VTP Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 In ultimul numar al revistei H.Fidelite, apare prezentarea ultimei incinte de varf produse de KEF, firma care aniverseaza, de la creierea ei de catre Raymond Cooke, varsta de 50 de ani. Pretul este de 26.000 de euro/perechea. Incinta se numeste BLADE si este echipata cu 4 woofere si un traductor Uni-Q, sursa acustica concentrica coerenta, pentru reproducerea frecventelor medii si inalte. Conceptul Blade a fost lansat la Munchen in 2009 si prelucrat pana la aniversarea de 50 de ani a firmei. Forma incintei a fost prelucrata pentru KEF de cabinetul de design ECCO din New-York, nu prezinta suprafete interioare paralele pentru a evita undele stationare. Forma exterioara, stabilita de Eric Chan are ca baza de inspiratie sculptura lui Brancisi "Pasarea"!!!Mai multe date in revista, si, puteti judeca singuri daca pretul este justificat sau nu. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Treaba voastra ca va certati, dar eu nu vad de unde atata inversunare pe produsele china.Ca sunt is ieftine da, e nasol, dar daca e cerere se fac.Dar sunt si chestii care intr-adevar suna la un pret absolut decent.Iar despre nordice, din cate am inteles scanspeakurile inca se mai fabrica in danemarca, sau cel putin cateva din cele pe care am pus mana asta aveau gravat in sasiu sau scris pe eticheta.Dar mai important este ca desi au un pret exorbitant, ele chiar suna, iar fizic sunt bine cladite.Sa nu fie o chestia oare ca si boxa aflata in discutia in acest subiect.Adica "Ce domnule astia scanspeak-u cu preturile lor aberante? Lasa ca or mere si unele la 100RON bucata, sigur suna la fel de bine ca raspunsu in frecventa e asemanator!"Difuzoare moarte, fara viata? Poate ne spune hpavictor cum i s-au parut sunetul care l-a ascultat la colegul de forum Tvicol pe quadul mesterit de dansul. Ca tot nordice vad ca au in dotare din cate am vazut. Chiar asa de sters si de mortificat era sunetul? Probabil ca exista "clone" (usher si alte firme) cu performante asemanatoare si preturi mai decente, dar asta nu le face difuzoare proaste decat dpdv economic. Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Doar ganditi-va.Un muncitor care lucreaza in constructii , in Spania , are un salar mediu de 1200euro .Un muncitor care lucreaza in constructii , in Romania , are un salar mediu de 400euro.Se construiesc aceleasi cladiri , dar cu diferite preturi. Cea din spania costa 150000 iar cea din Romania 50000.Unde este diferenta , daca sau folosit aceleasi materiale? Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Chiar asa. Unde-i diferenta (dintre Spania si Romania, sau dintre nordici si China)?Pe deasupra, ce rost are sa ne certam pentru blana ursului din padure? Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Liviu, cam asta vreau sa spun si eu.Sigur exista clone/echivalente facute in alte fabrici la un pret mai accesibil.Asta e una, dar sa spui ca sunt chinezarii in sensul peiorativ mi se pare jenant. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Situatia data:- 2 difuzoare cu acelasi diametru, fara nominalizare, nu conteaza;- au comune: impedanta, diametrul bobinei mobile, inaltimea intrefierului;- primul are 88 dB/W/m, Fs=30Hz, Qts = 0,45, Qms= 3,Qes=,052, Vas=83 l, eta=0,41%, Mms= 21 grame, Xmax= 5mm, Bxl = 6,74 Wb/m- al II-lea are 92 dB/W/m, Fs=37Hz, Qts = 0,31, Qms = 2,15Qes= 0,37, Vas = 55l, eta = 0,73%, Mms = 21 grame, Xmax = 3 mm, Bxl = 8,95 Wb/mIntrebare: care va reda mai bine frecventele joase:- sub aspectul frecventei minime;- care va reda mai bine detaliile si microdetaliile legate de frecventele joase reproduse (recunosterea instrumentelor)- care va avea nevoie de un amplificator care sa-l "struneasca" mai bine DF mare)?Cele doua se considera montate in acelasi tip de incinta, sa zicem BR, acordata pe Fs-ul fiecaruia (sau oricare o consirerati potrivita pentru ambele). Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Dle Mateescu, eu inteleg unde bateti cu acel exemplu numeric, dar e doar un caz partiular dintr-o infinitate.Se poate lua in calcul in locul difului lesinat (primul din exemplul dvs) unul cu:Fs 28Hz, Vas 46L, Mms tot 21g, Qes 0.3, Qms 5, Bl 8 T*m.Care are extensie mai mare si care suna mai detaliat? Si cum ne putem da seama de asta doar din TS?Chestia este ca desi unele difuzoare nordice nu au spl, ele suna, si culmea suna bine!Si dupa cum ati spus-o timbrul nu se estimeaza doar din parametri si din grafice. Si totusi e o MARE diferenta intre difuzoare de calitate si difuzoarele "de 2500W" din filmuletul acela. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Chestia este ca desi unele difuzoare nordice nu au spl, ele suna, si culmea suna bine!Si dupa cum ati spus-o timbrul nu se estimeaza doar din parametri si din grafice. Si totusi e o MARE diferenta intre difuzoare de calitate si difuzoarele "de 2500W" din filmuletul acela.E o parere! As reliefa unele aspecte:- "si culmea suna bine!" - vis-a-vis de ce anume????- timbrul NU intra in discutia de fata, fiind dat de modul de formare a armonicelor!- in exemplul dat NU m-am referit la difuzoarele nordice in special. Cele doua difuzoare sunt HW 202 si HW 203, produse de CIARE. (sigur, cine vrea poate sa extinda situatia si la difuzoarele chinezesti, indiferent de eticheta)Am mai spus-o si REPET: daca am ceva cu produsele chinezesti (nu numai cu difuzoarele) este faptul ca acestea au tras in jos nivelul calitativ global al produselor, atat la produsele de varf cat si a celor de uz comun. Putem dezbate si taia in 4 sau in 14 firul dar situatia asta este si nu mai poate fi schimbata. Nu uitati un alt lucru important: japonezii, coreenii au copiat si dus mai departe, prin forte proprii fiecare lucru! Chinezii doar au copiat!!! Nu se vede o participare a lor sub forma unui plus la lucrul copiat! Ca sa faca orice si mult, au tras in jos calitatea, cu brandurile vestice cu tot.Alte pareri??? Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Daca Focal Grande Utopia par zeul incintelor dupa parerea unora,de astea ce spunem? http://www.yankodesign.com/2009/06/26/woofer-speaker-tweeter-all-live-together/ Link spre comentariu
BF37 Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 http://www.yankodesign.com/2009/06/26/woofer-speaker-tweeter-all-live-together/Design impecabil , sant niste opere de arta ! In sfarsit un pas inainte in materie de forma. Sper ca si sunetul se ridica la inaltimea nivelului artistic.Pretul cu siguranta va fi mare , dar daca sunetul se ridica la nivelul asteptarilor , eu zic ca merita ( pt cine i-si permite o astfel de investitie ) Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Daca Focal Grande Utopia par zeul incintelor dupa parerea unora,de astea ce spunem?http://www.yankodesign.com/2009/06/26/woofer-speaker-tweeter-all-live-together/ http://www.german-physiks.com/german-ph ... mk-ii.html Utopia a fost doar un exemplu, nu "o zeitate"!Din omnidirectionale german physiks are elemente de noutate tehnologica, comparativ cu cea mentionata sau de alte omni (B&O, Canon, Duevel, Bolzano&Villetrieri, etc.). Ca fapt divers o pereche de G.Ph. (mai mica) este de vanzare in Bucale!@BF37,Omni nu place la toata lumea, au caracteristici aparte, dar variantele clasice se pot experimenta f.simplu de cei interesati. Necesita insa putina indemanare in tamplarie asa ca cei specializati pe BR vor avea de munca (teoretic si practic ), mai mult decat la un horn Fostex. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Dragon, vezi ca ai mai mult aici http://www.higherfi.com/audio_speakers/1 Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Ia dati-va cu parerea. Cam din ce zona audio provine difuzorul de bass din urmatorul model de boxa? http://www.ciamara.com/loudspeakers/ref ... 1/rs1.html Link spre comentariu
BF37 Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Ca fapt divers o pereche de G.Ph. (mai mica) este de vanzare in Bucale!Astea sa fie oare? Intr-adevar tehnologia din spatele acestui " DDD driver " este impresionanta , iar sunetul ( asa cum se poate desprinde din videoclipul atasat ) e la fel de impresionant. Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Parca mai mult imi place sunetul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum