Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa Video - Sfaturi - Discutii :) Radeon Gforce sau ce ??

Vizitator yo8aiv

Postări Recomandate

Vizitator yo8aiv

:smt003 Descriere - La momentul de fata am un sistem :Barton2500+;1GbDDR;3x80GbHDD -Master e WDcu8mb;Video Fx5200 modificata de mine(overclokizata).

:rolleyes: Problema - .. poate nu e chiar problema dar chestia e k au inceput sa apara jocuri cu cerinte tot mai mari si noi oamenii astia de rand care mai au si un serviciu (sau nu dar lucreaza mai intens dacat aia) ramanem in urma cu noutatile, cum ar fi PCI Express .. si bla bla.

:weedman:

.. e acum chestia e k am de gand sa imi fac alta gioarsa de calc si pe asta sa al dau .. dar pana una alta sa joc si eu ca oamenii FEAR sau ce mai e nou .. si faza e k placile PCX nu merg p slot AGP (sau poate nu m-am documentat indeajuns) desi p un forum era cineva care zicea k ai mere .. desi pare ilogica treaba.

acu ce parere aveti .. CE sa ALeG >> :partyman:

Radeon 9550 - care zic unii k e buna si la OC (overclock)

> Connect3d Ati Radeon 9550 128 MB DDR 128bit TV DVI 193<

GF 6200 - care tot asa se spune k se poate modifica in 6600

>InnoVision GeForce 6200A 128 MB DDR TV DVI 8x AGP 181<

sau

GF 6600 -

> InnoVision GeForce 6600 256 MB DDR TV 8x AGP 372<

:smt003 si bineinteles k mai e si 6600 GT dar care costa o carutza de bani .. si nu stiu daca are rost sa ai arunc degeaba daca no sa o pot folosi p o platforma cu PCX.

Acu' las problema la discutat si infunctie de experintza celor care vor raspunde o sa ma hotarasc ce fac.

- ar mai fi ceva de adaugat in legatura cu marketingul - toti producatorii de placi video, procesoare si altele .. produc placi video de ex cu cateva functii la un pret si pt 500 de mii in plus iei acceiasi plaka dar cu cateva functii (sau conducte de randare .. sau bla) in plus, h3h3 ce chestie .. aici deja e jungla, deaia tre sa stii ce cumperi adik sa vb despre treaba asta cu mai multi oameni .. aici isi are rost threadul (poate).

:smt006 THX.Astept pareri, idei .. si bla .. tot ce se poate .THX. :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ph3e4r

1

• chetross

1

Top autori în acest subiect

PCX inca nu este aboslut necesara. Iti recomand sa cauti un ati radeon 9800 si de la o firma mai rasarita. Ati radeon 9550 este de fapt un ati 9600 care nu a lucrat bine la frecventa la care trebuia si a fost subtactata. Tu ai avea incredere in ceva care nu a functionat cum a trebuit? Eu nu. Si geforce e buna dar prefer ati pentru moment. O conducta de randare in plus e bine venita. Cat despre optiunile in plus nu cred ca tiar conveni sa ai o placa buna ca frecvente dar care sa nuti ruleze jocu preferat pentru simplul fapt ca nu are nu stiu ce vertex shading.

Link spre comentariu
Vizitator yo8aiv

ms .. pt raspuns .. eu ma cam hotarasem sa iau

> InnoVision GeForce 6600 256 MB DDR TV 8x AGP 372< , pt k m-am uitat p siteul producatorului si am vazut descrierea placii si pare ok .. la 9800 nu m-am documentat dar stiu cativa preteni care au si deja e prea slaba pt anumite jocuri Q4 de ex.

. :smt003 . am aleas-o pe asta si din motiv k imi trebe memorie pt randare video .. k ma ocup si cu filmari .. si sper sa imi ajunga si pt una si pt alta .. si cand o fi ..sa imi fac alt sistem .. asta al dau asa cum e .. dar eu cred k mi-ar fi de ajuns 6600 asta .

..daca aveti argumente sau ceva idei le astept .. si ms din nou pt raspuns . :prayer:

Link spre comentariu

vezi sa nu fie pe 128 biti ca atunci e o vrajala de placa.

spun asta pt ca am observat tendinte la diversi producatori in a scoate placi bune/f.bune gatuite de magistrala de memorie pe 128 biti in loc de 256 ...

aici intra radeon9800se, 9700, gf6600, radeon x700, si lista continua.

e de inteles aceasta tendinta, ca tehnologie de ultima generatie sa fie la preturi acceptabile, dar romanu nu face diferenta la cumparare intre un MSI gf6600 care costa 8-9milioane si un

StarJet sau ce`o mai fi :p tot gf6600 care costa 4-5milioane. ca draga doamne e tot 6600 :) si in plus face economie de multe milioane de leutzi ...

si dupa cum vad eu la tine, placa costa 372lei, deci sigur e pe 128biti si are memorii de vreo 5-6 nanosecunde de proasta calitate (nu tu hynix, samsung :( ... ), sa nu mai vorbesc de frecventele pe care le practica Inno3D (vorbesc din experienta .. din pacate pt mine).

Concluzie : ph3e4r ti`a spus foarte bine ce ti`a spus. radeon9800 e inca o placa buna. doar ai grija cum si de unde o iei (sigur va fi mai buna una SH de firma, chit ca are deja vreo 2-3ani vechime .. :P)

Link spre comentariu
Vizitator yo8aiv

.. placa e asta de aici , :smt006

http://www.inno3d.com/products/geforce6/6600.html

.. si cred k e sigur pe 128 de biti .. dar asta e .. mai mult nu sunt dispus sa bag in ea acum .. si la second hand nu am gasit atat de ieftine incat sa imi convina sa le iau (am gasit acceiasi placa cu 200 de mii mai ieftina si am considerat k nu are rost) :weedman: .. k de as gasi as lua .. dar chestia e k nu sunt nici din bucuresti .. :smt006 asa k mai greu ma descurc.

In fine .. daca are cineva o solutie .. eu astept

MS pt post ...chetross........... THX. :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări