Toader Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Sa cauti apoi amplif sa le poti amplifica. S-au facut si pe forum asemenea chestii, experimental Link spre comentariu
Catalin C. Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Dragonule, iti multumesc ca mi-ai deschis ochii si m-ai scos din negura necunoasterii.Ma duc sa-mi cumpar Logitech Z5500. :ras: Initial am crezut ca strugurii le sunt acri, dar se pare ca e ceva mult mai complex. Cultura de internet pe fondul lipsei unei educatii consistente naste monstri.Cred ca ar fi cazul ca topicul sa fie mutat la cafenea pana nu ia cineva in serios aberatiile ce se emit pe aici. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Stiu ca e vorba de altceva,der unii vor concert acasa si am incercat sa arat ceva ce am experimentat.Apoi,fie ele scule nu's de care,nu pot da randamentul acustic a 6(incluzand si subwooferul)incinte;2 incinte NU pot crea spatialitatea ce o ofera cele 6 incinte(in unele cazuri 8{7.1} sau 10{9.1}).Pot ele sa fie marca lui tata,ca spatialitatea e creata altfel,ceea ce confera o asemanare cu acustica unui concert.Pot sa am urechi de elefant si scule de care trebuie,ca spatialitatea nu o poti crea cu 2 incinte.Am impresia ca vechile generatii chiar Refuza sa asculte si sa inteleaga termenul de Surround,ce poate chiar oferi o apropiere de acustica unui spectacol.La o adica,odata ce refuzati efectul surround,inseamna ca evitati si sa ascultati si ceea ce inseamna Dolby,ProLogic,THX etc.In materie de softuri audio,sa le denumim asa,producatorii de boxe sunt varza.Altii decat producatorii de incinte scumpe au inventat calitatea audio si apoi au venit sculele.In primul rand o scula scumpa/buna tine cont de ceea ce se reda in ea.Banuiesc ca multi ridicati in slavi analogul.Pentru mine analogul e destul de slab,oricum ar fi el redat;magnetofoane,casete,lampi etc.Digitalul e ceea ce reuseste sa atenueze imperfectiunile analogului.Si apoi,la viteza cu care avanseaza tehnologia,se vor schimba multe.M-a mira sa o tineti tot asa cu vechiturile si sculele bune ori scumpe.O incinta va fi mereu o lada cu difuzoare si filtre.Asta nu va avansa niciodata,poate doar daca se va inventa altceva ce va emite frecventele necesare pentru redarea in aer a muzicii.Difuzoarele vor fi mereu la fel construite,magneti,bobine,membrane etc.Ca sa nu uitam si cu tv-urile cum au avansat de la lampi,catodic,lcd,plasma,proiector,oled si led...Asa si acustica se va schimba de la difuzoare cu altceva.Atunci ce veti mai spune?Ca vechile difuzoare sunt in top?In primul rand ceea ce face o incinta,e inregistrarea.De acest fapt nimeni nu vorbeste si nu tine cont.Ce microfoane se folosesc?Ce tip de inregistrare?Ce suport pentru inregistrare?Ce bitrate?etcSi astea s-au schimbat in timp.De ce nu vorbiti de ele,ca ele sunt cauza efectului din orice boxa?Daca tot sunt unii care nu suporta enspe canale,atunci de ce ascultati pe suporturi si formate digitale si tot vorbiti de calitate,dar evitati termenul ce aduce calitatea?De ce nu ascultati casete,benzi de magnetofon,vinyl,etc si ascultati mp3,CD,DVD-Audio?Astea nu se vad,dar tot ridicati in slavi vechie constructii sau cele scumpe.Tot asa cum nu haina face pe om,tot asa nu boxa face muzica,ci muzica face boxa.Hai ca oricum am vorbit mult pe langa topic...si degeaba ca unii nu vor vrea sa inteleaga ceva.Concluzia e urmatoarea:daca tot va plac sculele scumpe si de renume,de ce nu vi le cumparati?De ce cumparati doar incinte la second?Sau incercati sa va construiti singuri ceva?Oricum nici una si nici alta nu va ajunge la performantele celor scumpe,daca mergem pe ideile vehiculate aici.Eu zic ca nici voi nu stiti ce vreti.Personal nu voi visa niciodata la avioane pe post de boxe.La ce mi-ar ajuta?Sa ma laud cu ele pe Forumul Electronistilor?Oricum alti afoni care le-ar vedea nu ar da doi bani pe ele.Chiar si in proiectele DIY multe sunt clone patetice ale incintelor scumpe;asta demonstreaza ca publicitatea oferita lor,e o momeala buna.Mai degraba eu as zice sa redenumim Forumul Electronistilor in Forumul Carcotasilor,pentru ca in mare proportie asta se face in toate topicurile.Pai din cauza unora care posteaza asa ceva, as trebui redenumit in Forumul celor care n-au treaba.Care clone?Care le-ai ascultat?Cine te-a suparat pe ziua de azi?La cate concerte si auditii 5.1 ai fost de nu mai suporti stereofonia?Astept sa ne dai de stire cand gasesti pe rafturile magazinelor de muzica doar 5.1, etc.Da, se va schimaba acustica.Or sa-ti implanteze in creier direct niste electrozi iar in urechi niste egalizatoare.Bineinteles, ca urechile se vor upgrada la cat vrei tu- 5.1, 6.1.,etc.O sa fim un sistem surround complet, incepand la cap pana la intestine.Cred ca banuiesti pe unde va fi tubul de bass reflex si cum o sa-l acordezi prin scremeri repetate ale sistemului digestiv. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Ma bucur ce esti fericitul caz al detinatorilor unor astfel de hifiuri Eu vorbesc una,altii inteleg alta.Fie asa;eu nu despre Logitech vorbeam...dar fiecare cu pasarica lui.Domnule Toader,de DVD-AUDIO ati auzit;de DVD-uri,CD-uri sau SACD-uri cu albume in exclusivitate 5.1 ati auzit?Exista sute de astfel de albume 5.1 ale unor trupe destul de mari din rock si muzica electronica.Cum spunea poetul:ramaneti voi in lumea voastra stramta.... Ma duc sa beau o bere in sanatatea prejudecatilor. icon_jook Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Ma bucur ce esti fericitul caz al detinatorilor unor astfel de hifiuri Eu vorbesc una,altii inteleg alta.Fie asa;eu nu despre Logitech vorbeam...dar fiecare cu pasarica lui.Domnule Toader,de DVD-AUDIO ati auzit;de DVD-uri,CD-uri sau SACD-uri cu albume in exclusivitate 5.1 ati auzit?Exista sute de astfel de albume 5.1 ale unor trupe destul de mari din rock si muzica electronica.Cum spunea poetul:ramaneti voi in lumea voastra stramta.... Ma duc sa beau o bere in sanatatea prejudecatilor. icon_jookDar tu ai auzit de SACD stereo?Chiar azi am ascultat unul pe playerul din dotare.Si, da.Ai dreptate.Ramai tu nemuritor si rece in lumea ta.Noi ramanem la nivelul nostru.Nu ne putem apropia de asa sfere inalte. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 @dragon82,DA! in ce ai scris sunt multe adevaruri de baza, doar ca le-ai facut VARZA! Si asta pentru ca ai plecat de la o afirmatie a lui Toader, care e discutabila! Asta pentru ca Nu poti aduce sau reproduce imaginea unui concert in conditii de camera oricat te-ai stradui, mai ales cu echipamentele de azi, indiferent daca sunt analogice sau digitale.DA, un echipament digital n.1 te apropie mai mult de atmosfera de concert, asta e clar, si, daca unii asta vor, asta au. Altii au alte gusturi sau utilizeaza inregistrari de studio (intre care si eu, adept al muzicii care-mi place, si nu al tehnicii de inregistrare).Din pacate, in postari, multi cad in absolutizare si de aici ideile divergente!Cat priveste incintele, ca parte a unui lant acustic, sper ca stii si intelegi ca aparatura electronica este net mai "in fata" comparativ cu incinta care reproduce sunetul, dispozitiv electromecanic cu probleme greu de rezolvat. Nici incinte de 10.000.000 de euro nu reusesc sa "ajunga din urma" un echipament electronic de calitate medie, si, atunci, toata discutia impotriva incintelor scumpe este un non-sens!In definitiv, nu cred ca cineva este de parere ca solutia unei probleme este drumul de minima rezistenta.Raman la ideea ca discutia nu-si mai are sens atat timp cat unii ABSOLUTIZEAZA vreo idee. Mai avem pana ce spusele lui Olson vor deveni realitate: surse punctiforme de sunet, uniform distribuite in spatiu, reproducand exact ce se produce in spatiul concertului! Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Asa ca pentru tine Toadere detin asa ca exemplu:Gregorians in trei variante mari si late CD,SACD si DVD.Problema e ca oricat ai asculta SACD-ul,net superior CD-ului,efectul DTS al DVD-ului rede perfect ecolu vocilor interpretilor in mediul unde a fost inregistrat,adica intr-o catedrala.Efectul surround e bestial.Corul suna pefrect.Nu pot sa nu confirm ca un SACD sau un DVD nu suna mai bine ca un CD,mai ales daca DVD-ul e inregistrat pe DVD9.Pe Blue-Ray inca nu am avut timpul sa testez ceva muzica... Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Parca ziceai ca sculele, boxele nu pot reda in veci atmosfera de la un concert.Sau ai ceva procesari, egalizari prin receiver care-ti dau impresia ca esti acolo?Zi-mi ce preponderenta are formatul CD fata de ce enumeri tu?Cata muzica stii tu in aceste formate? Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Parca ziceai ca sculele, boxele nu pot reda in veci atmosfera de la un concert.Sau ai ceva procesari, egalizari prin receiver care-ti dau impresia ca esti acolo?Zi-mi ce preponderenta are formatul CD fata de ce enumeri tu?Cata muzica stii tu in aceste formate?Nu inteleg de fapt ce-mi ceri...nu am spus ca ceva poate reda atmosfera de concert/spectacol;te rog reciteste...Nu stiu altii ce au si ce au ascultat,dar personal am facut comparatie intre ele pentru ca le am sub nas.Poate ca la noi in Romania majoritatea populatiei stie doar de CD,si sincer nici cunoscutii mei nu cred ca au auzit vreodata de SACD,HDCD,DVD-AUDIO,HD-DVD...De Blue-Ray si DVD stie toata lumea,banuiesc... Am mentionat de ele,pentru ca banuiesc ca multi din ce-si storc creierele cu incintele,au auzit de asa ceva.Degeaba explic eu unuia care nu a auzit in viata lui de bitrate,sa-i spun macar de SACD...dar pe acest forum am pretentii...Totusi exista si in Romania aceste "formate" audio,pe aceste forme de suport...Referitor la discutie,ceea ce vreau eu sa spun,e ca nu tot ce zboara se mananca.Sau nu tot ce e muzica e musai sa se auda beton in Stereo.La ce ai spus,nu m-a enervat astazi nimeni,dar sunt satul de marketingul facut atat la nivelul celor din clasa medie,joasa si inalta ca sa cumpere ceva.Fiecare lucru pe lumea asta e destinat unei piete anume.Pentru cei cu bani sunt si lucrurile scumpe,dar...aici vreau sa pun punctul pe I,nu inseamna ca sunt chiar atat de perfecte pe cat zice reclama;reclama e sufletul comertului.Recunosc,ca in regim DIY sunt lucruri ce pot egala la nu cost destul de redus pe cele din comert ce au preturi exorbitante pentru ceea ce sunt,dar nu trebuie sa ajungem sa consideram ca si regimul DIY este mama perfectiunii,si cu cat bagi mai multi bani cu atat e mai calitativa treaba. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 N-ai raspuns la ce am intrebat.Se fac inca playere ptr CD de mii de euro.Eventual unele citesc si SACD.Pe vinil inca se scot titluri.Se fac pick-up -uri de mii de euro.Lumea e mult mai mare si mai diversa decat iti inchipui.Apropo, formatul DVD-AUDIO cred ca e defunct de ceva vreme.Treburi cu bitrate explica la cei cu MP3-urile. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Recunosc,ca in regim DIY sunt lucruri ce pot egala la nu cost destul de redus pe cele din comert ce au preturi exorbitante pentru ceea ce sunt,dar nu trebuie sa ajungem sa consideram ca si regimul DIY este mama perfectiunii,si cu cat bagi mai multi bani cu atat e mai calitativa treaba.Te inseli. DIY chiar este mama perfectiunii. Intr-adevar, nu intalnesti in fiecare zi realizari care fac parte din categoria asta, dar sunt. Si au fost prezentate chiar aici pe forum cateva care au mai putine compromisuri decat cele de fabrica. Iar web-ul este plin de realizari diy de zeci sau sute de mii de euro care sunt superioare oricarei realizari de fabrica.Si sa nu uitam ca majoritatea producatorilor au inceput intr-un garaj, la nivel diy. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Dragon, incearca sa auzi un sistem stereo din asta, pe care-l blamezi tu, de zeci de mii.Poate o sa-ti placa. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 N-ai raspuns la ce am intrebat.Se fac inca playere ptr CD de mii de euro.Eventual unele citesc si SACD.Pe vinil inca se scot titluri.Se fac pick-up -uri de mii de euro.Lumea e mult mai mare si mai diversa decat iti inchipui.Apropo, formatul DVD-AUDIO cred ca e defunct de ceva vreme.Treburi cu bitrate explica la cei cu MP3-urile.Pai ce ai intrebat,ca eu nu am inteles...?Nu am spus ca CD-uri sau Vinyl nu se mai fac;am vrut sa arat ca exista audio si pe alte formate,in alte calitati.Nici de bitrate nu au auzit unii...chiar daca le scrie pe Winamp :ras:Referitor la DIY sunt de acord ca poate sunt mama perfectiunii,dar vreau sa duc in vedere ca si aici se exagereaza cu preturile.In general fiecare e multumit de ceea ce face cu mana lui.Sincer nici eu nu voi mai arunca in viata mea banii pe ceva din magazine,pentru ca apoi sa modific totul si sa iasa altceva. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 N-ai raspuns la ce am intrebat.Se fac inca playere ptr CD de mii de euro.Eventual unele citesc si SACD.Pe vinil inca se scot titluri.Se fac pick-up -uri de mii de euro.Lumea e mult mai mare si mai diversa decat iti inchipui.Apropo, formatul DVD-AUDIO cred ca e defunct de ceva vreme.Treburi cu bitrate explica la cei cu MP3-urile.Pai ce ai intrebat,ca eu nu am inteles...?Nu am spus ca CD-uri sau Vinyl nu se mai fac;am vrut sa arat ca exista audio si pe alte formate,in alte calitati.Nici de bitrate nu au auzit unii...chiar daca le scrie pe Winamp :ras:Referitor la DIY sunt de acord ca poate sunt mama perfectiunii,dar vreau sa duc in vedere ca si aici se exagereaza cu preturile.In general fiecare e multumit de ceea ce face cu mana lui.Sincer nici eu nu voi mai arunca in viata mea banii pe ceva din magazine,pentru ca apoi sa modific totul si sa iasa altceva.Citeste mai sus si vezi unde e semnul intrebarii.Cata muzica ai in acest format?Sau muzica care-ti place o gasesti in acste formate?E pe moarte Cd-ul?Doar ata vroaia sa arati, ca exista si alte formate , alte nivele de calitate?Ok . Am inteles. Se stiau de ceva vreme. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Eu cred ca deja am dat exemple din ce detin.Oricum in mare parte CD-uri,apoi albume in format DVD ale trupelor ce le ascult,si vreo cateva SACD...E plina piata de SACD si DVD,ca sa nu mai spun de CD...Iar ca cel mai slaba calitate am FLAC-uri;mp3 nu ascult...Am impresia ca ma iei de prost.Acum e randul tau sa spui... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum