Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Muzica de test pt amplifurile cu tuburi...

mișa

Postări Recomandate

Misa, ce bai ai cu Diana Krall ?

Am exact ce vei avea si tu peste vreo 4 ani. (de auditii STERILE) Daca chiar vreu sa testezi asculta un abum Ambeon. E unul singur, nu ai cum sa ratezi. Krall aia e de fapt nime-ni drum. Asculta si tu o voce mare de femeie, ca astea chiar sunt rare.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

17

• zbodeoc

11

• mișa

8

• zal

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E clar, esti suparat pe ea :da sintem deja in afara topicului dar totusi cu ce gen de muzica s-ar putea testa sa zicem ,amplificatorul lui zbdeoc ?

Pai, de exemplu s-ar potrivii un Qeen. De exemplu, as pune piesa"Death on two legs" si as asculta detaliile. Cam tare nu? :ras:Sunt convins ca nu te asteptai la asta. Asa procedez eu.
Link spre comentariu

Blue, multumesc de diversiune! :-) ... Daca voi reusi sa-l fac sa cinte atunci v-a interpreta ce ascult eu de obicei, de-astea batrinesti din frunza gen: Annie Lennox (daca tot ziceati de Diana K), Dire Straits, Vangelis, jazz, Andries, Taxi, Pink Floyd, iarasi Pink Floyd, America, Kraftwerk, Fleetwood MAc, Eagles, Michel Jarre, Lese si alti rapsozi mai mult sau mai putin vii :-)Edit: Zbiciu (de la Bihor - vioara cu goarna), Dolly Parton, Charly McLean, E.L.O. si, zici bine, Queen. Miine probabil lista ar fi diferita :-)

Link spre comentariu

Zal, aproape orice numai de-astea extremiste nu, cu decibelii pururi pe rosu, manele sau inregistrari de trista amintire de la Hielectrecord; cum ii spuneam si lui Fcon, nu stiu dom'le cum au reusit astia sa rebuteze aproape 30 de ani de inregistrari!!!

Link spre comentariu

- Lisa Ekdahl - When Did You Leave Heaven- Teodora Enache - Radacini- Marcus Miller - Silver Rain- J.S. Bach - Passacaglia in do minor pt. orga - orice varianta, dar sa fie cu orga mare, care are si subcontraoctava - exista si variante cantate cu o octava mai sus, pe orga de dimensiuni mai mici- un disc cu pian - orice, dar sa fie bine imprimat. Sa zicem concertul 2 de Rachmaninov cu Andrei Gavrilov si Riccardo Mutti...sau "Lise de la Salle plays Bach"...- ceva simfonic cu dinamica mare - poate fi un Bolero de Ravel, o simfonie de Mahler sau foarte mult imi place sa ascult Simfonia Alpilor de R. Strauss, din pacate varianta care imi place cel mai mult e pe LP...si am doar o copie pe caseta.- Daca timpul permite...Sacre de printemps, L'Oiseau de feu si Petroushka de Stravinsky dirijat de compozitor - inregistrari Columbia, Simfonia clasica de Prokofiev si o simfonie de Sostakovich - aproape oricare - am integrala. Poate din punct de vedere tehnic as alege Simfonia a 7-a - e multa galagie acolo...e unul din compromisurile facute de compozitor pentru incantarea urechilor comuniste ale "tatucului" Stalin..."Kitul" de mai sus imi e suficient sa trag concluzii preliminare despre calitatea si rezolutia unui amplificator, fie el pe lampi sau nu...Voi reveni si cu alte titluri...as pune si linkuri spre youtube pentru exemplificare, dar nu stiu daca e voie aici...

Link spre comentariu

@lorik199: Pai daca nu esti de acord cu ideea de a propune niste piese de test era mai bine sa nu mai fi scris nimic...evident ca fiecare face ampliful pentru el, dar sunt niste inregistrari care pun in valoare niste extreme muzicale, din diferite puncte de vedere (dinamica, rezolutie, distorsiuni de intermodulatie sau armonice, rapiditatea raspunsului/atac, sau in termeni electronici slew-rate etc.) Un amplificator bun nu trebuie doar sa fie capabil sa cante tare si fara distorsiuni! Adevarata valoare a unui amplificator se discuta dupa ce ai trecut de faza de generator + osciloscop... dar numai testele unor semnale unice de amplitudine constanta nu spun mare lucru...Eu salut ideea acestui topic aici, chiar daca e rezultatul unei deraieri de la o discutie interesanta dealtfel...As vrea insa sa atrag atentia si asupra unui lucru interesant: anumite genuri de muzica aparent dificile nu pun neaparat in valoare calitatile unui amplificator, si anume, desi pare incarcata de armonici, o lucrare pentru orga nu e chiar asa solicitanta cum s-ar parea, dupa cum daca un amplificator suna foarte bine pe un gen fara dinamica mare - vezi albumul Lisei Ekdahl recomandat mai sus - nu inseamna neaparat ca e un amplificator deosebit...ci doar ca are o rezolutie buna...Foarte multa lume discuta amplificatoarele si boxele dupa raspunsul la frecventele joase si inalte extreme, uitand din pacate ca cea mai mare parte a muzicii de orice fel se desfasoara in zona frecventelor medii...

Link spre comentariu

Zal, poate m-am exprimat gresit cu extremismele; normal ca Sade sau BB King e-n the house. Ziceam de piesele alea unde parca nu auzi decit fier pe fier (nu Sistem) si raguseli din fundul pesterii...Muzica simfonica "grea" are exact ca astalalta mai "usoara" parti care pot fi citate si reascultate ori de cite ori e nevoie, cred ca-i si ceva despre hit-uri aici.... Asa cum nu-i sanatos sa asculti toata ziua un anumit gen de muzica usoara tot asa nu-i cred ca-i sanatos sa asculti doar Wagner...Nu cred in amplificatoarele "cu dedicatie" (decit daca au fost construite in mod explicit si neambiguu in acest scop). Adica ce-i aia, sa cumpar un amplificator pe care suna bine doar jazz-ul?! SAu sa-i spui cuiva, stii, amplificatorul este extraordinar de minunat si de elaborat dar nu suna bine decit anumite feluri de muzica pe el...

Link spre comentariu

Am intrat in topicul asta, pentru ca speram sa gasesc raspuns la intrebarea pe care o am in cap de ceva vreme: DE PE CE SURSA de semnal - muzica - e cel mai bine de ascultat/testat un amplificator cu lampi?Ma gandesc eu ca, totusi, privind la aceste Hi-Fi -uri cu lampi ca la Holly Graal-ul echipamentelor audio, ar trebui sa-i oferim ceva sursa de calitate pentru a putea spune cu certitudine ca: "DA!", asta e supremul amplificator in materie de redare muzicala. Deci redare muzicala, nu teste pe osciloscop tube vs. solid state, si daca iese forma de unda mai buna, inseamna ca asta e.Sper sa nu-mi spuneti ca MP3-urile de pe calculator sunt ok pentru un amp pe lampa, si ca se aude mai nu stiu cum fata de cel pe tranzistori ... sau CD player-ul ...Eu cred ca obligatoriu ar trebui sa fie o sursa analogica, cat mai aproape de master-ul original ... deci, ce ?

Link spre comentariu

Un test interesant pentru amplificatoarele mai puternice de 10-15W se poate face cu piesa No Leaf Clover de pe S&M a lui Metallica. Bineinteles pentru cei care apreciaza genul, altfel testul nu are nici un sens.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări