ohamoha Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Salut,Aplicatia mea foloseste un PIC central care trebuie sa comunice cu trei module, doua dintre ele fiind obligatoriu UART, iar al treilea este la bunul meu plac (pot alege alt protocol). Pentru scris folosesc MikroC. Problema este ca ansamblul se vrea de precizie in masurarea timpului, asa ca imi este cam peste mana sa folosesc libraria SoftwareUART. Intrebarea mea este, pot sa leg cele trei module la acelasi port UART hardware al PIC-ului? Functioneaza o astfel de lipitura? Identificarea destinatarului se va face pe un layer superior (trimit un sir de caractere care va contine si un identificator).Merci fain,Adi Link spre comentariu
vcdec Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Seriala are RX si TX. Cum vrei sa legi: TX master cu RX celor 3 slave ar fi ok.Vrei si cale inversa? Problema e ca nu poti lega 2 tx-uri impreuna decat daca esti sigur ca nu vor "vorbi" simultam sau si mai bine sa faci o protectie HW a pinilor respectivi. Cred ca ar fi utile mai multe detalii, o schema... Link spre comentariu
MatyC Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 RS232 este pentru conectarea punct cu punct a dispozitivelor ce comunica intre ele. Eu recomand sa studiezi RS485 care permite conectarea a max 32 dispozitive. In cadrul protocolului trebuie sa ai si adresa de identificare. Lungimea maxima este parca undeva la 400 m si viteza de 12Mb. Nu mai stiu exact performantele dar oricum bate RS232. Va trebui sa folosesti un adaptor RS232-RS485. Circuite de interfatare sunt accesibile si ar fi MAX485, SN75176. Am sa revin cu detalii ulterior. Link spre comentariu
ohamoha Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Aveti dreptate, am intrebat o tampenie fara sa ma gandesc prea mult. Merci. Mai rumeg la subiect. Link spre comentariu
nooob64 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Daca dispozitivele tale iti ofera date doar interogate cel mai simplu folosesti multiplexoare (unul sau doua). Nu mai stiu exact modelul de multiplexor dar stiu ca functioneaza perfect . Am reusit sa comunic cu 5 dispozitive fara mari batai de cap , doar sa aleg bine adresele la multiplexoare. Link spre comentariu
MatyC Postat Septembrie 30, 2011 Partajează Postat Septembrie 30, 2011 Studiaza si varianta propusa de Peter la http://jap.hu/electronic/pbus.html. Raspunsul la intrebarea ta este ca se pot conecta mai multe dispozitive pe acelasi bus. Nu este obligatoriu sa folosesti UART. Trebuie sa alegi o modalitate de transfer fizic al informatiei care sa permita conectarea mai multor dispozitive pe acelasi cablu. Pe urma faci un protocol adecvat cerintelor tale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum