Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Focal Grande Utopia, executie...

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

22

• baga

20

• Toader

17

• liviu

12

Top autori în acest subiect

Citesc si ma minunez.Oare ce varsta aveti voi cei care faceti afirmatii atat de categorice la adresa proprietarilor sau a sculelor scumpe?Spre binele vostru si al viitorului natiei asteia sper sa nu aveti mai mult de 18-20 de ani.Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, dar ma indoiesc ca multi dintre cei atat de categorici in privinta boxelor, amplificatoarelor, cablurilor si a altor acareturi ati vazut/pipait/ascultat mai mult de genius/logitech sau cel mult atat de laudatul sh nemtesc.Sfatul meu este sa fiti mai temperati in afirmatii. Nu toate fenomenele au o explicatie, stiinta este inca la inceput. Iar fizica ce se invata in gimnaziu nu explica mare lucru. Lumea este mult mai mare decat vedeti prin monitor. Mergeti in show-room-uri si ascultati, o sa priviti altfel lucrurile. Mergeti in lume si cunoasteti oamenii, o sa-i priviti altfel.PS Tot respectul pentru cei care au experienta si care incearca sa pastreze o normalitate in discutii indiferent de interlocutor.Va urez o seara placuta si un sfarsit de saptamana minunat.

Link spre comentariu

Nu stiu daca conteaza varsta atata timp cat ne minunam de mariile realizari UTIOPIA , era o chestie daca inventau ceva si nu se foloseau de legiile fizice , ca sa nu mai vorbesc de incinte acustice , ca nu e nimic nou sub soare.Incinta bass reflex , daca nu ma insel , a fost inventata in anii 30 .In ziua de azi sunt doar surplusuri de materiale si cam atat.Mare branza.

Link spre comentariu

Am impresia ca acest topic a luat-o de mult pe aratura.Personal tind sa cred ca atunci cand ai prea multi bani,nu mai ai ce face cu ei si ii arunci in stanga si in dreapta pe tampenii construite de altii in scopul de a pune mana pe banii celor ce nu au ce face.Desi nu li se face tot atata reclama in masa(sa tinem cont ca reclamele sunt pentru piata majoritata,care are un venit in general mediu),tot rahaturi sunt,pentru prosti si fraieri,iar in cazul lor reclama se face la un alt nivel(speciala in mediile si la nivelul minoritar al celor cu bani).Sa fim seriosi,NICIODATA nici un difuzor nu va emite sunete REALE,ale instrumentelor muzicale sau a vocilor,ci vor emula acel sunet,vor mima,vor imita etc.Sa am bani,prost sa fiu sa arunc mii de € pe niste cutii cu difuzoare,indiferent ce tehnologie folosesc ele.Urechea umana percepe aceeasi gama de frecvente,fie ca e boxa scumpa fie ca e boxa ieftina;de altfel,atat boxa scumpa cat si cea ieftina pot reproduce aceeasi scara de frecvente pentru urechea umana.Deci unde e de fapt diferenta? :bataie Parerea mea e ca diferenta e in TONALITATE si CLARITATE,care insumate inseamna FIDELITATE;desi fidelitatea e un termen subiectiv,motiv pentru care nimeni nu va descrie acelasi sunet in aceeasi maniera.Unora li se va parea mai cald,altora mai strident,altora mai plat etc.Asa ca ne pierdem timpul discutand despre cai verzi pe pereti,despre impresii ca daca aia e mai scumpa e mai buna;nici femeile frumoase nu se dovedesc mereu si destepte si invers.Banuiesc ca fiecare de fapt cauta perfectiunea in ceva.Insa la cati de diferiti sunt oamenii,ideile,parerile,gusturile,adica toate,nu vom putea nicicand sa generalizam ca ceva este HI-FI.Poate doar daca reducem toata discutia le termenul de FIDELITATE.Iar fidelitatea,fiecare o vede in modul propriu,trecuta prin propriile filtre.Daca de exemplu mie nu imi place,sa zicem,muzica clasica,iar altuia iii place si o asculta pe incinte de mii de € cu scule tot de mii de €,eu nu voi da doi bani pe acele incinte ce sunt fidelitatea in muzica clasica.Eu zic ca e destul de clar ca aberam verzi si uscate;si apoi de ce sa visam si sa vorbim despre ceva ce nu vom vedea,auzi si avea poate niciodata,cand mai degraba vorbim de ceva concret din ce auzim in lazile noastre zilnic.Ma amuza uneori ca atunci cand am adus link-uri,descrieri,imagini etc despre un produs ieftin,unii au sarit in cap ca nu asa se poate cunoaste un produs...ia uite ca acum se procedeaza in aceeasi maniera cu unele scumpe;dar oare nu se aplica aceeasi regula?Si daca e scump e scutit de orice critica la sange doar pentru ca are un pret? :aut: Toate sunt lazi cu difuzoare!!!Din partea mea unii pot sa-si fabrice incintele si pe Luna si sa zica ca sunt Ultra-mega-supersonice,ca prefer sa ma multumesc sau sa retusez ceea ce am acasa.Vorba aia,acelasi rahat,o alta zi...............

Link spre comentariu

Nu stiu daca conteaza varsta atata timp cat ne minunam de mariile realizari UTIOPIA , era o chestie daca inventau ceva si nu se foloseau de legiile fizice , ca sa nu mai vorbesc de incinte acustice , ca nu e nimic nou sub soare.Incinta bass reflex , daca nu ma insel , a fost inventata in anii 30 .In ziua de azi sunt doar surplusuri de materiale si cam atat.Mare branza.

Vrei sa spui ceva??? Vorbeste citetz!Toate tipurile de incinte dateaza dinainte de anii 40.
Link spre comentariu
Probabil ca raportul pret/calitate este slab, dar este mult mai prost in cazul incintelor "ieftine", cu pret mic si vanzari mari! La astea raportul pret/calitate este deplorabil!!!
Este discutabil acest aspect, exista si boxe mai ieftine care nu poti sa zici ca te zgarie pe urechi.
reclama in masa(sa tinem cont ca reclamele sunt pentru piata majoritata,care are un venit in general mediu),tot rahaturi sunt,pentru prosti si fraieri,iar in cazul lor reclama se face la un alt nivel(speciala in mediile si la nivelul minoritar al celor cu bani).
Exact, articolele si reviewurile din Stereophile si altele de genul sunt tot un fel de reclama , platita cu bani grei, dar unii nu se prind.
Baga' date='Hai sa batem campiile in pasul strengarului!!!! De fapt ce verei sa demonstrezi? Ca la vanzarea unui produs de 100.000 de euro sau USD conteaza marketingul?[/quote'] Da. marketingul si renumele firmei. Multe firme fac boxe doar cu un difuzor de 15" si un tweeter, putine pot sa le vanda la un pret asa mare. Bineinteles ca sunt mai "cizelate" cele scumpe , dar tot este imposibil sa ai medii foarte clare doar cu difuzor de 15" si tweeter.
Citesc si ma minunez.

Oare ce varsta aveti voi cei care faceti afirmatii

Nu cred ca are relevanta varsta, atata timp cat ne spunem civilizat si noi parerile pe acest forum.

era o chestie daca inventau ceva si nu se foloseau de legiile fizice , ca sa nu mai vorbesc de incinte acustice , ca nu e nimic nou sub soare.

Bine zici, daca cauti bine vei gasi orice "tehnologie" din boxele scumpe la cel putin inca un alt producator mai ieftin. De mult nu a mai inventat nimeni ceva concret, doar marketing si redenumiri sau mici modificari ale tehnologiilor vechi de zeci de ani.
Nu toate fenomenele au o explicatie, stiinta este inca la inceput. Iar fizica ce se invata in gimnaziu nu explica mare lucru. Lumea este mult mai mare decat vedeti prin monitor.

Nu stiu ce sa spun. Am vazut ca fizica nu mai face progrese in domeniul undelor acustice, difuzoarelor etc. de mult timp, poate au explicat cam tot? Acuma gasesc explicatii la fuziunea nucleara, superconductivitate si alte chestii de acest gen, fenomene mult mai complicate decat ce se intampla intr-o boxa.

Link spre comentariu

Bineinteles ca sunt mai "cizelate" cele scumpe , dar tot este imposibil sa ai medii foarte clare doar cu difuzor de 15" si tweeter.

Nu trebuie sa generalizezi. Daca nu ai ascultat de unde stii daca suna bine sau prost?Sunt niste boxe de top, nu din categoria hp15 pht si filtru generic. :nas: Dle Mateescu, nu stiu de ce spuneti ca raportul calitate-pret e mai bun la aceste tipuri de boxe. O fi calitatea, dar care e justificarea pentru pretul mare? Proiectantii nu s-au chinuit o viata ca sa dea nastere la boxa dinasta. Experienta a fost acumulata pe parcursul vietii lor de la lucrul la diverse incinte pentru care au fost recompensati. Asta sper ca se subintelege de ce. (Daca 20 de ani scoti ciurucuri cu sau fara pretentii calitative nu iti ia nimeni hi-end-uri de 100mii).IAr doi la mana daca raportul ar fi mai bun la aceste incinte ar rezulta prin calcul matematic :rade: ca o incinta de 100mii ar fi mai mult de 10 ori mai buna ca una de 10mii. Si totusi, la 10mii ai ce alege.E un produs de moft, de calitate, pt oamenii cu bani care se simt mult mai impliniti ca pot sa isi permita ceea ce altii nu pot. In cazul asta e varful de gama al unui constructor laudat de boxe.
Link spre comentariu

Eu cred ca experienta in acustica trece tot prin buzunare.Decat sa construiasca unii miii de incinte ieftine,mai degraba fac doar 100,le scutura,le zvanta,le lustruiesc,le fac reclama im mediile cu bani si gata!Profitul va fi mereu in spatele tuturor produselor aparute la vanzare.Nici popa in biserica nu mai face servicii duhovnicesti gratis!Profitul e mai mare in gama incintelor scumpe,pentru ca bag mana in foc,componentele sunt relativ ieftine,si manopera la fel,dar adaosul e mare!!!Iar cum sunt destui prosti cu bani ce musca momeala super incintelor HI-FI,proiectate pe Luna,apare si ideea de a face bani buni;nu zic,se lucreaza mai finutz poate si materialele sunt calitative,dar nu sunt un motiv pentru pretul exagerat.In finat tot brandul e vandut ca nume si nu produsul ce-i poarta numele.Sunt Nume scumpe si Nume ieftine.Urechea umana tot aia aude,fie ca e incinta scumpa sau ieftina.La cele scumpe se pune mare accent pe imagine,reclame sofisticate(cu cat sunt mai imbacsite de termeni HI-FI extraterestri cu tot felul de tehnologii si materiale ultra-mega,cu atat vor fi mai putin intelese de fraieri,si va fi o momeala excelenta,cu cat termenii sunt exegerati si cu cat intelegi mai putin). :ras:

Link spre comentariu

Bineinteles ca sunt mai "cizelate" cele scumpe , dar tot este imposibil sa ai medii foarte clare doar cu difuzor de 15" si tweeter.

Nu trebuie sa generalizezi. Daca nu ai ascultat de unde stii daca suna bine sau prost?Sunt niste boxe de top, nu din categoria hp15 pht si filtru generic. :nas: Dle Mateescu, nu stiu de ce spuneti ca raportul calitate-pret e mai bun la aceste tipuri de boxe. O fi calitatea, dar care e justificarea pentru pretul mare? Proiectantii nu s-au chinuit o viata ca sa dea nastere la boxa dinasta. Experienta a fost acumulata pe parcursul vietii lor de la lucrul la diverse incinte pentru care au fost recompensati. Asta sper ca se subintelege de ce. (Daca 20 de ani scoti ciurucuri cu sau fara pretentii calitative nu iti ia nimeni hi-end-uri de 100mii).IAr doi la mana daca raportul ar fi mai bun la aceste incinte ar rezulta prin calcul matematic :rade: ca o incinta de 100mii ar fi mai mult de 10 ori mai buna ca una de 10mii. Si totusi, la 10mii ai ce alege.E un produs de moft, de calitate, pt oamenii cu bani care se simt mult mai impliniti ca pot sa isi permita ceea ce altii nu pot. In cazul asta e varful de gama al unui constructor laudat de boxe.
E foarte simplu dece raportul pret -calitate e mai bun la astfel de incinte: per total componentele, manopera, materiile prime utilizate au ca pret CEL PUTIN 50% din pretul total, si asta pentru ca nu sunt "made in China". Daca adaugi si know-how-ul specific dezvoltarii incintei, etc.Compara cu o incinta de mare serie si vei vedea ca, la un cost de maximum 100 USD la poarta fabricii din China, pretul de vanzare este de min. 4-5 ori mai mare, nejustificat nici de transport sau distributie, care, in cel mai rau caz dubleaza costurile (ceea ce NU se intampla, dar sa zicem!)E copilaresc sa crezi ca inzecirea costurilor iti inzeceste calitatea ! De multe ori, in multe domenii, ca sa obtii o crestere mica de calitate te costa enorm. Asta se intampla si in acustica. Sunt microfoane de 10 centi si microfoane de 100.000 euro. In cazul asta se justifica??? Sau nu-si au rostul astfel de microfoane? Si atunci dece se cumpara??? Ca sa masoare incinte de cateva zeci sau sute de euro? Lucrurile nu trebuie privite simplist, a la baga, liviu sau dragon82!!!Privind simplist si superficial s-a ajuns la situatia actuala: unii (multi) au zis "si ce daca?", putini si rau intentionati au profitat! Asa s-a scris istoria totdeauna, mai ales daca cei multi nu au vazut decat pana la varful nasului !
Link spre comentariu

Eu nu am zis ca nu sunt mai bune,binenteles cele scumpe,sunt constient de ceea ce spuenti dvs domnule,dar se stie ca prioritare sunt si castigurile dintr-o astfel de afacere.Or fi materiale mai bune etc dar costurile/adaosurile de vanzare egalate cu numele de brand face pretul.De exemplu TOATE lucrurile sucmpe sunt si scumpe la vedere;ele trebuie in primul rand sa ajunga in primul rand vizual sa convinga cumparatorul ca sunt extraordinare,ca pot face mai mult decat produsele ieftine,in cel mai rau caz pot da si Mxxe gratis...Dar urechea e mereu receptorul ce nu poate face nimic mai mult decat ceea ce e,indiferent de tipul de incinta,ieftina sau scumpa.Referitor la acea experienta,va zic ca oricine poate avea acces la orice informatie pur si simplu de pe net,si oricine poate clona orice fac altii dupa acele informatii;exemplul chinezilor;bravo lor!!! :aplauze Ii admir pentru puterea si curajul de a face ceva,pe cand noi pe marele nostru forum,stam ca babele si cotcodacim,respectiv nu facem NIMIC practic;doar teorie.Prefer sa fiu de partea CONTRA in discutia despre calitatea lucrurilor scumpe.Nu sunt deacord cu comparatia cu masinile.Masinile sunt alte produse cu alte scopuri.Nu le punem la urechi.Acolo factorul uman dispare din performantele lor;acolo doar tehnica isi spune cuvantul.Omul doar le manevreaza,cand in cazul incintelor,omul creeaza sunetul vocal sau instrumental si apoi incearca sa-l reproduca cat mai exact realitatii(imposibil in opinia mea).Apoi,ati spus ca vreti sa aduceti concertul in casa.Va contrazic si va spun ca NICIODATA nu veti reusi acest lucru din mai multe puncte de vedere,indiferent de acuratetea sculelor:-concertele si spectacolele au o anumita atmosfera de negasit in inregistrari-concertele au o incarcatura emotionala ce lipseste din inregistrari,creeaza o stare diferita fata de statul in fotoliu si savuratul unei piese,aduce ceva diferit in creier,urechi,suflet etc-un concert NICIODATA nu-l veti asculta in STEREO,cu inregistrari de studio-un concert are o atmosfera sonora diferita de ascultatul acasaIn general imi plac concertele si spectacolele cu muzica buna si de bun gust,dar niciodata,chiar aceeasi muzica nu i-am regasit originalitatea spectacolelor in ascultatul acasa pe stereo.Sunt in echipa PRO,ca muzica trebuie ascultat in STEREO si nu in X.1.Dar in stereo merge doar ceea ce e facut in studio.Ca sa fiu impacat cu ideea ca muzica trebuie ascultata strict stereo,am facut un mic experiment.Am cautat sa gasesc un concert pe DVD.In cazul meu testul l-am facut cu Schiller-Tagtraum,unde pe discul 2 se gaseste un spectacol,masterizat in Stereo,5.1 Dolby si DTS.Am inceput sa vizionez si sa ascult in stereo intr-o pozitie cat mai perfecta pentru modul stereo.La un moment dat cand vizual incerci sa prinzi ideea si spectacolul,apare un disconfort acustic.Am incercat sa dau mai tare sa prind atmosfera!NIMIC!!!DEGEABA!!!!Apoi schimb in 5.1...Explozie!!!La aceasta schimbare,imediat esti transpus intr-o stare apropiata atat vizual(am un proiector pe care redau o diagonala de 2.5m inaginea)cat si acustic.Sunt in mijlocul freamatului spectacolului,instrumentele se aud perfect ca si cum ai fi pe scena si chiar faptul ce esti inconjurat de atata sunet,iti da chiar senzatia spectacolului.O nebunie totala.Ca sa fac si pe avocatul diavolului,sa-mi intaresc prejudecata ca muzica se asculta in stereo,mut iarasi setarea DVD-ului in stereo.Brusc parca imi da cineva cu paru' in cap!Dispare toata magia!Incerc totusi sa ma autoconving,asa cum fac destui pe acest forum ca gresesc cand spun ca muzica nu se asculta in enspe boxe.Intru iar pe 5.1 sau DTS,dupa preferinta(prefer totusi DTS pentru ca da o alta dimensiune sunetului,mai calda).Atmosfera revine!!! :da :nebun: Asa am stat si am privit si am ascultat cele 2 ore de concert pe enspe boxe.Fenomenal cum se inseala unii.Ma gandesc ca cei ce vor in stereo concerte in casa,nu au incercat niciodata un concert in 5.1 si vorbesc doar din auzite.Ca sa nu mai spun,pentru cunoscatori vorbesc,despre spectacolele Cirque du soleil,unde nu numai spectacolul e fantastic,dar si muzica,care e si ea in 5.1 sau stereo.Pe 5.1 se creeaza atmosfera salii,atat vizual cat si acustic.Asa ca parerea mea,e ca singura modalitate de a aduce macar putin din atmosfera unui concert sunt niste lucruri de facut.Un sistem receiver 5.1 si niste incinte valabile si o inregistrare audio-video a unui concert!!!Si ca sa nu fiu totusi rau cu gasca Stereo,am facut si un alt test.Diferite CD-uri in 5.1 sau DTS cu muzica de studio.Rezultat dezastros pentru 5.1.Am dat in stereo si am avut parte de recunoasterea faptului ca in 5.1 sunt valabile doar inregistrarile gen concert sau spectacol,EXCLUS inregistrarile de studio,indiferent cat de ramasterizate or fi. :sparge: Pentru gasca fidela Stereo le recomand o experienta 5.1 a unui concert cu ce le place lor.In cazul meu am testat cu Schiller;il recomand,se gaseste usor in varianta DVD.Concertul cuprinde muzica electronica cu instrumente clasice si electrice;tobe clasice si electronice;chitara clasica si electrica etc+vocal.Va rog testati si apoi vorbim de atmosfera concert,ce nici dracu nu o poate face cu boxe oricat de scumpe or fi ele,daca nu sunt in sistem 5.1. :ciuda:Deci domnule VTP puneti 4 incinte VTP si una centrala + un subwoofer si testati un concert.Va dau si bani numai sa testati ideea,pentru demonstrare.Oricata reclama as face eu,degeaba daca nu aude fiecare cu urechiusele lui.

Link spre comentariu

Chiar si o reproducere 5.1 asigura numai o reproducere bidimensionala. Performanta live (acolo unde este posibila) ofera o alta sensatie.Cat despre preturile boxelor, sa nu uitam ca in toate domeniile tehnice, costurile nu cresc liniar cu performanta ci exponential. Iar proiectantii (evit intentionat termenul de designer) din domeniul high-end sunt majoritatea niste "vedete" care nu accepta altceva decat propria opinie. Stiinta necesara realizarii unor produse de varf exista de mult, mijloacele tehnice (AMC-uri, tehnica de calcul) de asemenea. Ceea ce lipseste sunt oamenii dispusi sa le aplice consecvent si sa-si recunoasca greselile. De aceea, in materie de boxe (sau difuzoare, daca va place mai mult termenul) in domeniul diy (sau hobby) se pot obtine destul de usor rezultate superioare produselor "de marca".

Link spre comentariu

Dragon, parca era vorba de altceva, nu daca 5.1 e mai adevarat decat stereo sau invers.Ia-ti un receiver enshpe plus 1,2,3.... si ai terminat.Probabil nu ai ascultat stereo pe sculele care trebuie.

Link spre comentariu

Dragon, parca era vorba de altceva, nu daca 5.1 e mai adevarat decat stereo sau invers.Ia-ti un receiver enshpe plus 1,2,3.... si ai terminat.Probabil nu ai ascultat stereo pe sculele care trebuie.

Stiu ca e vorba de altceva,der unii vor concert acasa si am incercat sa arat ceva ce am experimentat.Apoi,fie ele scule nu's de care,nu pot da randamentul acustic a 6(incluzand si subwooferul)incinte;2 incinte NU pot crea spatialitatea ce o ofera cele 6 incinte(in unele cazuri 8{7.1} sau 10{9.1}).Pot ele sa fie marca lui tata,ca spatialitatea e creata altfel,ceea ce confera o asemanare cu acustica unui concert.Pot sa am urechi de elefant si scule de care trebuie,ca spatialitatea nu o poti crea cu 2 incinte.Am impresia ca vechile generatii chiar Refuza sa asculte si sa inteleaga termenul de Surround,ce poate chiar oferi o apropiere de acustica unui spectacol.La o adica,odata ce refuzati efectul surround,inseamna ca evitati si sa ascultati si ceea ce inseamna Dolby,ProLogic,THX etc.In materie de softuri audio,sa le denumim asa,producatorii de boxe sunt varza.Altii decat producatorii de incinte scumpe au inventat calitatea audio si apoi au venit sculele.In primul rand o scula scumpa/buna tine cont de ceea ce se reda in ea.Banuiesc ca multi ridicati in slavi analogul.Pentru mine analogul e destul de slab,oricum ar fi el redat;magnetofoane,casete,lampi etc.Digitalul e ceea ce reuseste sa atenueze imperfectiunile analogului.Si apoi,la viteza cu care avanseaza tehnologia,se vor schimba multe.M-a mira sa o tineti tot asa cu vechiturile si sculele bune ori scumpe.O incinta va fi mereu o lada cu difuzoare si filtre.Asta nu va avansa niciodata,poate doar daca se va inventa altceva ce va emite frecventele necesare pentru redarea in aer a muzicii.Difuzoarele vor fi mereu la fel construite,magneti,bobine,membrane etc.Ca sa nu uitam si cu tv-urile cum au avansat de la lampi,catodic,lcd,plasma,proiector,oled si led...Asa si acustica se va schimba de la difuzoare cu altceva.Atunci ce veti mai spune?Ca vechile difuzoare sunt in top?In primul rand ceea ce face o incinta,e inregistrarea.De acest fapt nimeni nu vorbeste si nu tine cont.Ce microfoane se folosesc?Ce tip de inregistrare?Ce suport pentru inregistrare?Ce bitrate?etcSi astea s-au schimbat in timp.De ce nu vorbiti de ele,ca ele sunt cauza efectului din orice boxa?Daca tot sunt unii care nu suporta enspe canale,atunci de ce ascultati pe suporturi si formate digitale si tot vorbiti de calitate,dar evitati termenul ce aduce calitatea?De ce nu ascultati casete,benzi de magnetofon,vinyl,etc si ascultati mp3,CD,DVD-Audio?Astea nu se vad,dar tot ridicati in slavi vechie constructii sau cele scumpe.Tot asa cum nu haina face pe om,tot asa nu boxa face muzica,ci muzica face boxa.Hai ca oricum am vorbit mult pe langa topic...si degeaba ca unii nu vor vrea sa inteleaga ceva.Concluzia e urmatoarea:daca tot va plac sculele scumpe si de renume,de ce nu vi le cumparati?De ce cumparati doar incinte la second?Sau incercati sa va construiti singuri ceva?Oricum nici una si nici alta nu va ajunge la performantele celor scumpe,daca mergem pe ideile vehiculate aici.Eu zic ca nici voi nu stiti ce vreti.Personal nu voi visa niciodata la avioane pe post de boxe.La ce mi-ar ajuta?Sa ma laud cu ele pe Forumul Electronistilor?Oricum alti afoni care le-ar vedea nu ar da doi bani pe ele.Chiar si in proiectele DIY multe sunt clone patetice ale incintelor scumpe;asta demonstreaza ca publicitatea oferita lor,e o momeala buna.Mai degraba eu as zice sa redenumim Forumul Electronistilor in Forumul Carcotasilor,pentru ca in mare proportie asta se face in toate topicurile.Sunt satul de societatea asta ce face totul dupa cum se arata in reclame;cum toti viseaza la cai verzi pe pereti,asa cum e in reclama;cum toti vrem ceea ce e in reclama;cum nu vrem sa vedem altceva decat ceea ce e in reclama.Asa apar nevoile de a cumpara ceva si a arunca banii aiurea pe ceva ce nu vrem sau nu avem nevoie de fapt,doar pentru a satisface niste gusturi in pas cu moda.Si cum la moda se poarta incintele scumpe,de ca sa nu mergem sa cumparam vreo 10!!!???Sa revenim cu picioarele pe pamant si sa abordam genul asta de discutii mai la obiect,sa vedem ceea ce e in spatele cortinei,atat a incintelor scumpe cat si ale celor ieftine.Credeti ca incintele scumpe sunt facute pentru buzunarele noastre?NUCredeti ca incintele ieftine sunt facute pentru buzunarele noastre?DACredeti ca incintele facute acasa,rezolva atat cazul incintelor scumpe la care doar vom visa,cat si cazul incintelor ieftine pe care nu ni le permitem din cauza mofturilor?NUIn discutile astea ne confruntam nu cu calitatea unor incinte,indiferent de pret,ci cu un munte de prejudecati de genul pasarea malai viseaza.Societatea a fost facuta sa vada aceasta separare intre scump,acceptabil si ieftin(a se vedea su topicul de la Bodega despre Manipulare).Asa apar dorintele de a arunca banii,pe iluzii...Numai ca iluziile pot fi scumpe sau ieftine;in ambele cazuri pot fi teribil de dezamagitoare,ca in cazul celor ce au aruncat banii pe incinte scumpe si au ramas dezamagiti de ele(nu faceau si pui la rotisor... :ras: ) si cele ieftine care sunau ca o cibota.Calea de mijloc a fost gasita:DIY,care poate demonstra ca incintele scumpe pot fi cat se poate de fals ridicate in slavi de preturile cu multe 0,iar incintele ieftine mai pot fi salvate de la dezastru,macar carcasa... :ras:
Link spre comentariu

O incinta va fi mereu o lada cu difuzoare si filtre.Asta nu va avansa niciodata,poate doar daca se va inventa altceva ce va emite frecventele necesare pentru redarea in aer a muzicii.Difuzoarele vor fi mereu la fel construite,magneti,bobine,membrane etc.

Difuzoare cu plasma? Se construiesc relativ usor in regim diy.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări