre comentariu
cburlea Postat Iulie 1, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2005 super merci frumos! Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 1, 2005 Partajează Postat Iulie 1, 2005 cu placere !!! daca te uitai in primul subiect de la rubrica incinte asta era printre primele linkuri ..... dat de vasile parca :wink: Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 2, 2005 Partajează Postat Iulie 2, 2005 cand ziceam chinezarii ma refeream la cele actuale, evident. ca ziceai ca vrei sa iti faci boxe noi ... iar Tesla-urile nu-s chiar de buna calitate. nici nu au fost vreodata - au fost concepute ca boxe ieftine pt. un pick-up ieftin. ajunge sa le compari cu niste boxe bune. daca vrei sa iti faci niste boxe high-end (sau macar hi-fi) pot sa te ajut putin. zilele viitoare sper sa am gata niste boxe cu Visatoane si voi putea povesti impresii "pe viu". Visatoane sunt la acelasi pret (sau chiar mai ieftin) decat chinezariile. adica adaosul comercial la chinezarii este imens (100% sau peste :evil: ) - pe langa faptul ca sunt proaste :twisted: , iar la Visatoane este corect (nu stiu exact cat ) dar costa cam la fel ca si in strainatate. uita-te si singur pe site. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum