emill_sorin Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Mult mai indicat era sa folosesti o vopsea pe baza de solvent, este mai rezistenta si acopera mai bine.Ideea este ca am primit o cutie de vopsea alba pe baza de apa , si am incercat sa o folosesc . Cred ca cea mai buna varianta este un autocolant de calitate , numai ca pa capacul carcasei am cateva zeci de gauri de aerisire , care nu vreau sa le astup.Mai ma de montat cateva placi in caracasa si este gata de test . Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Un spray de vopsea pe baza de solvent este cel mai simplu de utilizat, se acopera uniform nu raman urme si nici nu astupi gaurile. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Am mai folosit spray , dar asta cu vopsitul este ultima problema .... Am dacut prima proba si nu a dat bine , ceva nu cred ca e legat bine ca se aude foarte incet si cu un brum , ma tem sa nu fi puscat instant integratele. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 emill_sorin iti confirm faptul ca si eu am construit acum 5 sau 6 ani (nu mai stiu sigur ) un amplif cu doua ci TDA7294 care functioneaza si acum si ce sa vezi am avut un traf care dupa redresare si filtrare scoate +/- 45vcc In concluzie montajele sunt alimentate la +/-45vcc (asta in idle) si vreau sa zic ca merg de rup pamintu' si pe sarcina de 4 si pe 8 ohm testate garantat Daca sunt de firma ci-urile alimenteaza-le cu incredere cu +/- 40 sau 45 vcc si vor merge foarte bine Montajele le-am bagat in cutia calculatorului meu iar un bay de cd-rom l-am folosit pentru potentiometrul de volum si cele de la eq si ma gandeam sa mai folosesc un bay pt vu-metru cu PIC16f88 Am atasat si niste poze sa vezi cam ce a iesit (asta apropo de unii care se contrau pe aici pe forum si care ziceau '' frate.. arata si tu realizarile tale... ) E cam prafuit calculatoru' ca il tin in atelieru' meu de "fiare" Iti urez mult succes in construirea amplifului ! A uitasem... finalii nu i-am mai izolat fata de radiator mi-a fost mult mai usor sa izolez radiatorul fata de restul calculatorului in felul acesta am folosit doar pasta siliconica iar integratele au un transfer foarte bun de temperatura cu radiatorul care este de la un pentium II si am mai folosit si un ventilator de 80x80 alimentat la 5v ca sa nu faca zgomot prea mare Link spre comentariu
emill_sorin Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 se pare ca am rezolvat problema , masa de pe RCA nu ajunfea pe fir , asa ca sistemul mergea fara RCA . Mai tarziu o sa fac si o proba sa vad ce stie sa scoata , momentan am testat numai la volum mic ca e ora de liniste in bloc Ce am observat ca la deconectarea de la V+ de la STAND-BY, am observat ca mai am un +5V , si nu imi deconecteaza Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Probabil condensatoarele de la pinul 9 si 10 st-by si mute care vin catre masa sa nu aiba capacitatea prea mare in cazul acesta ei se descarca mai incet si d-aia nu0ti decupleaza sa treaca in st-byPune-i de 10uf cum zic aia in datasheet Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Marele avantaj al surselor in comutatie este volumul mult redus al trafului facilitat de frecventa de lucru inalta si in functie de schema aleasa si costuri reduse deoarece daca spre exemplu un toroidal bun poate ajunge la cateva sute de lei in schimb SMPS-ul poate fi realizat mult mai ieftin deoarece multe din componente se pot recupera, problema destul de mare ramane insa realizarea practica in mod cat mai corect, acolo un cablaj proiectat gresit aduce multe neajunsuri, de asemenea calculul snubber-elor care trebuie sa fie unul precis ( nu e deloc asa simplu cum ar parea ), si un osciloscop ar ajuta enorm in punerea la punct a montajului.Am macelarit o sursa ATX, nu'i mare branza... Pana acum mi'a fost lene sa fac un cablaj de SMPS de la zero. Sa faci una stabilizata e mai greu, la nestabilizata nu trebuie mare atentie la cablaj. Snubber'ul intr'adevar trebuie schimbat, cel putin la mine traful produce o mica oscilatie parazita la mersul in gol, dar cand se trag cateva zeci de W deja e ok... E posibil sa taca si numai din consumul in gol a 6 TDA'uri, eu am testat doar cu una din punti pana acum, motivul fiind simplu: cealalta punte si montajul stereo nu sunt inca echipate. Am terminat insa toate cablajele cu tot cu gaurit, inclusiv un controler de ventilator cu 4 intrari pt senzori de temperatura (are o singura iesire, ventilatoarele merg in functie de senzorul cel mai fierbinte). Am terminat si de echipat boxele pt biamplificare (prize noi), maine sper sa termin de montat TDA'urile, ca pana joi seara sa fie toate asezate frumos in carcasa. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Din moment ce nu mai am nevoie de ele maine (ma rog, azi) mi'am permis sa ma "intind" un pic, mai ales ca au mai aparut si altele de facut.Boxele sunt gata, TDA'urile sunt gata, sursa e gata, raman doar de masurat difurile (cu microfonul, ca parametrii i'am masurat deja) si proiectat filtrul activ. S'ar putea sa am nevoie si de un notch la un 80-90Hz sa elimin "cocoasa" pe care o face difuzorul de bas. Am acordat una din incinte la 40Hz, cealalta a ramas la 50, voi testa ambele variante. Nu ma intereseaza atat extensia in frecventa, cutiile sunt micute (18.5 litri volum intern, dar lemnul e gros asa ca par mai mari din afara), ci reducerea acelei cocoase din raspunsul difului de bas si reducerea cursei la frecventele de interes. Difuzoarele sunt fara pretentii dar asta nu inseamna ca trebuie tratate superficial, daca tot am toate sculele necesare pentru masuratori de ce sa nu incerc sa obtin un raspuns in frecventa cat mai bun. Operationalele sunt ieftine... De fapt, cel mai mult s'au simtit la buzunar mufaraia si conzii. 8x 10000u in total, cate o pereche pe fiecare amplificator si inca una in sursa. :daUrmatorul mesaj al meu pe subiectul asta va fi la "Proiectul meu" cu multe multe poze. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Octombrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Sunt si eu aproape gata , am facut o pauza ca am fost plecat din tara , dar m-am intaors . Am facut proba la amplif , si suna ok , nu atat de tare, cat ma asteptam , dar destul de clar si curat .Ma gandesc sa ii mai pun si inca o iesire pt un tub de bass , ca sa mai ridice puterea, inca mai am loc si in carcasa , iar traful mai duce cel putin 200W. Ma gandesc la un TDA7293 in punte .In ceea ce priveste intrarea in MUTE/STAND-BY se pare ca condensatorii de 22uF nu se descarca destul de repede , si ma gandesc ca trebuie sa ii schimb cu uni de 10uF . Ce parere aveti ? Link spre comentariu
indy666 Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 In ceea ce priveste intrarea in MUTE/STAND-BY se pare ca condensatorii de 22uF nu se descarca destul de repede , si ma gandesc ca trebuie sa ii schimb cu uni de 10uF . Ce parere aveti ?Dupa cum se observa si in datasheet http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/9/0ozxelyhtgfl5jsx9108fj3sqq3y.pdf conzi C3 si C4 sunt de 10uF. De ce nu ati facut de la inceput aceasta alegere? Link spre comentariu
emill_sorin Postat Octombrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Pt ca nu au facut alegerea buna cei de la M.iv.... sunt kituri cumparate . Asa ca eu numai am observat aceasta mica neregula. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 O sa schimb acei doi condensatori de 22uF cu 10uF , iar in ceea ce priveste kitul pt bass , inca nu m-am hotarat ce o sa fie , oricum ceva cu CI . Cine imi poate da ceva sugesti pe o alimentare de +-40V . Eu m-am gandit la 2*TDA7293 (in punte ) , pt acest kit am nevoie de o schema si un cablaj daca se poate sa vad daca o pot realiza . Dar mai astept si alte variante . Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Sunt kituri si de punte... 7293 sau 7294 nu conteaza prea mult in aspectul asta, 7293 are in plus niste functii care ajuta la punerea in paralel, nu in punte. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Da dar nu stiu daca un TDa7294 in punte daca rezista la +-40VM-am gandit si la un STK Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 daca pui doua TDA7293 in paralel nu numai ca va functiona la tensiunea de +/- 40 vcc lejer dar poti folosi si impedante de 4 ohm la iesire ba chiar poti pune 3 sau 4 in paralel si atunci creste mult puterea la impedante mici de 4 ohm evident sa ai si partea de alimentare solida Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum