Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

24 V LA 63 W

Postări Recomandate

am acest transformator...o singura infasurare la sec cu 24 volti...63 A ..deci are vreo 2, 7 amperi. Pentru un AJF de 2x 32 wati cu 2 tda 2050 ajunge????spune in schema ca trebuie vcc de la 10 - 50 volti...dupa redresare - punte - condensatoae...iese cam 34 vcc..nu ????amperajul???? sau sa incerc un ajf cu tda 2030. ?????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

am acest transformator...o singura infasurare la sec cu 24 volti...63 wa ..deci are vreo 2, 7 amperi. Pentru un AJF de 2x 32 wati cu 2 tda 2050 ajunge????spune in schema ca trebuie vcc de la 10 - 50 volti...dupa redresare - punte - condensatoae...iese cam 34 vcc..nu ????amperajul???? sau sa incerc un ajf cu tda 2030. ?????

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

sa nu incept un topic....ca am un prieten bun printre moderatori :smt004 sa rebobinez un traf cu o infasurare de 24 vca la 63 wati....sa spun cum cred ca trebuie sa scot 12 vca...scot secundarul tot...numar spirele si pun sarma in doua si il rebobinez....cam complicat nu...n-am mai facut asta...dupa bobinare o sa am o infasurare de 12 vca la 63 wati???? :prayer:

Link spre comentariu

Da, cam asa e. Stiu totusi ca e destul de complicat sa desfaci aceste transformatoare. Mai simplu ar fi sa scoti progresiv spire din secundar, masurand mereu tensiunea, pana ajungi la cea dorita. In acest caz, insa, ar trebui sa ai grija sa nu depasesti intensitatea initiala, caci se vor mari pierderile in cupru.Altfel, e buna si varianta ta.

Link spre comentariu

.. si ca sa nu te tot opresti din dez-bobinat ca sa verifici tensiunea din secundar, o solutie ar fi sa scoti vreo 10-20 de spire si apoi sa masori tensiunea in secundar. Faci diferenta dintre tensiunea initiala si cea masurata in aceste conditii si calculezi (cu aproximatie destul de buna) numarul de volti pe spira. De ex, daca ai scos 20 de spire (atentie, tre sa le numeri atent!) si tensiunea a scazut cu 4V inseamna ca ai cam 5 spire / volt. Deci pentru a mai scadea inca 8V (cazul tau) ar trebui sa mai scoti inca 40 de spire. Exemplul este ipotetic, dar sper ca ai inteles ideea. Succes!PS: E valabila atentionarea anterioara cu sectiunea sirmei folosite in secundar.. cel mai sanatos (daca tot doresti sa folosesti traful la puterea maxima) ar fi sa scoti toate spirele (numarindu-le) si apoi sa rebobinezi cu o sirma de CuEm mai groasa un numar de n/2 spire.. sau folosesti exact sirma care ai scos-o din secundar si faci doua infasurari egale si separate (n/2, deci folosesti toata sirma), pe care le conectezi apoi in paralel.

Link spre comentariu

sa nu incept un topic....ca am un prieten bun printre moderatori :smt004 sa rebobinez un traf cu o infasurare de 24 vca la 63 wati....sa spun cum cred ca trebuie sa scot 12 vca...scot secundarul tot...numar spirele si pun sarma in doua si il rebobinez....cam complicat nu...n-am mai facut asta...dupa bobinare o sa am o infasurare de 12 vca la 63 wati???? :prayer:

Daca incepeti cu facut misto o sa ajung sa fac si eu misto. Asta e topicul tau, in care vorbeai de acelasi transformator, de ce ai fi deschis alt topic? Doar ca sa demonstrezi ceva?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări