zbodeoc Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Pina la cablurile de semnal audio cred c-ar trebui pus piciorul in prag si cu cele de alimentare :-) http://www.ebay.com/itm/CRYO-SoniKLEER- ... 56463fdcb3 http://www.ebay.com/itm/Belden-19364-Ma ... 334d2e261b Vinzatorul spune c-a primit si feedback amanuntit de la cumparatori: "OUR TESTING OF THESE CRYOGENICLLY TREATED POWER CABLES REPORTS THE FOLLOWING: Wider dynamic range Smoother, more refined highs Better bass articulation More organic presentation Deeper, more three dimensional soundstage" Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Mda, gramada de ...er, dar cu cat? 0,5%?De ce m-am temut nu am scapat, anume ca discutia va aluneca spre zona "pretiozitatilor" audiofile...si de aici in neant... Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Normal ca n-ai scapat pentru ca tu ai provocat discutia. (daca nu ma crezi uita-te mai sus) Cred ca toata lumea stia despre ce e vorba.... Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Da, asa e, dar eu as fi insistat pe pasiune, nu pe diagnostic...Am cunoscut un audiofil (in sensul bun, adica stie ce asculta si apreciaza muzica buna inaintea sculelor) care are aparatura audio de peste 10.000 de euro. Mult, sau putin, nu stiu...mi-a placut insa ca dupa ce a avut un amplificator cu lampi bun, cu EL34, dupa ce a incercat inclusiv modificarea cu KT88 - avea negativare fixa, deci se poate adapta si alt tip de tub acolo a renuntat de amplificatoarele cu lampi. E o parere personala, bine argumentata si trebuie sa admitem ca nu e musai sa ai un amplificator pe lampi ca sa fie bun...ultima data avea ceva Accuphase de care era multumit...Si da, am ascultat muzica, dar la Vocea Americii, nu la Europa Libera. Cu o antena de cateva zeci de metri (sarma de rufe izolata de pamant) si un radio Eforie puteam receptiona foarte bine acest post...Nu am acces la lumea acelor audiofili de care spui si nici nu sunt curios...eu iau muzica mai in serios decat electronica.Eu sunt multumit de exemplu ca o imprimare facuta de mine cu mijloace relativ ieftine a fost mai apreciata decat o imprimare facuta in Germania la un studio profesional, dar care nu are in portofoliu lucrul cu clasicieni - e vorba de un solist violonist cu care am imprimat niste capricii de Paganini. Am aratat ca stiu sa plasez microfoanele mai bine ca ei...restul a fost Cool Edit Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Pina la cablurile de semnal audio cred c-ar trebui pus piciorul in prag si cu cele de alimentare :-)http://www.ebay.com/itm/CRYO-SoniKLEER- ... 56463fdcb3http://www.ebay.com/itm/Belden-19364-Ma ... 334d2e261bVinzatorul spune c-a primit si feedback amanuntit de la cumparatori:"OUR TESTING OF THESE CRYOGENICLLY TREATED POWER CABLES REPORTS THE FOLLOWING: Wider dynamic rangeSmoother, more refined highsBetter bass articulationMore organic presentationDeeper, more three dimensional soundstage"Foarte interesanta discutia !Eu ma intreb; cand o sa avem cabluri din acestea sau mai bune,cand o sa avem cabluri se semnal bun (incontestabil ca trebuiesc de buna calitate)....,dar pana la cele de alimenatare,dupa parerea mea mi se pare un snobism caci daca sunt dimensionate corect in ceea ce priveste curentul ce va trece prin el nu mai avem nevoie de nimic altceva,deci daca avem toate astea asa cum "scrie la carte",atunci ce ne facem cu conductorii din perete care sunt facuti din aluminiu sau cupru si care au lungimi incomparabil mai mari fata de cele de alimentare de 1,5....2m,ce ne facem cu prizele din perete care au contactele asa cum le au...,ce ne facem cu cablurile de alimentare de la trafurile de putere de pe reteaua de alimentare nationala care au secundarele dintr-un rahat de cupru...,ce ne facem cu generatoarele de la centralele electrice care au bobinele tot din cupru,fara contacte aurite sau argintate.........ne cuprinde ameteala cand ne vom gandi ca nu putem asulta muzica de calitate din cauza acestor "mici" deficiente tehnologice ale alimentarii cu 220V (!!!!)....mai bine ramaneam la vremea lui Edison cand se folosea reteaua de DC..,sau ar mai exista o solutie si anume sa ne facem surse independente de energie electrica,realizate numai si numai din materiale de calitate,aur,argint.....si izolatoare numai din materiale eco,lemn uscat,bumbac,matase naturala..... Va rog sa ma iertati,dar fiind weekend mi-am permis sa spun asta pentru a ne mai descreti fruntile...,pana la urma fiecare face dupa cum crede necesar...P.S "muzica e aia care canta,ea face parte din viata noastra de fiinte sociale si ca orice lucru sau actiune de pe acest pamant are "gust" si "miros",are "imagine" si "dimensiune" poate sa produca fiecaruia dintre noi diverse emotii,poate sa trezeasca amintiri,poate sa impulsioneze creativitatea,poate sa bine dispuna sau poate sa intristeze...deci,atingand atatea puncte sensibile in fiinta noastra ea (muzica) poate fi perceputa sau receptionata diferit de fiecare individ in parte.....,micile procentaje din aceste simtiri,comune unor indivizi ii "aduna" in comunitati formate din oameni pasionati de sunet si muzica(audiofili),dar diferentele de perceptie ale muzicii vor exista si intre acesti indivizi. Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Pina la cablurile de semnal audio cred c-ar trebui pus piciorul in prag si cu cele de alimentare De ce m-am temut nu am scapat, anume ca discutia va aluneca spre zona "pretiozitatilor" audiofile...si de aici in neant...... si uite cum, vrand nevrand, se deturneaza tot mai multe subiecte... audiofilia este, intr-adevar, boala grea, iar tratamentul, fara rezultate. Pe de alta parte "mai e unii" (ca "e" sub 50) carora le place sa vare cate o soparlita (libera sau nu), indiferent ca subiectul a mai fost discutat de xxxx ori... Pai, fratilor, iar ne intoarcem la cabluri? Da-le-n spume de cabluri, de alimentare, interconect, de boxe, de tensiune inalta sau scazuta, criogenate sau fierte in lapte de mama! Eu, unul, declar public ca m-am saturat de sarme! ------------------- Exact in ideea d-lui Lazaroiu, sper ca buna dispozitie generata de faptul ca suntem intr-un sfarsit de saptamana frumos, sa se propage in toate colturile tarii si sa cuprinda pe toti prietenii si colegii forumisti, indiferent de gen, status marital si orientare politica... ------------------ Ca sa nu zica nimeni ca sunt off-topic: Antonio Forcione Live! (2000, Naim Label) Live solo guitar performance recorded at The Vortex in London. "Antonio has a never-ending facility to pull sublime melodies out of the air with improvisations that are pure sonic sunbeams ... a hugely satisfying and entertaining album". Personal, il consider un album de test pentru intregul lant acustic, prin dinamica extraordinara si puritatea sunetului. ------------- Tot pentru iubitorii "omului cu ghitara", recomand cu caldura Allan Taylor - Colour to the moon (2000 - Stockfish Records). Artistul englez are o voce singulara, ce aduce aminte uneori de Leonard Cohen, cu melodii pline de sensibilitate, aplecate discret spre latura nefericita a iubirii, a amaraciunii neimplinirii, dar si a sperantei. "'Colour to the Moon' is possibly Taylor's most personal statement to date; cut across twelve songs - like short movies - the listener is invited to step into his memories and experiences as if they were your own". Am ascultat prima oara melodia care da titlul albumului, pe o compilatie Chesky Records, ceea ce m-a determinat sa caut albumul, care mi se pare cel mai bun (luat ca intreg) din discografia artistului. --------------------- Pe nicherecords.ro gasiti o intreaga colectie de CD-uri de o calitate ireprosabila, care merita fiecare banut, de la case de discuri audiofile (Chesky, Naim, Stockfisch si altele). Precizez, doar, ca nu am nicio treaba/interes cu nici un maganzin on-line, show-room sau dealer din Romania sau de aiurea... Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Totusi, nici o melodie interpretata de un artista roman? Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Pentru ca lucrurile tind sa alunece spre off-topic, asa cum am zis mai devreme, revin cu o noua provocare: va recomand cu caldura discul de mai jos: http://www.cduniverse.com/search/xx/mus ... +Liszt.htm Eu il am in original si nu costa foarte mult, pentru iubitorii muzicii lui Bach cantata pe pian e o adevarata revelatie...va recomand sa ascultati track-ul 5, un coral de Bach, cine are amplificator pe masura si urechi de auzit va auzi la finalul fiecarui acord de la inceput zgomotul facut de pedala pianului, nu e vorba de un scartait sinistru, cum faceau pianele noastre din Conservator (sic!), ci zgomotul discret al catifelei ce opreste vibratia coardelor de pian. Pana acum am intalnit doar doua amplificatoare la care asta se aude la volum normal, fara corectie de ton: SE-ul meu cu 6P3S si un amplificator Marantz pe care il am la scoala - model PM4400, nu e la pret audiofil, dar pt. auditiile mele la istoria muzicii e mai mult decat decent...sunt curios cate scoli de muzica de la noi au asa ceva Evident ma refer la auditia track-ului 5 de pe CD-ul original, sau in cel mai rau caz o copie decenta, sample-ul oferit pe net suna ca o inregistrare pe telefon... Pentru cei care au dubii iata si un exemplu video cu aceasta pianista tanara care sper sa va convinga sa achizitionati discul: Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Stravinsky: The Song Of The Nightingale, The Firebird Suite, The Rite Of Spring Minnesota Orchestra | Eiji Oue Reference Recordings, 1996 Sună glorios în format CD şi incredibil în HiRes -------------------------------------------------------- Absolut spectaculos. Imaginea stereofonică este impresionantă, dinamică suficientă, cinele de vis, basul lui Wetton mușcă*. Poate cel mai bun disc din ce am ascultat pînă acum în această categorie** (rock progresiv, anii '70). Nu pot decît să am așteptări maxime de la Lark's Tongues * notă - aprecierile reflectă discul DVD-A, PCM stereo, 24/96 (nu am ascultat CDul din pachet) ** mă refer în special la calitatea înregistrării coroborată cu conţinutul muzical Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Pai da, sa ne descretim fruntile (Lazaroiu) ca-i weekend. Eu am aruncat o sopirla (Fcon) cu acele cabluri criogenice. Nu atit ideea de criogenie la cabluri m-a distrat cit asa-zisele comentarii de la cumparatori. Carageae, sper ca si acel 0,5% e tot o sopirla. In rest, audiofilie placuta!Toma cu sopirla, necredinciosul. Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 WOLFGANG AMADEUS MOZART - Le nozze di Figaro Veronique Gens, Patrizia Ciofi, Marie McLaughlin, Nuria Rial (soprano); Angelika Kirchschlager (mezzo-soprano); Kobie van Rensburg (tenor); Simon Keenlyside (baritone); Lorenzo Regazzo, Antonio Abete (bass) Concerto Köln - René Jacobs Harmonia Mundi, 2004 * * * Verdi - Macbeth Performer: Piero Cappuccilli, Shirley Verrett, Plácido Domingo, Alfredo Mariotti, Antonio Savastano Orchestra: Alla Scala Theater Orchestra & Chorus Conductor: Claudio Abbado Deutsche Grammophon, 1997 Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Michael Hedges - Aerial Boundaries, Windham Hill, 1984 amintea cineva de Forcione - Hedges ( odihnească-se în pace ) este cel care a început această frenezie, cu Leo Kottke în minte - Aerial Boundaries este un disc de referinţă atît prin prisma înregistrării cît şi prin cea a conţinutului muzical (manieră interpretativă neobişnuită, acordaje neortodoxe, ...) Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Totusi, nici o melodie interpretata de un artista roman?Nu este vorba de preferinta unuia sau altuia pentru o melodie interpretata de un roman, ci de calitatea inregistrarilor, care este cumplita. Putem discuta cat doriti aspectul patriotic al acestei afirmatii, insa noi nu avem nici o casa de discuri importanta, cu inregistrari de exceptie.......Hedges [...] este cel care a început această frenezieSper sa nu se supere nimeni daca completez/corectez putin informatiile aduse de Bibi..."Tatal" lor a fost nu Hedges, ci Will Ackerman, fondatorul Windham Hills Records, care a promovat pe mai toti marii reprezentanti ai stilului New Age (descoperindu-l inclusiv pe Hedges) si a influentat cu stilul sau deosebit si neconventional mai multe generatii de ghitaristi de exceptie. Forcione este un ghitarist de cu totul alta factura; un muzician si virtuoz, dar si un show man (este doar italian, nu?), care interpreteaza cu acelasi unic talent si muzica clasica, si melodii mai "lumesti". OK, recunosc ca, dintre toti, mai aproape de sufletul meu este Will Ackerman, cu albumul sau Returning, un fel de Best of, de o sensibilitate si muzicalitate iesite din comun. Avand in colectie majoritatea inregistrarilor sale, iar ghitara fiind unul dintre instrumentele mele preferate, am putut urmari in timp evolutia sa (are o activitate de peste 40 de ani!), ca mod de interpretare si tehnica, pana la albumul mentionat mai sus. Va rog ascultati acest CD (Returning) si n-o sa va para rau... Oricum, inregistrarile unor case de discuri (Chesky, MFSL, Naim Records, Stockfisch, FIM, Blue Note Records, Columbia Records, Sony Records cu unele albume celebre de jazz, sau companii mai putin celebre, ca Geffen Records sau Zounds Music Germany) merita ascultate pe lampi... Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Îmi ridic pălăria şi fac o plecăciune pentru tot ceea ce a făcut William Ackerman prin şi pentru Windham Hill, de la data înfiinţării şi pînă a vîndut casa de discuri, de care s-a cam ales praful - (înregistrări excepţionale şi promovarea unor artişi necunoscuţi, de mare valoare şi bun simţ). La capitolul - înregistrări excepţionale şi momente de mare inspiraţie Ralph Towner & Gary Peacock - Closer View, ECM Records Ralph Towner - eleganţa întruchipată - Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Desi nu e chiar domeniul meu preferat, dar pentru ca ati amintit de chitaristi care combina diverse stiluri cred ca ar merita aici amintit numele lui Ralph Towner...cam orice album...eu prefer Anthem si Open Letter. Merge si Oregon ...prietenii stiu de ce:)LE: predecesorul meu a fost mai rapid... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum