Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Focal Grande Utopia, executie...

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

22

• baga

20

• Toader

17

• liviu

12

Top autori în acest subiect

Uite niste pasionati, sa spunem...

http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs

Ha... ce ironie , toti sant indragostiti de muzica , dar in loc sa mearga la concerte ei cauta sa aduca concertul la ei in sufragerie ... e de-a dreptul trist. E ca si cum ai incerca sa bagi lumina in casa , cu galeata .

Paranteza: - Expresia de pe chipul nevestelor..... :ras:

Chiar daca se vor inventa vreodata mijlocele necesare pentru reproducerea exacta a sunetului de concert ( ceea ce incearca mai toti audiofilii HI-END ) , tot nu va va fi indeajuns, nu va fi la fel , pentru ca nu vor putea replica atmosfera , incarcatura emotionala si nici acustica salii.

Link spre comentariu

Acum nu va suparati da' boxele alea voi credeti ca sunt facute pentru niste muritori de rind ca noi la fel ca amplifurile de zeci de mii de euro masinile de lux etc (cu toate performantele lor) ?Pai firmele astea de "lux" stiu foarte bine ca ele trebuie sa acopere si acea piata pentru oameni ingropati in baniBinenteles ca acele boxe trebuie facute manual in serie mica, sa nu scrie made in china ca sa il impresioneze pe prost care are bani multi sa le cumpere.Eu nu zic ca nu suna bine (sau foarte bine) urechiometric nu stau sa le critic da normal ca din punctul meu de vedere ar trebui sa fiu cel putin cretin, idiot si handicapat sa dau 120,000 de euro pe asa ceva

Link spre comentariu

Acum nu va suparati da' boxele alea voi credeti ca sunt facute pentru niste muritori de rind ca noi la fel ca amplifurile de zeci de mii de euro masinile de lux etc (cu toate performantele lor) ?Pai firmele astea de "lux" stiu foarte bine ca ele trebuie sa acopere si acea piata pentru oameni ingropati in baniBinenteles ca acele boxe trebuie facute manual in serie mica, sa nu scrie made in china ca sa il impresioneze pe prost care are bani multi sa le cumpere.Eu nu zic ca nu suna bine (sau foarte bine) urechiometric nu stau sa le critic da normal ca din punctul meu de vedere ar trebui sa fiu cel putin cretin, idiot si handicapat sa dau 120,000 de euro pe asa ceva

Orice firma serioasa, la un moment dat vrea sa prezinte sumumul de cunostiinte acumulate si viziunea sa asupra reproducerii sonore! Asa iau nastere incintele celebre de referinta, de exemplu:- Sfera lui Cabasse, - melcul B&W;- Westminster Royal de la Tannoy;- Heritage de laWharfedale,- Grand Utopia lui JMLab, etc.Este evident ca astfel de incinte nu pot costa putin, fiind executate in serie mica sau la comanda si necesitand f.multa manopera. In plus, toate, indiferent de firma sunt rezultatul unor multi ani de cercetari si perfectionari, deosebindu-se net de produsele de serie mare sau mai mica.In orice caz, astfel de incinte NU se adreseaza decat unor persoane care au si disponibilitati financiare, si pasiune pentru muzica si se aseamana cu colectionarii de ceasuri scumpe, de masini sau de obiecte de arta.Asa ca un comentariu "inteligent" nu serveste la nimic (sau la cel mult sa intelegem dece toate lucrurile merg cum merg in Rromanika!).Fara aceasta ambitie a producatorilor seriosi ramanem la nivelul Magnat 220, 330, 880 sau alte produse HI-HI-FI!Si, in aceiasi ordine de idei, am citit o multime de comentarii acide: am dat 20 de milioane pe ele si suna ca un kkt! Pai la banii astia (mai putin de 500 euro) nu poti avea decat, cel mult, un kkt-el cu motz! Dar bun ca urlatoare de muzica proasta sau manele. Asta e o realitate din pacate, si, un motiv pentru cei indemanatici sa incerce sa-si faca incinte cu propriile manutze!Si inca un lucru: cei care au cautat pe net, au gasit, la melomani seriosi (de ex. la japonezi) si incinte scumpe dar si incinte in regim DIY. Si asta in conditiile in care oricare dintre ei ar putea sa-si mai cumpere 1-2 sau mai multe perechi de incinte scumpe!
Link spre comentariu

Va ca sfera Cabasse foloseste amplificatoare clasa d , pe care mai toti highend-istii le hulesc. Dar daca boxa este prezentata ca o "incinta de referinta cu multi ani de cercetari si perfectionari" si are un pret in jur de 100 000 euro, niciunul nu mai zice nimic rau de amplificatoarele clasa d din ea. Mai interesant este ca Tannoy Westminster Royal foloseste doar un woofer de 15" si tweeter. In alta incinta de acelasi calibru (Focal Grande Utopia) ,pe langa wooferul de 16" si tweeter, mai sunt necesare 3 difuzoare de medii pentru "sunetul absolut". Cand m-am legat de faptul ca sunt atatea difuzoare, unii mi-au sarit in cap si mi-au spus ca acele difuzoarede de medii chiar sunt necesare, nu sunt prea multe, asa trebuie sa fie o boxa high end. Tannoy W.R. de ce are voie a fie o boxa super-mega-high-end doar cu woofer de 15" si tweeter?

am citit o multime de comentarii acide: am dat 20 de milioane pe ele si suna ca un kkt! Pai la banii astia (mai putin de 500 euro) nu poti avea decat, cel mult, un kkt-el cu motz

De acord, dar cine cumpara boxe de 100000euro nu spune ca suna ca un kkt nu totdeauna pentru ca suna bine, . Se poate sa urle si alea, dar cand dai atatia bani poti sa iti formezi cumva fortat o parere ca suna bine, poate chiar in subconstient(un fel de efect Placebo) . Daca chiar nu iti plac cum suna, nu poti sa spui ca suna de kkt dupa ce dai atatia bani, e ca si cum ai spune ca tu esti un kkt.Sharky a punctat bine cand a spus ca aceste boxe scumpe au raportul pret/calitate foarte prost.Inteleg ca e scumpa manopera, dar nici chiar asa, intr-o saptamana cativa muncitori totusi pot face multe incinte.

dece toate lucrurile merg cum merg in Rromanika!

Ce tara-i aia?Acolo traiesti tu?Poate ar merge lucrurile ceva mai bine daca te-ai muta in Romania.
Link spre comentariu

Extraordinar, nemaipomenit, fantastic, galactic. Ok, sunt de acord, ca o firma oricare ar fi, cind vrea sa arate ca a ajuns in clubul exlusivist numite ”printre cele mai”, trebuie sa si faca dovada. Astfel apare produse exclusiviste, pe care marketingul respectivei firme i-l promoveaza la fel de spectaculos. Ce-ar fi insemnat sa arate JMLab ca aceste incinte sunt facute de aceeasi oameni care fac si produsele de serie mare ( vezi filmul de promovare), sau cu aceleasi unelte. Vedeti dvs. chestia cu marchetingul este si el o stiinta. Oare clientul care nu poate distinge calitatea incintelor decit prin pret, nu-l impresioneaza o firma care produce bunuri de peste 100.000. euro.? :ciuda: Pretul mare combinat cu exemplarele putine ( :nebun: ) i-l fac pe musteriu sa se decida imediat in alegerea modelului 706 V. Ca si in cazul lui veyron aceste firme vor sa ne arate ca daca vor pot., insă pe mine personal nu ma pot convinve ca 100.000 euro e un motiv serios sa aleg aceasta firma.PS dar i-mi doresc fff mult sa ascult aceste incinte

Link spre comentariu

si putin off-topic, despre Veyron: http://vplay.ro/watch/8v6bhwdv/

Pentru cine mai face comparatii imbecile, intre Veyron si WTF, pe langa documentarul asta, intrebati-ma pe mine, ca l-am vazut si studiat pe viu...

Iar offtopic, am vazut si eu documentarul, dar cand spun ca ar trebui sa-l vanda cu 4 milioane ca sa iasa in castig NU-I CRED. Cuum iti explici ca poti cumpara asa ceva cu 3 milioane (Cessna cu reactie nou)? Nu-mi spune ca in Veron sunt bagate materiale mai bune si cercetare mai multa ca intr-un avion cu reactie? Nu-mi spune ca cei ce fac avionul ies in pierdere. Cei de la Bugatti ori mint ori isi deturneaza profitul (de ex. platesc ceva facturi uriase la nu stiu ce firma offshore care e tot a lor)Deschideti-va ochii, ganditi logic si nu va tot lasati prostiti de marketing.

Posted Image

Link spre comentariu

Baga, exista diferente mari intre boxele enumerate de tine. Ele nu sunt nicidecum echivalente ca si caracteristici tehnice. Sunt doar hi-end dpdv al solutie tehnice abordate, iar fiecare solutie are avantaje si dezavantaje.La pret nu se mai aplica aceleasi reguli ca si la incintele care se vand la container. Nu iti lua bugatti atunci, mergi mai bine si cumpara avionu ala si umbla cu el pe strada.E foarte bine ca te-ai prins ca-s preturi exagerat de mari, ca altfel te ardeau aia de 4 milioane de euro. :da

Link spre comentariu

Stiu ca sunt diferente mari, tocmai de aceea am scris asa pentru ca tot aud ca sunt "de referinta" toate. E clar ca pentru ca s-au abordat solutii tehnice foarte diferite suna si destul de diferit. Deci care mai e referinta? :ras: Mai vreau sa adaug ca un sunet destul de diferit intre doua incinte inseamna ca sunetul cel putin uneia este destul de diferit de ce e in inregistrare. Daca as fi highendist, telul meu ar fi sa-mi scoata boxele ceva cat mai apropiat de inregistrare, nu sa-si lase amprenta pe sunet. Cand vor putea face asa ceva , atunci vor merita 100000euro. Pana atunci, inseamna ca nu sunt cu mult mai bune ca alte boxe mai ieftine. Faza cu Bugatti si cu avionula fost doar ca sa exemplific ideea mea,normal ca nu am eu bani de asa ceva si raman doar cu vorbele.

Link spre comentariu

Uite niste pasionati, sa spunem...

http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs

Ha... ce ironie , toti sant indragostiti de muzica , dar in loc sa mearga la concerte ei cauta sa aduca concertul la ei in sufragerie ... e de-a dreptul trist. E ca si cum ai incerca sa bagi lumina in casa , cu galeata .

Paranteza: - Expresia de pe chipul nevestelor..... :ras:

Chiar daca se vor inventa vreodata mijlocele necesare pentru reproducerea exacta a sunetului de concert ( ceea ce incearca mai toti audiofilii HI-END ) , tot nu va va fi indeajuns, nu va fi la fel , pentru ca nu vor putea replica atmosfera , incarcatura emotionala si nici acustica salii.

Pai asta si ideea.Vreau sa aduc concertul la mine in casa.Cat mai mult posibil.
Link spre comentariu

Uite niste pasionati, sa spunem...http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs

:ras: Oameni buni imi place si mie muzica vreau sa am si eu ''scule'' dar ce am vazut la aia in casa (n-am putut sa ma uit decat la 6 minute din acel film :rade: ) eu va zic sincer oameni ca aia sunt nebuni cu tot cu cablurile lor trase direct din transformatorul de cartier pina la platanele alea suspendate magnetic si boxe cat frigiderul meu cu 2 compresoare... asa ceva... e mult prea exagerat ce inseamna sa ai bani multi si sa ii arunci pe exagerari... asa si cu boxele alea exagerat de scumpe la 120.000 euro Pur si simplu trebuie sa fi nebun la propriu si binenteles plin de bani ca sa ai pe ce sa ii arunci
Link spre comentariu

Stiu ca sunt diferente mari, tocmai de aceea am scris asa pentru ca tot aud ca sunt "de referinta" toate. E clar ca pentru ca s-au abordat solutii tehnice foarte diferite suna si destul de diferit. Deci care mai e referinta? :ras: Mai vreau sa adaug ca un sunet destul de diferit intre doua incinte inseamna ca sunetul cel putin uneia este destul de diferit de ce e in inregistrare. Daca as fi highendist, telul meu ar fi sa-mi scoata boxele ceva cat mai apropiat de inregistrare, nu sa-si lase amprenta pe sunet. Cand vor putea face asa ceva , atunci vor merita 100000euro. Pana atunci, inseamna ca nu sunt cu mult mai bune ca alte boxe mai ieftine. Faza cu Bugatti si cu avionula fost doar ca sa exemplific ideea mea,normal ca nu am eu bani de asa ceva si raman doar cu vorbele.

Baga,Hai sa batem campiile in pasul strengarului!!!! De fapt ce verei sa demonstrezi? Ca la vanzarea unui produs de 100.000 de euro sau USD conteaza marketingul??? GRESIT! :nebun: Complet GRESIT!!! :nebun: :nebun: :nebun: Marketingul, reclama conteaza la vanzarile in masa: detergenti, hartie higienica, pasta de dinti, cosmetice, tampoane intre zgaibaracele femeilor si incintele de serie mare si "ieftine"! Astea sunt produsele de profit urias, nu incinte de sute de mii!!! Astea sunt RECLAMA!!! Ele conving masele sa ia o marca sau alta, alaturi de realitate sau de deformarea ei!Probabil multe decade de acum incolo si dupa multa cheltuiala, daca vor fi bani, incintele se vor apropia mai mult realitate, insa, un lucru e sigur : cele care se vor apropia de realitate vor fi intai cele de referinta, care vor ingloba maximum de castiguri tehnice.Cat priveste diferentele de sunet, nu sunt doua incinte care sa sune la fel, altfel, pana acum ar fi ramas doar o singura incinta. Gusturile .....!Cred ca nu prea ai inteles la ce se refera ideea de referinta!
Link spre comentariu

Sharky a punctat bine cand a spus ca aceste boxe scumpe au raportul pret/calitate foarte prost.Inteleg ca e scumpa manopera, dar nici chiar asa, intr-o saptamana cativa muncitori totusi pot face multe incinte.Probabil ca raportul pret/calitate este slab, dar este mult mai prost in cazul incintelor "ieftine", cu pret mic si vanzari mari! La astea raportul pret/calitate este deplorabil!!! Si e normal, de aici se obtine un profit urias!, mai ales azi, cand totul provine din acelasi loc, unde pretul unei saibe este determinat de cantitatea solicitata!!!La o astfel de incinta de referinta, se plateste ceea ce s-a cheltuit pe cercetare, mai putin pe cheltuielile reprezentate de materiale si manopera! Sigur, azi multi cred ca orice mormoloc cu un laptop, bassbox, WT3 si un microfon de masura va "creia" cu usurinta Grand Utopia sau melcul B&W! Sau chiar ceva mai bun! Jalnic!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări