The Stressmaker Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Un mouse optic vechi care nu mai avea ledurile si nici lentila a primit un transplant de lentila si leduri noi.Problema cu el este ca lentila are alta distanta focala (fiind de la alt mouse si s-a potrivit mecanic in locas) si creeaza probleme pe o suprafata plana iar pe o suprafata cu denivelari gen prosop sau altceva asemanator functioneaza perfect si ca demonstratie de concept e suficient.Ledul albastru pentru senzor si ledul alb pentru "ambianta" (adica pentru iluminarea rotitei) sunt chinezisme de la brichete cu led. Initial in locul celui albastru am vrut sa pun unul rosu, ca si cel original, dar prin cutia cu leduri nu a vrut sa iasa nici unul rosu la cautare. Asa ca ledul ales a fost unul albastru cu unghi de iluminare cat mai mic. In viitor voi incerca sa compensez lipsa de focalizare printr-o solutie mecanica de modificare a distantei focale a lentilei senzorului.Banuiesc ca problema ar mai putea fi si de la aberatia cromatica a lentilei si ar corespunde, ca si manifestare cu ceea ce am intalnit eu, trebuind sa apropii suprafata pana aproape de suprafata lentilei, pentru a avea o functionare optima. Voi face o proba cu un led rosu ca sa observ diferenta. Daca problema dispare atunci este aberatie cromatica a lentilei si cred ca se poate rezolva printr-o bucatica de plastic transparent intre lentila si senzor pentru "lungirea" distantei focale.Am prezentat ideea, poate si altcineva vrea sa-si schimbe culoarea la iluminarea senzorului. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Trebuie sa pui led rosu la senzor,lumina rosie se reflecta in mai multe materiale decat cea albastra! Link spre comentariu
AlinEX Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 si eu cred ca e de la culoarea ledului! aceeasi modificare am realizat in urma cu cativa ani la un mouse optic care avea leduri de culoare rosie! cum nu sufar lumina si culoarea rosie, am zis sa pun led albastru pentru ambianta si verde la lentila! lentila a ramas aceeasi dar mouseul nu mai vrea sa functioneze decat pe suprafete deschise la culoare si cat de cat mate! pe suprafete lucioase nu vrea nici batut! in tot cazul nu ma deranjeaza si arata cat de cat bine avand in vedere ca are o varsta! toate bune Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 La mine asta este mica problema, lentila... Aceasta nu este cea originala si de aceea cred ca are punctul focal mai "scurt" decat al lentilei originale chiar daca se incadreaza in locas. Sensibilitatea (si detectia miscarii) este buna, dar doar daca planul hartiei este exact in fata lentilei, lipita de carcasa. Distanta picioruselor (cam de 1,5 mm) elimina complet detectia miscarii (iesirea din idle a led-ului). Totusi aici (Eng): http://www.frostydrew.org/observatory/c ... ooklet.htm se pare ca problema mea ar fi invers decar ar trebui, legat de culoarea albastra a ledului, si cred ca este mai mult din cauza lentilei diferite. Stiti solutii practice pentru marirea punctului focal? Ma gandeam la bucatele de plastic transparent intre lentila si senzor pentru a schimba drumul razelor de lumina. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Dupa cateva zile de folosire am gasit solutia de functionare. Pe post de pad, momentan, folosesc o bucata da carpa alba de bumbac (asemanatoare celei de cearceaf, cu textura vizibila) care nu-mi creeaza probleme deloc. Asa cum au mai scris si altii care au incercat aceasta metoda inaintea mea, mouse-ul nu functioneaza pe suprafete stralucitoare sau fara textura vizibila si ori nu detecteaza suprafata ori sageata "vibreaza".Oricum se pare ca incepe sa-mi placa culoarea albastra sub "masina". Si pentru ceva care ar fi fost altfel "pensionat", pot sa spun ca se descurca acum destul de bine in noua situatie.PS: ma bucur sa sunt si altii care au modificat mousi, poate apar si poze cu modificarile lor. Link spre comentariu
AlinEX Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 la mine merge bine pe o coala alba A4 de imprimanta! cate odata mai se plimba cursorul singur pe monitor in sus sau in lateral stanga-sus! pe suprafete negre, si lucioase de orice culoare nu merge! daca da de o coala alba in traseu, iar apoi este tras pe suprafata neagra sau lucioasa merge pana in momentul in care se diminueaza lumina de la led-uri. dupa acest moment, merge decat daca este mutat din nou pe coala alba de hartie! in rest este un mouse foarte foarte batran!!! o sa pun ceva poze cand o sa am timp si camera Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Probabil ca senzorul, care e de fapt o mica videocamera, e mai putin sensibil la albastru. Incearca si un LED rosu cu aceeasi lentila ca sa vezi daca intr-adevar lentila e de vina. Ai incercat vreun soft care citeste direct senzorul, ca sa vezi daca imaginea e defocalizata sau nu?Pad-ul "de carpa" e cunoscut in lumea jucatorilor inraiti (Ex. jucatorii profesionisti de CS sau SC). Inca nu s-a inventat un pad mai bun decat cel de carpa lipita pe un suport care nu se deformeaza. Iti spun asta de pe un mouse pad Func 1030 care vine cu serial number si certificat de autenticitate precum operele de arta, si care a costat cam cat o placa video. Degeaba, tot pad-ul de carpa e mai bun! Link spre comentariu
Traxxx Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Eu recent mi-am cumparat un mouse optic pe laser cu wifi, de la "a...x" foarte ieftin pentru cat de bine merge, il folosesc direct pe birou si nu are led rosu ci led IR, merge direct pe birou...eu mai joc CS, CSS si sunt multumit de el, are decat o singura baterie dar are multiplicator de tensiune si consuma foarte putin, scrollul nu mai e ca la cele normale ci mai mult ca o bariera ir ca la mous-urile vechi pe bila.Reciverul este de tip nano si nu necesita cd cu driver. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 @AlinEX : sunteaza tranzistorul care controleaza ledul. Asa anulezi functia de "economisire" si ledul va sta aprins continuu.@RoGeorge : tinand cont ca-l folosesc la un laptop care are "mot" in tastatura si nu pad, nu ma deranjeaza sa pun carpa sub el, ma interesa doar functionarea lui si nu aspectul estetic (nu sunt jucator de CS, dar am ajuns la aceeasi concluzie). Asa am pad care se pliaza si este mai economicos cu spatiul. Singura problema pe care o am cu el este ca "aluneca" mai greu pe carpa. Poate fi si sensibilitatea scazuta la lumina albastra combinata cu aberatia cromatica a lentilei senzorului (daca are) sau a modulului cu lentila (care este de la alt model de mouse, doar ca s-a potrivit in locas). Ca sa citesc direct senzorul ar trebui sa "varzuiesc" integratul pastila de pe placa sau sa tai trasee dar momentan mouse-ul si-a gasit utilizarea. Daca va incepe sa faca "pe nebunul" probabil atunci voi incepe sa ma gandesc la alternative. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum