Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proteza auditiva

Kiusro

Postări Recomandate

Salutari tuturor,Am o problema cu o proteza auditiva, este modelul care intra in ureche si a fost la un service iar raspunsul lor a fost ca s-a corodat integratul. O baliverna mai mare ca asta nu am mai auzit dar ei considera ca un om de peste 50 de ani (mama mea) nu intelege oricum termenul, mai mult au facut ei o poza la cablajul jegos cu ceva ceara...Problema este ca el amplifica ceva dar nu are semnalul sa spun parca microfonul ar fi de vina, aud un fasait in ureche daca lovesc microfonul se aud batai dar foarte slab.A mai reparat cineva treburi din astea? Microfonul este patrat si are 3 contacte, l-as inlocui cu un mic de mobil dar ala are doar plus si minus :(Apreciez orice sugestie (jumatate de electronica se vede dar doar condensatoarele, jumatatea cealalta unde banuiesc ca trebuie sa fie un IC este inchisa intr-o capsula de cauciuc si nu as vrea sa rup ala... inca)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kiusro

5

• dan cod

4

• Voltus

1

Top autori în acest subiect

Eu as dezlipi microfonul iar intreg montajul l-as pune intro cutie de medicamente inchisa ermetic cu putina benzina .Prin agitare pret de cateva minute montajul va fi perfect curat , mizeria dizolvandu-se in benzina .Dupa o uscare de cateva minute montez microfonul la loc si verific functinarea .Daca si capsula microfonului este infundata procedez la fel .

Link spre comentariu

Cele 3 fire sunt +5V masa si semnal?la microfon?asta ar trebui sa verificati si atunci puteti incerca cu un microfon de calculator (numai celula de microfon) si intre +5V si semnal pe placa puneti un cond de 100nF

Link spre comentariu

@Voltus Montajul l-am scufundat in alcool isopropilic 12ore cu microfonul infundat sa nu intre in el pentru ca nu stiu ce este in capsula.@dan cod tot montajul este alimentat cu o baterie de 1,5V si este o baterie care functioneaza cu aer.

Link spre comentariu

Am masurat microfonul si arata asa:cu sonda minus la carcasa cu sonda rosie la pin-ul marcat cu + are 0,91V si sonda rosie la pin-ul din mijloc arata 0,4V care creste pana la 0,9V cand misc sonda pe pin si transmite un semnal la difuzor destul de puternic.Impedanta microfonului este de 22,5Kohm. Dar este o rezistenta de 20Kohm si pe pin-ul din mijloc

Link spre comentariu

Deci pinul din mijloc este intrarea de semnal.Incercati atunci sa conectati asa capsula de microfon(din ala capacitiv de calc sau telefon).Masa (carcasa capsulei) ma masa montajului,celalalt fir la + si intre + si firul din mijloc puneti 100nF.Ar trebui sa mearga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări