Vizitator Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Priviti pana la capat si dati pauze pe unde gasiti detalii... dati tare la ce-aveti, si imaginati-va ca ascultati la ce vedeti... Link spre comentariu
Toader Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Le are cineva din Bucuresti, cred.Sper sa nu fie problema ca postez din alt forum. http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=2219.0 Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Le are cineva din Bucuresti, cred.Sper sa nu fie problema ca postez din alt forum.http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=2219.0Le-am auzit si eu anul acesta la Munchen . Nu va pot descrie in cuvinte ceea ce am auzit. Pur si simplu am ramas fara cuvinte cum puteau sa se auda.Ce soundstage....atit prin marime cit si adincime...ce detalii si micro detalii....ce bass de nu mi-a venit pur si simplu sa imi creada urechilor ca asa ceva poate fi real.Intr-un cuvint HIGH-ENDul absolut in domeniu. La demonstratie au fost prezentate cu un set de amplificatoare daneze facute de o firma foarte exclusivista si anume Vitus Audio.Asemenea boxe merita fiecare cent. Chit ca sunt 130.000 de euro perechea si se fac numai la comanda de trebuie sa astepti minim 2-3 luni. Link spre comentariu
Toader Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 http://www.ultrahighendforum.com/index.php http://www.ultrahighendforum.com/index.php Link spre comentariu
liviu Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 ultimul cent?e faina comparatia , cent si sute de mii de euro. merita? Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 ultimul cent?e faina comparatia , cent si sute de mii de euro. merita?Le-ai auzit macar ? Cent ca cent ....da sunettuuuu... Link spre comentariu
liviu Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Nu le-am ascultat ( desii nu cred ca modifica sunetul vioarei ascultata live).Cu 130000 de euro , imi fac o casa din beton plina cu difuzoare . Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Nu le-am ascultat ( desii nu cred ca modifica sunetul vioarei ascultata live).Cu 130000 de euro , imi fac o casa din beton plina cu difuzoare .Ce timpenie poti sa spui. Poti sa iti faci 5 case si sa le umpli cu cite difuzoare vrei...nu o sa poti sa atingi niciodata fidelitatea acestor boxe. Alta era ideea....FIDELITATEA daca iti spune ceva acest cuvint. Link spre comentariu
liviu Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Ete na , iau boxele astea super fidele , le conectez la un amplificator I.P.R.S baneasa si obtin un sunet audiofil ? Fidelitatea , oare de unde provine?Sau ce intelegem noi prin ea? Atata treaba cu boxe de sute mii (auzi mai cum suna) si noi , urechea umana ne incadram in frecventele astea de 20hz si 20 khz .Sincer , stiu ce inseamna sa construiesti o boxa (e mult de lucru) , dar totusi , cred ca ne intrecem cu fidelitatea asta si multi dintre noi nu stim ce inseamna. Mai mult ca sigur sunt si eu incadrat in treaba asta , dar totusi. Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Ete na , iau boxele astea super fidele , le conectez la un amplificator I.P.R.S baneasa si obtin un sunet audiofil ? Fidelitatea , oare de unde provine?Sau ce intelegem noi prin ea? Atata treaba cu boxe de sute mii (auzi mai cum suna) si noi , urechea umana ne incadram in frecventele astea de 20hz si 20 khz .Sincer , stiu ce inseamna sa construiesti o boxa (e mult de lucru) , dar totusi , cred ca ne intrecem cu fidelitatea asta si multi dintre noi nu stim ce inseamna. Mai mult ca sigur sunt si eu incadrat in treaba asta , dar totusi.Pacat ca nu m-ai inteles ce am vrut sa zic.Nici eu nu am crezut pina nu am auzit. Daca ai avea vreodata ocazia sa le auzi...mai mult ca sigur ca iti vei schimba parerea despre fidelitate. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Nu credeţi că şi semnalul folosit (melodia, sau ce o fi) contează?Să nu cădem în boala audiofiliei, costă.Peste o limită de bun simţ nu mai merită să cheltui bani, sigur că limita diferă de la om la om. Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Hai sa le bagam si ceva de vina.... 1. Din graficul cu impedanta se vede ca boxa e acordata la 40Hz, deci sub ~38Hz nu mai scoate nimic.In cele mai multe melodii nu exista mare lucru sub acea frecventa, dar eu am cateva pe calculator de astea house,hiphop sau dubstep care au mult bass pe la 32Hz (am masurat), vad cum imi face subwooferul meu acordat tot la 40Hz (flutura tare membrana si se aud numai distorsiuni). La filme iar exista material sub 40hz.Am inteles ca este ceva muzica de orga (de aia cu tuburi ca in adams family) care coboara pana la 16Hz!Sigur ca ma pot lipsi de acele frecvente foarte joase , dar daca as da 120mii de euro pe incintele astea nu as accepta un asemenea compromis.rezultate mai bune se puteau obtine cu un difuzor de bass mai ineficient, dar cu xmax mai mare si acordat mai jos sau chiar in incinta inchisa , si cu un amplificator mai puternic.2. Boxa vad ca e pe 4 cai, dar are difuzoare de medii superioare duble. Ce e cu traznaia asta?La banii aia nu pot face o medie care sa sune destul de tare si au pus doua?Un inginer acustic stie ce probleme fac alea doua , mai ales ca nu s-au chinuit sa le puna cat mai aproape una de alta , au pus si tweeterul intre ele. Ma refer la fenomenul de comb filtering. Firmele care fac line arrayuri nu degeaba incearca sa puna cat mai aproape mediile de 5-6 inci si le taie jos, chiar si la 1khz, tocmai ca sa nu apara fenomenul mai sus amintit.Petru cine nu stie despre ce vorbesc: la frecvente medii spre inalte , daca urechea noastra nu este cam la nivelul celor doua difuzoare care canta in aceeasi gama de frecvente , vom auzi atenuat si cu distorsiuni de amplitudine acele frecvente.Acest fenomen devine tot mai puternic odata cu cresterea frecventei cu cresterea distantei dintre centrele difurilor de medii si cu cresterea unghiului fata de partea dintre cele doua difuzoare. Deci putem spune ca scade dispersia pe verticala la acele frecvente. Pe mine ma supara acest fenomen si nu sunt "audiofil high-end-ist ", ascult muzica mp3 pe difuri chinezesti La banii astia, chiar nu as accepta asa ceva. Rezultate mai bune se obtineau daca faceau o medie de doua ori mai puternica si cu 3db mai eficienta , lucru usor la nivelul lor.Mai tari erau daca faceau media si inalta coaxiale.Pe scurt, nu mi se par super-fidele.Pretul mi se pare exagerat (nu-mi spuneti ca-s acri strugurii)Nu-i prost cine cere, dar nici nu zic ca ii prost cel ce da , daca are atatia bani si ii plac boxele...Eu cred ca cu o suma de 10-20mii de euro, ceva cunostinte in domeniu si ceva timp liber se pot face boxe cam de acelasi nivel sau peste.Ati vazut la minutul 4:00 - 4:01 ? Acela maro e spiderul ? Magnetul e gol pe dinauntru? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 :ras:hai ca esti chiar comicsper ca e doar o gluma nevinovata reply-ul asta Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Ce ti se pare comic?Daca nu esti de acord cu ceva din ce am spus, explica-mi de ce.Frecvente sub 40Hz si combfiltering crezi ca exista numai in capul meu? Ati vazut la minutul 4:00 - 4:01 ? Acela maro e spiderul ? Magnetul e gol pe dinauntru?Se pare ca e un electromagnetDin specificatii :Low frequency point - 14Hz . In minutul 4:47 se vede clar graficul de impedanta, ce ne arata o boxa bassreflex acordata la 40Hz.Alt lucru nasol : Nominal impedance 8 Ohms Minimum Impedance 3 Ohms Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Pe cat pariu ca daca ai avea suma de care zici, faci o boxa de n ori mai proasta ca Utopia?Tu esti constient de ce zici?Crezi ca e suficient sa ai banii si ceva cunostinte?Zici ca impedanta e nasoala?Tu ai vazut cu ce amplificari sant folosite?Arata-ne ceva ce ar tenta pe cineva sa iti de-a banii necesari ptr un asemenea proiect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum