Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 La capitolul chitarişti preferaţi - Egberto Gismonti (aici alături de Nando Carneiro şi Zeca Assumpcao) http://www.youtube.com/watch?v=nzwogAYrgp4 http://www.youtube.com/watch?v=bYXzIqTfuWo http://www.youtube.com/watch?v=CEtG2arNLAw sau nu neapărat chitarişti Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Oregon - cu Collin (odihnească-se în pace şi el) Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Nu-l uitaţi pe Anouar Brahem, poate fi văzut pe 19 noiembrie la Bucureşti, la Sala Radio http://www.youtube.com/watch?v=0MjZqSBuLc8 * * * * asta în cazul în care aţi ratat concertul lui Dhafer Youssef de acum o lună, probabil cel mai frumos eveniment la care am asistat pînă acum http://www.youtube.com/watch?v=T-rFJy33byg Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Ar fi bine sa puneti fiecare chiar cea ce considerati mai important pentru muzica de test , obiectiv , altfel daca fiecare pune ce prefera sa asculte topicul asta nu o sa aiba nici o valoare Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 OK, scuzece înseamnă, pentru tine, muzică de test ?Eu am postat doar înregistrări pe care le consider excepţionale (hai să spunem că Dhafer ar fi o excepţie, se putea mai bine) cu muzicieni care îmi plac extrem de mult şi pe care pot spune cu mîna pe inimă că le folosesc curent pentru diverse teste cu echipamentele audio.Dar nu-i bai, orice început are şi un sfîrşit :)Scuze, din nou. Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 @Depanatoru are dreptate: inregistrarile prezentate sunt foarte bune - cel putin raportat la cele pe care le cunosc, apreciez gusturile, dar ideea era sa prezentam inregistrari care pun in valoare calitatile unui amplificator, nu care suna bine prin calitatea imprimarii...Poate ar fi nimerit sa mutam discutia pe tema inregistrarilor de calitate la sectiunea muzicala...pentru ca e clar ca @bibi_audiofil isi justifica numele...in sensul bun. Il invit sa deschida acolo un topic nou si poate un moderator sa mute acolo din mesajele care se potrivesc mai mult acolo.Totusi inregistrarile cu Ralph Towner sau Oregon se incadreaza aici...sunt surprinse foarte bine detalii ale chitarei acustice care sunt greu de redat cu naturalete deplina pe orice amplificator. Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Discul cu Towner şi Peacock are un soundstage spectaculos şi microdetalii superbe. Contrabasul se aude la cîţiva paşi mai în spatele chitaristului, în stînga scenei şi le poţi simţi respiraţia şi toate foşnetele şi gîfîielile provocate de efortul depus (Peacock se aude magnific)Discurile cu Macbeth şi Stravinsky se potrivesc perfect la un test de dinamică (Verdi - actul unu scena cu vrăjitoarele şi furtuna - le urez succes amplificatoarelor)Mozart - Nozze Di Figaro - pentru voci, prezentare stereofonicăHedges - medii, micro şi macrodetalii, dinamicăetc ...Am crezut că o scurtă prezentare şi ceva linkuri audibile pot să facă mai atractiv procesul căutării albumelor. În plus, poate o să vă placă şi muzica.În plus, descoperirea unor preferinţe comune cu cîţiva colegi a făcut să mă cam ia valul ... Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Si da, am ascultat muzica, dar la Vocea Americii, nu la Europa Libera. Cu o antena de cateva zeci de metri (sarma de rufe izolata de pamant) si un radio Eforie puteam receptiona foarte bine acest post... Imi aduc aminte cu cita placere ascultam emisiunile de jazz ale lui Willis Conover de la Vocea Americii, pe vremuri. Cu un radio obisnuit dar muzica buna poti avea mai multa satisfactie decit ascultind muzica proasta muzical vorbind, pe scule bune. Nu poti asculta doar sculele oricit de bine ar suna, nu trebuie ca mijlocul sa devina scop altfel nu mai stim de unde am plecat si unde vrem sa ajungem, ne ratacim pe drum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Am citit cu atentie toate paginile acestui topic si nu am inteles daca muzica de test este diferita pt amplifurile cu tuburi sau cele cu bipolari sau cele cu mosfeti sau cele cu TDA7294 Parerea mea este ca nu exista muzica de test. Ce muzica alegi in momentul cand pui la treaba un amplificator, sursa sau boxe (nu includ aici cabluri,mufe,lipituri,etctetc), Hai sa spunem ca ai in fata un raft cu 300 viniluri alese pe spranceana (pentru fanii cd -300 discuri). Vrei sa testezi amplificatorul proaspat cumparat si abia astepti sa il asculti pe boxele tale. Ce alegi din raft? Anumite pasaje muzicale cu dinamica, voci feminine, recital de pian, fosnete ale oboselii artistilor? Alegi piesele ascultate cu doua seri in urma care ti-au mers la suflet desi nu contin nici una din cele exprimate mai sus? Faci o citire a review-urilor de pe net legate de teste muzicale, apoi incerci sa asculti? Sau, nu in ultimul rand, iei un disc oarecare din raft, te cufunzi in fotoliu, inchizi ochii si te lasi in voia sunetului? Pentru ca sunetul este una si muzica este cu totul altceva. Cu scuzele de rigoare pentru interventie, poate ca astazi am fost mai relaxat si am avut timp sa ascult muzica.....ca sa fiu ontopic.... http://www.youtube.com/watch?v=vtz8TmL1j_w Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Sau, mai bine, Lucia Popp, că tot se discuta despre artişti români Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 ...Cu un radio obisnuit dar muzica buna poti avea mai multa satisfactie decit ascultind muzica proasta muzical vorbind, pe scule bune...Da, sau parafrazandu-l pe regretatul Florian Pittis, e de preferat sa ascultam muzica buna pe scule bune decat muzica proasta pe scule proaste :)Originalul era: "Mai bine bogat si sanatos decat sarac si bolnav..."Foarte bine punctat aspectul cu sculele ca scop in sine...dar cei vizati o vor tine pe a lor, orice am spune noi...Tot Florian Pittis spunea ca orice muzica e frumoasa daca are multi adepti...din fericire nu aparusera manelele la vremea aia, sau nu aveau amploarea de azi, sigur n-ar mai fi zis asa...***Si a propos de radio, s-ar putea sa fie surprinsi unii cititori, dar chiar si o emisiune pe medii, daca nivelul de emisie e mare si distanta pana la emitator redusa poate fi acceptabila...in ciuda limitarilor introduse de tehnologia in sine...de exemplu in zona Calafat Dolj exista un emitator de la bulgari - amplasat cred la Vidin, adica sub 20km - si emisiunea radioului bulgaresc e asa puternica incat apar interferente la postul Romania Actualitati plasat foarte aproape...oricat de selectiv ar fi aparatul de radio...mie imi folosea ca stiam cand se da muzica pe bulgari...chiar daca altfel e stresant amestecul celor doua posturi...***@fluffy37: Aparent ai dreptate, dar tocmai faptul ca alegi muzica preferata te poate face usor subiectiv, odata din cauza atentiei mai scazute pentru ca deja stii piesele si apoi faptul ca urechea tinde sa reconstituie din memorie pasajele care nu se aud si ai impresia ca totul e in regula...cine nu crede asta sa incerce ;)Pentru ideea de test trebuie sa ascultam critic anumite repere, nu neaparat inregistrari intregi, comparativ eventual intre 2-3 amplificatoare; probabil ca si mai mari diferente apar intre doua perechi de boxe, dar deja asta e alta discutie...evident ca dupa ce am stabilit ca sunt atinse cateva repere personale putem asculta muzica, nu sa stam toata ziua cu urechea la momentele cand intoarce dirijorul partitura sau cand pianistul isi trosneste degetele... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Dedicatie speciala pentru Lorik199, elevul pasionat de electronica: care duce dorul unui interpret roman; poi uite mai multi chiar! - muzica&text Cristi Minculescu... de fapt am vrut sa dau un link la "De vei pleca" (IRIS & Felicia Filip - muzica&text David Coverdale- text adaptat Minculescu/Godoroja) dar pe "tu tubule" n-am gasit nici-o varianta care sa se apropie de CD-ul omonim de la Zone Records pe care-l am eu, foarte reusit CD Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Ar fi bine sa puneti fiecare chiar cea ce considerati mai important pentru muzica de test , obiectiv , altfel daca fiecare pune ce prefera sa asculte topicul asta nu o sa aiba nici o valoareDepanatoru, imi pare ca ai delicatetea unui ciocan pneumatic, la modul general, de ce nu incerci sa respecti ce nu intelegi, asa cum fac eu, pina la proba contrarie... nu mai fi asa suparat frate! Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Dedicatie speciala pentru Lorik199, elevul pasionat de electronica: care duce dorul unui interpret roman; poi uite mai multi chiar! - muzica&text Cristi Minculescu... de fapt am vrut sa dau un link la "De vei pleca" (IRIS & Felicia Filip - muzica&text David Coverdale- text adaptat Minculescu/Godoroja) dar pe "tu tubule" n-am gasit nici-o varianta care sa se apropie de CD-ul omonim de la Zone Records pe care-l am eu, foarte reusit CD Am facut o remarca doar, nu trebuia sa o luati chiar asa personalAdica sunt topicuri pe acest forum in care se incearca sa se demonstreze valoarea unor romani, ca nu se merita sa emigram ... si multe alte exemple, dar NICI o melodie a unui artist roman amintita aici ca o "referinta" ... am putea zice? NU inseamna asta oare ca nu putem aprecia ceea ce avem in tara si incercam tot sa cautam oameni mai buni de peste hotare? Imi pare sincer rau de asta, melodia amintita mai sus chiar e cu o nota aparte si va multumesc c-ati adus-o dvs in atentia tuturor celor de aici, nu un mic țânc fara valoare audiofila Aceasta e parerea mea, a unui elev pasionat de electronica, un mic user care streseaza serverul forumului si ocupa spatiul de stocare Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 - Lisa Ekdahl - When Did You Leave Heaven - Teodora Enache - Radacini - Marcus Miller - Silver Rain ... ...a fost chiar pe prima pagină; pentru a fi mai clar, Teodora Enache e româncă... Prea multe nume nu avem la acest capitol pentru că interesul publicului larg şi, implicit, al producătorilor pentru calitatea redării sunetului e foarte scăzut...iar înregistrările de Electrecord sunt cu greu acceptabile, dar extrem de rar audiofile, cu toate că scule bune şi sunetişti care să ştie ce au de făcut am avut acolo... Aş menţiona totuşi la capitolul calitate înregistrările mai noi ale lui Alexandru Andrieş...nu e ceva special sub aspect audiofil, poate eventual vocea Mariei Mîntulescu de pe albumul "Petală"... Reamintesc pentru toţi că nu despre muzică bună discutăm aici, ci despre muzică ce conţine pasaje dificile pentru un amplificator sub aspect dinamic sau al rezoluţiei audio... L.E.: Cu riscul de a-mi sări în cap toată comunitatea de aici: am găsit fără să vreau nişte înregistrări nesperat de bune de muzică populară printre discurile de Electrecord, nu mă întrebaţi detalii, dar cel puţin un exemplu îmi amintesc: un disc al lui Ion Albeşteanu... Deşi nu am nimic împotriva vreunui gen de muzică şi da, câteodată ascult şi muzică populară, dar autentică, nu lăutărisme, am descoperit asta cu vreo 20 de ani în urmă când a trebuit să repar un pick-up şi posesorul nu avea decât muzică populară. Am fost surprins cât de bine suna discul acela, dar şi altele, pe un pick-up Concert 2030 cu boxele originale...eu am schimbat finalele, arse din motive de supratensiune pe reţea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum