miron1947 Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Fiind 200Hz, pentru transformatorul ridicator nu vei putea folosi tole obisnuiteEu cred ca da, transformatoarele de iesire audio, sunt cu tole FeSi. Link spre comentariu
naghi32 Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Dar astept sa vad schemele redesenate ... Imediat ce le fac cum imi convine, le postez ! :)Acuma am vazut ca schema2 e cea mai buna doar trebuie sa inversez iesirile de pe stanga sau dreapta si se va comporta ca lumea :DSa vedem cat de frumos imi iese acuma desenul :s Link spre comentariu
naghi32 Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Dar astept sa vad schemele redesenate ... Acuma e mai ok ca desen ? ) Le-am rearanjat sa fie mai vizibile, si sa se distinga unde e intrarea si iesirea, mai mult de atata nu imi dau seama ce as putea sa fac :| Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 asta nu este schema redesenata ci alta schema Link spre comentariu
naghi32 Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 asta nu este schema redesenata ci alta schemaNope, e aceasi schema doar ca am inversat pozitiile la t3 si t4 intre ele cu tot ce era, si le-am pus sa se vada mai bine :)Oricum o sa incerc pe asta si o sa fac diverse probe cu ea si o sa raportez aici, daca mai intereseaza pe cineva Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 in prima schema ai impreuna un colector de pnp cu un colector de npnin ultima schema ai colectori pnp impreuna si colectori npn impreunade aceea ti-a raspuns cineva ca trece alternativ prin sarcina Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Dar un dublor de tensiune nu ar fi o solutie? http://www.elforum.info/download/file.php?id=4730 Deci, recomand varianta asta si de aici , in functie de tipul sarcinii, ori arunci un rezistor in serie pentru coborarea tensiunii, ori, preferabil un stabilizator.Cat despre perfectiunea desenului schemelor , noi stim ca nu faci asta zilnic si nici nu vrei sa o faci zilnic. Nici unul din noi nu are nimic cu modul in care desenezi.Cu exceptia lui suntofflain. Totul ne era clar din prima schema.Cu exceptia lui suntofflain. Pentru un relativ inceptor, cum pari, noi credem ca ai desenat foarte bine.Cu exceptia lui suntofflain. Toti iti uram doar bine si suntem nerabdatori sa vedem rezultatul investigarilor/experimentarilor tale. :bere: Cu exceptia lui suntofflain, care inca e suparat pe tine ca nu desenezi exact cum vrea el. Link spre comentariu
popa ioan Postat Septembrie 30, 2011 Partajează Postat Septembrie 30, 2011 Buna ziua,Am si eu o intrebare in legatura cu o punte redresoara facuta din tranzistoriAplicatia este urmatoarea, am o alimentare alternativa de 5V ( nu se poate schimba metoda de alimentare ), frecventa e pe undeva pe la ~200hz ( sursa care o genereaza e in comutatie, nu traf standard, nu pot si nu vreau sa umblu la ea )Tensiunea respectiva trebuie sa fie redresata la 5V DCMentionez ca necesarul de curent este de ~500maProblema este ca daca folosesc o punte redresoare clasica ( 4 diode ) am o cadere de 1.4 V, adica efectiv doar 3.6V DC voi avea la iesire, ceea ce nu ajunge pentru circuitul care trebuie alimentat ( acel circuit e cel original )Mi-am intrebat colegii si mi-au venit cu 2 variante:Varianta 1 [attachment=1]redresoare 1.PNG[/attachment] care foloseste legaturi intre baze, si varianta 2 [attachment=0]redresoare 2.PNG[/attachment] in care fiecare baza este legata separat.Sunt costient de faptul ca daca apare o suprasarcina, sau un scurt se vor arde tranzistorii, dar nu aceasta este problema.Intrebarea mea este, care dintre cele 2 scheme imi recomandati, sau daca aveti vreo varianta mai buna.De asemena stiu ca, chiar daca la iesire nu voi conecta nimica, circuitul in sine va continua sa consume curentul din baze Ibe, si de faptul ca necesarul de curent depinde foarte mult de hfe, de aceea voi cauta niste tranzistori cu hfe mare (100+)Nu cred ca am ce alte detalii sa includ, ca sa simplific, nu pot sa modific DELOC sursa respectiva, si nici circuitul care trebuie alimentat.Circuitul respectiv se opreste de la 4.6V in jos ( probat pe sursa de laborator a lu colegu' )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!V 1 se modifica:colectorii PNP impreuna;colect.NPN impreuna;sarcina intre collect.PNP(+)si colect.NPN(-).Polariz. e f.b. asa!Dar faceti-o odata cu BD 135,136 si n-o mai lalaiti atat!Succes! Link spre comentariu
popa ioan Postat Septembrie 30, 2011 Partajează Postat Septembrie 30, 2011 [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!V 1 se modifica:colectorii PNP impreuna;colect.NPN impreuna;sarcina intre collect.PNP(+)si colect.NPN(-).Polariz. e f.b. asa!Dar faceti-o odata cu BD 135,136 si n-o mai lalaiti atat!Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Am gresit ca nu am dus analiza pina la capat:cite 2 tranzistori sunt pe rind conectati inv.la tens. Concl.:sunt un prost! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum