Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care e diferenta intre 4 si 8 ohmi?

Vizitator johniasi

Postări Recomandate

adica mai nou bobina nu se mai opune variatiei curentului? probabil cu noua conducere si cu proiectul pt noua constitutie s-or fi schimbat si unele din legile fizicii.ce sa studiez?..eu zic sa citesti exact ce scriu..adica daca L e mai mare atunci curentul va varia mai greu.(punct) Si daca cei 8 ohmi ii obtii prin metoda dublarii numarului de spire e clar ca inductanta va creste, ca doar spirele se bobineaza in acelasi sens

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• overdrive

3

• SORAN

3

• AerosouL

2

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

...chestia asta cu :

adica daca L e mai mare atunci curentul va varia mai greu

demonstreaza ca ai scos din context un parametru si tragii concluzii gresite la intrebarea de baza...Intrebare:Ce-l impiedica pe un difuzor de 4 ohmi sa fie parcurs de acelasi curent ca si pe unul de 8 ohmi?... :roll:
Link spre comentariu

in primul rand daca pastram tensiunea constanta e clar ca nu va fi parcurs de acelasi curent (dar probabil te-ai gandit si tu la asta)si ma rog unde am zis eu ceva care sa trimita la "Intrebare: Ce-l impiedica pe un difuzor de 4 ohmi sa fie parcurs de acelasi curent ca si pe unul de 8 ohmi?... "am zis eu ca nu pot fi parcursi de acelasi curent?Am spus : CURENTUL NU POATE VARIA la fel de usor printr-un dif de inductanta mare ca si printr-unul cu indunctanta mica..., deci se va produce un defazaj => intarziere in semnalPoate ca am deviat de la subiectul 8 vs 4 ohmi dar esenta din ce vroiam eu sa spun este ca : 1.diful il alegi in functie de transferul de energie care vrei sa se faca dinspre amplif inspre dif2. sarcina care o suporta amplifulDeci calitatea sunetului nu prea e influentata, dar putem pune problema si altfel: un dif de 8ohmi poate e facut ca si un dif de 4 dar cu sarma mai groasa si spire mai multe. Acele spire in plus vor creste inductanta si care va incetini viteza de variatie a curentului prin bobina si va creste reactanta indunctiva odata cu frecventa.Asta nu inseamna neaparat ca un dif de 8 ohmi are inductanta mai mre ca si unul de 4, cel mai bine cauti parametru in catalog sau il masori daca ai posibilitatea

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

:roll:... se pare ca discutam fara eficienta... trebuie sa citesti macar articolele respective...Tu faci o serie de simplificari si de confuzii in ceea ce priveste modelul electric echivalent al unui difuzor..

Asta nu inseamna neaparat ca un dif de 8 ohmi are inductanta mai mre ca si unul de 4...

totusi este evident ca 8 > 4......si de unde pana unde:

diful il alegi in functie de transferul de energie care vrei sa se faca dinspre amplif inspre dif

:roll: ...deci se poate alege o impedanta de 4 sau de 8 ohmi in functie de ceea ce ai spus?!... :roll:
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări