Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nelamuriri amplificator 2.1 (cer sugestii)

Postări Recomandate

Astazi am reusit sa fac o proba mai sanatoasa, cu toate ca nu am inca boxe pe masura , dar , mi-am permis sa dau in cele care le am , ca sunt ieftine :da . Sunt foarte multumit de calitatea sunetului , cu toate ca se simte lipsa unui tub de bass. Sunt curios un 2*7293 in 4R la +-40 ce putere o sa scoata .O alta varianta , mai simpla si mai ieftina este ca am un TDA7294 si sa mai fac un Kit , care sa fie dedicat doar bass. Oricum mai stept sa mai adun ceva bani si sa fac o treaba serioasa . :da Am masurat tensiune la iesire , aproape de maxim , si mi-a oscilat intre 20V si 27V , calitatea sunetului (dupa urechia mea) era OK Din cate am intele puterea se calculeaza 20V la patrat / 4 care este 20*20/4 = 400/4 care este 100W, iar la 27Volti 27*27/4 = 729/4 = 182W , care banuiesc ca e maximul (varfuri)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am masurat tensiune la iesire , aproape de maxim , si mi-a oscilat intre 20V si 27V , calitatea sunetului (dupa urechia mea) era OK Din cate am intele puterea se calculeaza 20V la patrat / 4 care este 20*20/4 = 400/4 care este 100W, iar la 27Volti 27*27/4 = 729/4 = 182W , care banuiesc ca e maximul (varfuri)

Aceste masuratori au fost facute pe muzica sau pe semnal sinusoidal? Pe boxe sau dummy load?
Link spre comentariu

Puterea RMS a unui amplificator se masoara cu semnal sinusoidal aplicat la intrare, sunt destule programe pe net pentru generarea semnalului sinusoidal de pe un calculator.Dummy load este rezistenta de sarcina(4 sau 8 ohm) care se leaga la iesirea amplif in locul difuzorului, nu are inductanta si dependenta de temperatura este foarte mica.Dupa ce se masoara tensiunea de iesire in aceste conditii(bineinteles cu THD acceptabil) trecem la calcule si aflam puterea la iesire.

Link spre comentariu

Idea e ca suna foarte clar , si sunt multumit de puterea care o are .

si cateva poze :

http://postimage.org/image/1dfla0tpg/f6690f79/

http://postimage.org/image/1dfyiblno/37e02e18/

http://postimage.org/image/1dgbqmdlw/0c5a1d62/

http://postimage.org/image/1dh277xic/71edeae7/

pozele sunt de calitate slaba , facute cu telefonul, dar cand este gata am sa vin cu poze la o calitate buna.

:101

Of Topic . Am deschis un nou subiect viewtopic.php?f=40&t=95721 daca stie cineva sa ma ajute :da

Link spre comentariu

Din punte de TDA scoti 150W curati, pe numarul asta te poti baza. Restul, sunt valori umflate, inclusiv Logitech Z5500 care declara 188W RMS, numai ca nu se spune ca subwooferul ala e pe 6 ohmi si la maxim incep TDA'urile sa intre in limitare de curent. Oricum nu e recomandat sa dai cu sinus in boxe la maxim sa nu se strice difuzorul de bas.

Link spre comentariu

Oricum nu e recomandat sa dai cu sinus in boxe la maxim sa nu se strice difuzorul de bas.

Nu o sa dau sigur .Sunt curios un TDA7294 singur cati Watti scoate real .In ceea ce privete tubul de bass am cautat o schema cu tot cu cablaj , p un TDA7293 , ca sa il alimentez pe +-40Volti si sa il pun pe 4 Ohmi , care ma inteles ca scoate peste 150W.
Link spre comentariu

Matematica e simpla insa s-au omis cateva chestii!!

Un modul 2xTDA7293 punte intradevar scoate 150W/8 ohm si intradevar la jumate 75W insa pe sarcina de 4 ohm, bineinteles in conditiile aceleasi tensiuni de alimentare +-25Vcc.

Deci sa inteleg ca si la mine pe +-40 un modul in 8 Ohmi scoate cel putin un minim 75W

Are cineva o schema cu cablaj , pt 2 X TDA7293 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări