Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa comutatie intra in protectie si face un tacanit la 2 s

caris

Postări Recomandate

salut am si eu o sursa care intra in protectie si face un tacanit la fiecare 2 secunde , e o sursa in comutatie de pe un lcd , am gasit un condensator umflat pe secundar lam schimbat dar tot la fel face, in primar am un fet 8n60c si pe secundar am cele 2 diode rapide cele cu doua diode cap in cap desenat pe dioda care arata ca un mosfet, integratul din primar e un sg6841 care e alimentat dar cade tensiunea din cauza protectiei de la 15v la 11, si tot asa, sa fie asta de vina?, schema la sursa nu o gasesc, va mai pot da alte detalii daca vreti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caris

3

• pinky

3

Top autori în acest subiect

Schimba toti condensatorii electrolitici, in special cei de valori mici. Cel mare de pe intrare poti sa-l lasi dupa ce il masori. Ala e mai greu de gasit. Api masori diodele din secundar sa te asiguri ca nu sunt in scurt.Dupa ce faci verificarile astea, mai anunta-ne de stadiul reparatiei.Succes!

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

... am gasit un condensator umflat pe secundar ...

Condensator umflat in secundar... miroase a dioda redresoare rapida in scurt. Verificati daca diodele redresoare rapide sunt ok.BAFTA
Link spre comentariu

diodele redresoare rapide sunt bune, iar restul diodelor sunt ok, ramane de vazut sa schimb condensatorii chiar daca nu arata umflati si mai vad dupa si eventual sa schimb acel integrat sg6841s din primar

Link spre comentariu

Atata timp cat ai tacanitul acela, inseamna ca integratul isi face treaba. Am insistat pe schimbatul tuturor condensatoriilor electrolitici deoarace nu vei avea des ocazia sa vezi condensatori de valori mici umflati. Aia isi pierd proprietatiile si fac multe prostii. De ex: un 47uF ajunge la 33 uF sau un 22 uF ajunge la 17-18 uF si s-a dus draq tot filtrajul de mica tensiune de pe integratul din primar. In plus creste ESR-ul de la 0,5 ohmi la 4-6-8 ohmi ceea ce e dezastru.Ne mai zici ce si cum dupa ce schimbi electroliticii.PS. De cand mi-am construit ESR-C meter mi-am dat seama ce importanta mare are ESR-ul in functionarea unui condensator. Si acest aparat m-a scos din multe belele. Capacimetrul clasic imi arata o valoare aproape buna dar montajul tot nu functiona bine. Acu' pot sa ma dau jmeker ca am ESR-C meter si pot sa masor condensatorii direct in montaj fara sa mai fiu nevoit sa-i dezlipesc.

Link spre comentariu

Iti construiesti unul dupa schema de aici:

http://kripton2035.free.fr/digital%20es ... ssian.html

sau iti cumperi unul din acesta:

http://www.peakelec.co.uk/acatalog/jz_esr60.html

Alte aparate iti arata doar ESR-ul. Astea 2 iti arata si valoarea condensatorului masurat.

Personal il prefer pe primul deoarece pot sa masor si trasee foarte scurte de cablaj.

Mai multe discutii despre primul model:

viewtopic.php?f=19&t=16429&start=375

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări