firis Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Ne citim maine! Ms mult! Noapte buna Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Am dat click pe acel buton si degeaba @firis, iata un tutorial despre accesarea pdf-urilor de la adresa data: Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 imi spune si mie la tranzistorul acesta care este baza? Am masurat cu aparatul de masura multimeter unde scrie HFE si imi da baza in dreapta...dar unul din tranzistor are un semn pe el in stanga si unul in dreapta :(Tranzistorii sunt BC Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 nu ma ajuta nimeni? vreau sa fiu sigur Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Chiar n-ai inteles? . Mai este o regula (poate s-a spus), componenta este privita de sus, adica dinspre partea opusa pinilor, picioruselor etc. Cauta datasheet. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 @firis stiu ca pare mai sigur si usor sa intrebi pe ceilalti insa este totusi nevoie ca astfel de lucruri elementare sa le inveti a le face tu daca vrei sa activezi totusi in acest domeniu, problema ta avea un raspuns cat se poate de simplu daca ai fi cautat in datasheet asa cum te-am tot rugat de atatea ori, si nu pricep de ce nu o faci? In fine iata ce gasesti pe prima pagina a datasheet-ului si ti-ar fi raspuns la intrebare: Sfat: Fa asa cum ti se spune deoarece sunt lucruri de baza pe care trebuie sa le asimilezi, nu te poti astepta ca totul sa iti fie dat mura in gura ( si jur ca nu o spun cu rautate ), trebuie sa arati vointa si disponibilitate de a invata, si unul din aceste lucruri este citirea cat se poate de atenta a pdf-urilor componentelor care contin informatii esentiale. Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Nu am avut timp sa fac calculatorul...de aceea nu am citit unde zici tu!!! Imi cer scuze, este normal ce zici tu si asta vreau sa fac...dar deocamdata nu am cu ce!!!Si in plus am masurat cu aparatul de masura si la 3 tranzistori baza imi da in dreapta cum citesti scrisul!!! De aceea nu am stiut la ce rezultat sa ajung si am intrebat aici!!! Pe multimeter undeva in stanga jos este un cerc pentru tranzistori, acolo am pus dupa cum sunt numerotati pinii si baza vine in dreapta, mijloc colector si stanga emitor!!! Iar cand masor cu semnul de dioda pun pozitivul pe pinul din dreapta si imi da valori cand pun pe ceilalti 2 pini....daca inversez pinii nu imi indica nimic...de asta am ajuns la concluzia ca baza este in dreapta....nu stiu ce respuns sa aleg, cel obtinut de mine sau ce scrie pe internt!!! De asta am intrebat aici...Daca pun tranzistorii gresit se poate arde ceva in circuit? Daca nu incerc cum este pe internet si daca nu merge incerc cum am zis eu Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Pune trz. in aparat acolo la soclul cu factorul de amplificare (hfe) cu piciorusele asa cum arata in data sheet si spune-ne ce iti indica aparatul (trebuie sa fie o cifra de ordinul sutelor). Te intreb ce varsta ai?. Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 dar pe tranzistor ce scrie? ca dupa cum zici ca iti da la masuratori sigur nu e bc 546,547astea au baza in mijloc. Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Pune trz. in aparat acolo la soclul cu factorul de amplificare (hfe) cu piciorusele asa cum arata in data sheet si spune-ne ce iti indica aparatul (trebuie sa fie o cifra de ordinul sutelor). Te intreb ce varsta ai?.Nu indica nimic....indica daca pun baza in dreapta cum citesti tranzistorul...adica de la stanga la dreapta ar venii emitor colector baza...Am 20, de ce intrebi?Cristi pe tranzistor scrie BC 639 si inca ceva dar nu prea se intelege...Pana la urma sa inteleg ca este cum am masurat eu si nu cum am citit pe net? Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 am facut schema...dar dar cand sta un led aprins...dupa ce alimentez iar stau amandoua...si se incalzeste 4017....ce poate sa aiba? Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 bc 639 are terminalele BCE de aia iti da asa la aparat.are baza, cu scrisul la tine, in dreapta. Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 da Cristi, asa este....ai idee de ce nu este ok schema?:| Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 da Cristi, asa este....ai idee de ce nu este ok schema?:|iti daim seama ca e greu sa ghicesc ce ai facut acolo...ce te sfatuiesc: scoate comanda din pin 14 clock a lui 4017. deasemenea comanda ledurile direct din integrat(provizoriu pina localizezi defectul )printr o rezistenta. aplici din + printr o rezistenta de 1...5k pe pi 14 si ledurile trebuie sa comute. nu e in regula ca 4017 se incalzeste. alimentarea e in pin 16 si 8. sper ca l ai alimentat corect. Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Pai in schema nu arata nimic de pinurile 16 si 8...am folosit doar 1 3 4 6 si 13 14 15 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum