CBI Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 nu liviu,nu trebuie sa renunti la pasiune,dar in momentul in care realizarile personale ale multora dintre noi se ridica la nivelul ,nu stiu,nu vreau sa jignesc(dar imi place vorba ta,clocitori ) si totusi exista curajul de a blama fara jena niste realizari de exceptie doar pe baza unor argumente relative si privitul in poze nu te duce cu gandul decat la vorba cu strugurii acrii doar in momentul in care incerci sa te compari cu realizarile lor o sa obs unde exact te aflii(nu tu!) si o sa vezi ca extrem de greu de unul singur oricate resurse ai avea.Tot ce face omul cu mana lui se numeste lucru manual si unicat,neacceptabil in lumea reala.Se pot face lucruri bune si cu bani mai putini,posibil,dar nu va fi acelasi ,nici mai bun poate nici mai prost,ci diferit Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 De fapt nu blamez, doar critic. Daca acest fenomen exista la boxe ieftine sau facute pe balcon, sigur exista si la cele mai scumpe daca folosesc aceeasi configuratie. Tot pe baza acelorasi legi fizice functioneaza toate. Poate am exagerat , nu spun ca nu ar fi realizari de exceptie, doar spun ca se poate si mai bine. O seara buna Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 in acest domeniu mai bine e un termen relativpoti sa ai un un singur dif care sa redea tot spectrul sau o singura medie cum iti place tie sau implementarea ideala in conceptia ta si...sa sune mai prost...legile fizicii sunt scrise tot de om si contin doar fenomenele cunoscute si adunate la un loc pt a nu mai pleca mereu de la 0,dar pot sa existe mai multe variabile decat cunoastem..si masuram,de aici si diversifitatea.Fiecare are o alta conceptie despre perfectiunePt unii primeaza,performantele tehnice mai bune f bune etc si in final raman doar cu masuratorile...mai bune...pt altii modul cum percep sunetul acelui obiect..si se aleg cu placerea ascultarii, fara ganduri catre legile fizicii :(poate acest lucru au reusit cei de la focal si considera ca ce ofera ei este altceva fata de ce ofera restul.Bineinteles,trebuie sa traiasca si multi intermediari pe seama lor,dar nu baga la nimeni mana-n buzunar.In definitiv sunt si obiecte de lux,exclusiviste.Au si produse pt omul de rand,nu-l lasa cu ochii-n soare,doar cu speranta la mai bun si la un viitor upgrade la o serie superioara Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Ce-ai zis acum la urma a fost educativ si e ok.Nu am vrut sa intru in acele grafice(de fapt nici nu am participat).Mi-a sarit damblaua cu acel cent si ma duce cu gandul la masiniile de lux .Mie frica sa nu devenim un fel de manelisti in posesia sunetului si sa ne intrecem cu viteza. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 @baga - din punct de vedere teoretic ai oarece dreptate. Ceea ce nu intelegi tu, si ce vrea CBI sa spuna, e ca un producator trebuie sa faca un compromis si sa aleaga solutia cea mai buna pentru proiectul dat, sau daca vrei, sa aleaga solutia mai putin nasoala. Indiferent ca foloseste o medie sau doua medii, ca face line aray sau D'apollito, tot timpul vor exista neajunsuri, indiferent de solutia aleasa. In cazul asta Focal a considerat ca asa e cel mai bine. Vad ca te legi de difuzoarele alea de medii si incerci sa spui ca ar fi mai bun unul singur cu SPL mai mare. Asta arata foarte clar ca iti lipseste experienta practica. Eu sunt sigur ca acele difuzoare de medii au fost atenuate serios ca sa coboare la SPL-ul basilor. Prin urmare - nu cred ca au folosit 2 medii ca sa mareasca SPL-ul. Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Eu inteleg ce spune CBI , dar spun ca la 120 000 de euro trebuie sa avem cat mai putine compromisuri.Nu e vorba de experienta.Daca voiau sa le autenueze le legau in serie si asta se vedea pe impedanta care ai pus-o chiar tu . Mai spun odata ca acele medii sunt folosite de ei si in boxe mai mici , dar numai cate una pentru ca doua ar fi prea puternice. la boxele astea mai puternice, ei au luat doua medii si le-au legat in paralel, ca sa nu mai fabrice inca un tip de difuzor si pentru ca doua "dau mai bine". Aceasta reteta merge in boxele mai ieftine, dar la banii lor ma steptam sa fabrice alta medie .Daca puneau doar o medie mai puternica, pe langa avantajul de care am vorbit mai sus, nici nu mai era asa scazuta impedanta , care este mult sub 8 ohmi in banda mediilor..Si vad ca acele medii functioneaza de la 220hz in sus , deci prin constructie nu pot sa aiba spl mult mai mare ca basii. Difuzorul de bas mai mic functioneaza doar intre 80-220hz , iar tweeterul peste 2200hz. Acuma ma leg si de treaba asta. Difuzorul de bass mare , cel de 16 inci, nu e in stare sa urce pana la 220hz? Sunt aproape sigur ca aberatia aia in impedanta (groapa pana la 2,5 ohmi) este din cauza filtrelor dintre cei doi basi si nu mai era asa adanca daca se folosea doar un bas. Ei spun ca boxele au impedanta nominala de 8 ohmi :sparge:Vad ca Liviu spune de masini de lux, buna analogie. O masina de 1 500 000 euro (Bugatti Veyron) are 1000 cai , dar este intrecuta in performante de alte masini de cateva sute de mii de euro si 500-800 cai .Cine isi permite, alege Bugatti pentru ca " da mai bine " . Veyronul asa a foft proiectat , sa aiba 1000 de cai pentru ca suna fain, chiar daca asta il face mai greu si nu va avea performante mai bune. Asa este mai exclusivist si mai de lux ca si concurenta si asta inseamna profit mai mareAsa si aici , Utopia are 5 difuzoare, e scumpa, dar sunt unele boxe cu 3 difuzoare ceva mai ieftine, dar mai fidele. Nu este vorba numai de difuzoare, ci si de filtre, cred ca toti suntem de acord ca prea multe filtre pasive mai mult strica. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 @bagaprieteneste iti spun ca te inseli atat in privinta boxelor focal cat si in privinta masinilor. Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Offtopic , ca sa-i raspund lui ahegyes veyron 1000 cai - 7.40 pe circuitul Nurburgring , Nissan gtr (485 cai) 7.38 Aceste rezultate sunt pentru ca Nissan a facut mai putine compromisuri decat Bugatti , adica a facut ce tot explic eu si voi nu vreti sa acceptati. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Asa si aici , Utopia are 5 difuzoare, e scumpa, dar sunt unele boxe cu 3 difuzoare ceva mai ieftine, dar mai fidele. Nu este vorba numai de difuzoare, ci si de filtre, cred ca toti suntem de acord ca prea multe filtre pasive mai mult strica.dar atunci nu vor mai fi incinte focal grand utopia ci incinte "baga" pe 3 cai,cu alt sunet si alte compromisuri ce depind de modificarile aduse si componentele folosite,adica vor fi cu totul altceva,diferitmarimea conteaza,integrarea acustica intre difuzoare conteaza,soundul componenetelor ,totul conteaza.Iti doresc succes in realizarea boxele fara compromisuri atat de evidente cu dif de 15' si o singura medie mica cu spl mare.La ce pret au numai difuzoarele ,probabil o sa zici ca si alea sunt naspa ca asa si pe dincolo si sunt prea scumpe...discutii sa discutameu nu ma intervin ca imi pierd timpul,nu o luati ca pe o ofensa,eu inca recomand tuturor sa lase deoparte experimentele cu chinezarii de supermarket si mobileru lu bunica taiat la pendular si sa se convinga pe viu de ce costa atat Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Offtopic , ca sa-i raspund lui ahegyes veyron 1000 cai - 7.40 pe circuitul Nurburgring , Nissan gtr (485 cai) 7.38 Aceste rezultate sunt pentru ca Nissan a facut mai putine compromisuri decat Bugatti , adica a facut ce tot explic eu si voi nu vreti sa acceptati.DA, atitudinea ta spune tot. Nu stiu de ce raspund - nu ar trebui. CBI a spus in ultimul post cam tot ce era de spus.Si daca vorbim de Veyron hai sa spun eu ce stie Veyron si nu stie nicio alta masina de pe planeta - ca sa vezi de ce costa 1.5mil euro (si atentie, pretul de productie la Veyron e de 4 mil euro\bucata). Veyron este o masina de LUX, echipata cu toate accesoriile moderne - atat de siguranta cat si de confort (airbag, CDplayer, navigatie prin satelit, clima, piele peste tot, etc.) si pe langa toate astea merge cu peste 400Km\ora. Cam asta e tot. Ca sa dau un conra exemplu, un porsche 911 super sport (nu stiu exact modelul), facut special atat pentru performanta cat si sa fie legal de condus pe drumuri publice, a scos din masina tot ce se putea scoate. Incepand cu covoarele de pe jos, tapiterie, tot ce se putea face din plastic e din plastic - inclusiv sigla porsche de pe capota. Nu mai vorbesc de clima si difuzoare, etc. Si cu toate astea porsche nu merge cu 400km\ora. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Să ne mai amuzăm.Problemă de clasa I-a:Se dau 2 ceasuri de mînă, unul de 1000E placat cu Au şi cristale la alegere pe cadran, al doilea din plastic cu afişaj la 3 lei pe tarabă-n piaţă. Ce oră va indica fiecare după potrivire? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Depinde după ce le potriveşti. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Să ne mai amuzăm.Problemă de clasa I-a:Se dau 2 ceasuri de mînă, unul de 1000E placat cu Au şi cristale la alegere pe cadran, al doilea din plastic cu afişaj la 3 lei pe tarabă-n piaţă. Ce oră va indica fiecare după potrivire? E, daca e sa vorbim asa, pe care TV poti urmari stirile de la ora 5, pe un alb negru sau pe o plasma 3D. NU cred ca acest gen de discutie ne face mai destepti !!! Link spre comentariu
ozenel Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 stirile de la 5 nu mai au farmec de cand au disparut scandalurile, violurile si restul lucrurilor care le dadeau aroma si care fac viata interesanta in rRomania(nu e greseala). Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 In primul rand acele boxe sunt pentru oamenii care si le permit. La fel si masinile f scumpe.Ca la raportul calitate pret normal ca stau prost si probabil ca poti simti aceleasi senzatii si pe un sistem mai ieftin, depinde ce ai mai ascultat inainte. La o adica se pot clona si clar iesi mai ieftin.La fel cum un bastan si-ar fi cumparat un ferrari ultimul racnet in anii 60 si s-ar fi simtit regele soselelor in vremea aia, tot la fel se simte si un bastan in 2011, chiar daca diferenta intre masini e colosala.E o chestie subtiectiva raportata la ce mai vede omul in jur.Calitate clar ca obtii daca le dai tot ce trebuie: camera, sursa, amplificator DE CALITATE. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum