cnc_step Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Astazi am asteptat sa-mi vina piesele ca sa termin un cnc de polistiren, si teapa. Tocmai sambata viitoare imi ajung componentele.Este vorba de un cnc de polistiren de 2m lungime cu 1,50m inaltime si 2m latime. Il fac pentru niste prieteni pe buget redus, dar de calitate.Asa ca daca sufla vantul in pieptul meu degeaba, m-am apucat sa mai construiesc un cnc de mare precizie mai micut pe langa cel de 2/2,5m (cu asta la fel, astept dupa componente).Cred ca intr-o saptamana este gata, dupa care vreau sa-l finalizez pe cel de polistiren si cel de 2/2,5m.Am pus un intro in imagini (restul in timp ce se construieste). Va fi construit pe x si y cu niste suruburi TSUBAKI, de inalta precizie (are atatea zerouri in certificatul lor de masuratori de m-am speriat), un fel de surub fara tir (vorba lui Katran - " care-i tir-ul"). Surubul pentru axa z va fi unul fara bile de foarte inalta precizie (cica ar fi cel mai de precizie din lume), si il vedeti in poze. Ghidajele liniare sunt niste NB-uri cu 4 randuri de bile pe patina, motoarele vexta de 2NM/2A in unipolar si 2,6NM/1,6A in bipolar.Driverele de data asta voi pune vexta, controllerul va fi pe usb (un NC-POD) care merge perfect cu Mach3. Sursa alcatuita din 2 puls industrial de 24v/10A. Ansamblul de frezare va fi de productie proprie cu er16 in bot.Restul Pepsi si Jack.Am uitat, va avea si axa rotativa de inalta precizie si design. Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Am mai avut azi un pic de timp si am mai adaugat cate ceva.Pot sa spun ca piesa de rezistenta este profilul pentru axa x. Este un profil foarte rigid si foarte usor in acelasi timp. Are canal de 8mm sus si jos, este excelent pentru constructia unei axe. Il voi taia la cote. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 29, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Am facut curat aici ca sa se tina firul subiectuluiImi place si mie profilul ala, ce marca e ? Link spre comentariu
cnc_step Postat Octombrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Am facut curat aici ca sa se tina firul subiectuluiImi place si mie profilul ala, ce marca e ?Este de la ITEM (Iliescu) comanda speciala. Am luat o bara de 3m, si am taiat-o in 2 cu 1m.Azi am tocat si o placa de carbon si am facut si mascuta (panoul de comanda). Link spre comentariu
znecula Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Materiale de calitate.Intrebrea mea: nu il faci cu axe independente?!Stima. Link spre comentariu
cnc_step Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Materiale de calitate.Intrebrea mea: nu il faci cu axe independente?!Stima.Nu, am o varianta care inlocuieste al doilea surub. Voi pune doua sine liniare cu 4 patine, iar intre sine ( surubul la mijloc) voi mai pune doua axe cimentate cu doua lagare de bronz grafitat pe axa lungi de 100mm. Garantez ca nu va putea misca nimeni din stanga si sa fie diferenta in dreapta.Totul depinde de cat de lata va fi laterala.La fel am si pe asta mic cu care fac piesele pentru asta nou. Merge perfect. Link spre comentariu
znecula Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Materiale de calitate.Intrebrea mea: nu il faci cu axe independente?!Stima.Nu, am o varianta care inlocuieste al doilea surub. Voi pune doua sine liniare cu 4 patine, iar intre sine ( surubul la mijloc) voi mai pune doua axe cimentate cu doua lagare de bronz grafitat pe axa lungi de 100mm. Garantez ca nu va putea misca nimeni din stanga si sa fie diferenta in dreapta.Totul depinde de cat de lata va fi laterala.La fel am si pe asta mic cu care fac piesele pentru asta nou. Merge perfect.Ok. Am inteles.Numai ca de regula masinile de taiat polistiren se fac cu axele independente.Altfel nu veti putea taia piese conice. Tot ce veti lucra va fi cu laturi paralele.Vad ca driverul e pt 4 axe si e pacat sa nu fie folosit cum se cuvine.Scuze e doar o parere.Stima. Link spre comentariu
cnc_step Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Ok. Am inteles.Numai ca de regula masinile de taiat polistiren se fac cu axele independente.Altfel nu veti putea taia piese conice. Tot ce veti lucra va fi cu laturi paralele.Vad ca driverul e pt 4 axe si e pacat sa nu fie folosit cum se cuvine.Scuze e doar o parere.Stima. N-ai inteles, asta este un cnc router. Cel de polistiren va fi in lucru saptamana viitoare. Am specificat la inceput de ce m-am apucat de asta. Ca nu mi-a venit piesele pentru polistiren Link spre comentariu
znecula Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Scuze!Asa este. Am recitit inceputul.Spor la treaba! Link spre comentariu
cnc_step Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Cu cnc-ul asta mic voi construi aproape toate componentele pentru cnc-ul asta mai mare (inclusiv cele de dural, "il mananca sistemul asta de frezare"). Am alimentat freza cu un acumulator de 12v, ca sa vedeti ce poate sa faca. Multi cand a vazut sistemul asta cu cartus au zis ca este jucarie, dar cand l-au vazut in paine au ramas masca. Prima filmare este de la masca din fibra de carbon, unde s-a lucrat cu o freza de 1,9mm diametru, cu o adancime de trecere de 0,4mm (am dat 0,6 si am rupt o freza). A doua filmare este de la masca din spate pe care vin montate driverele pe o placa de fibra de sticla de 3mm grosime, si am mers cu o adancime de 0,4mm. Avansul se poate vedea, filmarile sunt la viteza reala. Daca va intrebati ce este buturuga aia langa baterie, este compozitie (asa o numesc meseriasii) cu care puteti lovi orice neferos (aluminiu, alama, bronz, etc), este la o greutate de 3kg, si va garantez ca nu-i lasa nici macar o urma. http://www.youtube.com/watch?v=jo0Ot5l7yyc http://www.youtube.com/watch?v=sa85S93lb5I Link spre comentariu
cnc_step Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Am zis ca pun drivere vexta, dar vrand sa fac carcasa mica, pun tot soc-robotics.Deci vor fi drivere soc cu controller nc-pod. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum