firis Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Salut! Vreau sa relizez flash cu leduri pentru masina dar nu am schema...as vrea ceva de genul acesta Are cineva vreo schema? Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 si eu caut o schema cu leduri flash dar in genul asta si culoarea asta ( am un prieten care cara masini cu platforma si are deja 3 bubuieli la activ ca nu este platforma semnalizata destul si vreau sa ii pun asa ceva pe masina) , pe cabina are un girofar mic din ala rotativ dar pe spate e buba Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 De CI_ul CD4017 ati auzit? cu el se poate face daca ai imaginatie tot felul de combinatii, este un counter in 10 trepte si ajutat de banalul 555 multe se pot obtine, cautati PDF-ul CD-ului si scheme pe google cu el, veti gasi puzderie de posibilitati. Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2011 O sa caut!!! Nu sunt electronist....am facut doar un an cand eram mai mic...daca stiam de CI CD4017 nu mai postam aici!!! Speram sa am parte de putin ajutor...multumesc oricum Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Uite o varianta posibila: http://www.niqro.3x.ro/4017_2/4017_2.htm Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Bun, ms frumos...acum stiu de la ce pot sa plec! raman dator si ms pentru intelegere ;) Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 N-ai pentru ce sa-mi ramai dator, scopul acestui forum este printre altele ajutarea celor in nevoie, tu aveai nevoie de asemenea asistenta si cum eu stiam o varianta posibila de rezolvare mi s-a parut normal sa o impartasesc Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Ms! Maine cred ca ma duc sa imi cumpar piesele si o sa postez cu ceea ce imi iese Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Am o intrebare...configuratia pinilor la ic555 care este??? sau pinii se numeroteaza normal...de la 1 la 8? Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 o poza face cat 1000 de cuvinte http://www.google.ro/search?q=555+pinout&hl=ro&client=firefox-a&hs=avI&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2xiCTq3ZD4e-0QWBp9WlAQ&ved=0CCgQsAQ&biw=1024&bih=601 Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Asta gasisem si eu dar nu stiu cum sa-l pun in schema asta sau ma iau de pe schema asta? adica pinul 1 este TR (2) Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 NU! ce este scris in exterior reprezinta pinul integratului si ce este scris in interior e ce face picioru ala de ex: pin 1 - GND pin 2 - TR pin 3 - Q(ma refer strict la poza ta) Link spre comentariu
firis Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Cred ca am inteles...credeam ca numerotarea este asa Am invatat ceva astazi ) Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 @firis iata un document care are toate informatiile de care ai tu nevoie legat de 555, este vorba despre datasheet-ul sau, studiaza-l si n-ai cum sa te inseli: NE555 - Datasheet Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 dupa cum observi desenul pus de tine nu are semicercul ala sus (se numeste cheie ) de aia sunt puse picioarele cum a vrut proiectantul, toeretic daca iti pune cheie sus se incepe cu pinul 1 din stanga sus la fel identifici si integratul fizic adica : tii circuitul integrat cu partea scrisa spre tine si te uiti in el ca are la fel o scobitura, o tii pe aia in sus si vei avea pinul 1 in partea stanga sus ( treaba asta din ce stiu eu e valabil la toate integratele cu pinii dispusi pe 2 laturi) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum