Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop E0102 -DEFECT

vasy59

Postări Recomandate

Am un osciloscop E0102 si am dimensiunea mica pe orizontala, [linia orizontala este mai mica ] lipsa 0,5cm din stanga si dreapta,am schema la el dar nu se potriveste.Stie cineva sant mai multe scheme pentru acest osciloscop?.De exemplu dupa cond .de 5000mFdin alimentare am 30V in loc de 26V cat am eu in schema mea. NU sa intervenit niciodata in el,toate piesele sant originale.Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o alta schema daca exista . STIMA

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SOLDAN CONSTANTIN

2

• Toni Marginean

2

• dan cod

2

• vasy59

2

Valoarea masurata a tensiunii pe condensatorul C52 depinde atat de tensiunea de alimentare la care se refera Iorik, cat si de consumul osciloscopului in momentul respectiv.

Deci nu se poate afirma cu certitudine ca valoarea atat de mare e exclusiv din vina tensiunii retelei, desi e cel mai probabil.

Corect e sa masori tensiunea stabilizata (in colectorul lui T46), si sa vezi daca aceasta e conform documentatiei (20V).

Asta e importanta, si de ea depinde buna functionarea a aparatului.

Schema circuitelor de alimentare e asta.

Link spre comentariu

Valoarea masurata a tensiunii pe condensatorul C52 depinde atat de tensiunea de alimentare la care se refera Iorik, cat si de consumul osciloscopului in momentul respectiv.

Deci nu se poate afirma cu certitudine ca valoarea atat de mare e exclusiv din vina tensiunii retelei, desi e cel mai probabil.

Corect e sa masori tensiunea stabilizata (in colectorul lui T46), si sa vezi daca aceasta e conform documentatiei (20V).

Asta e importanta, si de ea depinde buna functionarea a aparatului.

Schema circuitelor de alimentare e asta.

Ai si restul de schema a osciloscopului , partea cu convertorul sau toata ca se vede foarte bine [eu o am dar se vede prost] , daca da ,te rog frumos pune-o pe net sau spune-mi de unde sa o iau.Oricum multimesc pentru ajutor .STIMA
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...
Toni Marginean

Am un osciloscop E0102 si am dimensiunea mica pe orizontala, [linia orizontala este mai mica ] lipsa 0,5cm din stanga si dreapta,am schema la el dar nu se potriveste.Stie cineva sant mai multe scheme pentru acest osciloscop?.De exemplu dupa cond .de 5000mFdin alimentare am 30V in loc de 26V cat am eu in schema mea. NU sa intervenit niciodata in el,toate piesele sant originale.Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o alta schema daca exista . STIMA

Vezi ca iti este plina mesageria si nu mai poti primi mesaje!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Vasy59 a scris mesajul in 2011.Cine stie ce s-a mai intamplat de atunci.

In afara de numarul de telefon, cu care nu vroiam sa-l deranjez, nu aveam alt mod de al contacta. Si ceea ce vroiam sa-i comunic nu era osciloscopul.....

Important este ca e bine si sanatos si se mai poate ocupa inca, pe langa job, si de electronica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări