ole Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 M-am gandit ca pe langa programatoare sa aduc si placi de dezvoltare. Problema placilor de dezvoltare este ca nu exista una care sa se potriveasca tuturor. De aceea am ales cateva si am sa va rog sa "votati" placa pe care ati alege-o. Preturile afisate s-ar putea sa scada daca comand mai multe. Pretul afisat NU include taxele de transport prin Posta Romana. Pretul final il voi sti in momentul in care le cumpar oricum nu poate sa difere cu mult. 1. Placa de dezvoltate ATMega128A 1. MCU type: ATmega128A with improved PCB Layout, which is more stable better EMC performance2. AD Converter with Filter Capacitor 3. Jumper select internal/external crystal 4. With All I/O pins output 5. With ISP/JTAG interface output 6. Stable Reset circuit 7. PA0, PA1 with LED for test. 8. External Power Jack (5V) or 5V pin input 9. PCB Size: 52.3MMx80MM Pret: 66Lei 2. Placa de dezvoltare ATMega16 8 X LED, show IO status;4 X Key, simulate the detection of input; RS232, RS232 communication with PC, monitoring data, testing procedures; DIP40 socket with lock, very easy to change other MCU; USB power & 6-12V DC power supply options; DC Power (78M05) 5V or 3.3v All IO out in Pins 1x ZIF for Atmega16 or Atmega32/ATmega8535 All pins are taken out on IDC connectors to make them available for further connections Quickly built based on ATmega16 / ATmega32 / ATmega8535 development platform package contents : 1 pcs ATEGA16 development board 1 pcs usb cable 1 pcs cd-rom ( Schematic,chip data ....) some wrote in Chinese. Pret: 68.5 Lei 3. Placa de dezvoltare ATMega128 1.8 leds , show I/O STATUS2.4*1 Independent keyboard,simulate the detection of input 3.1 RS232 port communication and connection with PC or other devices with a DB9 connector 4.1 ISP Port 5.1 JATG Port 6.All pins are taken out on IDC connectors to make them available for further connections 7.External power supply: Input (DC 6-12V Input), VCC can select 5V or 3.3V 8.Three kinds of power supply : usbasp programmer/usb /6-12external power Package: 1 pcs ATMEL AVR ATMEGA128 Development Board 1 pcs USB Cable and 1 10pin jtag cable 1 pcs cd drviver,some wrote in Chinese. Pret: 90 Lei 4. Placa de dezvoltare AT89C52 / ATMega16 Package: 1.Development board 1pcs 2.Stepper motor 1pcs 3.1602 LCD 1pcs 4.DS18B20 Digital Temperature Sensor 1pcs 5.USB Cable 1pcs 6.Jumper some... 8.Schematic diagram(Download on Website) 9.DC Motor 1pcs 10.USB to RS232 cable and STC update cable Pret: 115 Lei 5. Placa de dezvoltare ATMega128 Features : 1. Support 12864 GLCD (not included) 2.1602 LCD (included) 3.8x segment (red color) 4.8x Key button 5.8x I/O Leds 6.24C04 EEPROM 7.1x USART RS232 8.1x Speaker 9.Support stepper motor 10.2x servo 11.1x USB power 12.DS1302 Real clock 13.Support ISP/JTAG 14.Full I/O output Package included : 1.AVR128 board 2.USB cable 3.1602 Blue LCD 4.CD-ROM Pret: 150 Lei Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 eu votez pentru primul modul, placa simpla cu mega 128. Link spre comentariu
nana Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Si eu votez pentru prima, asta e buna pentru aia care deja stiu sa faca aplicati si au nevoie doar de chip-ul in sine cu I/O, pentru aplicatia lor.Insa pentru cei care vor sa invete le recomand ultima(cu un mare minus, lipsa ram extern). Link spre comentariu
simplex Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Poate nu ar strica luarea in consideratie si a placii "Atmega32u4 Breakout board+": Sursa: http://ladyada.net/products/atmega32u4breakout/ Spre deosebire de toate celelalte are niste avantaje neneglijabile: 1) Realizezi cu ea direct produse finite Placuta poate fi direct montata intr-un circuit electronic (construit mai mult sau mai putin artizanal) la fel ca orice integrat in capsula DIL mare. Este greu de crezut ca in regim artizanal, chiar si folosind tehnologia fotorezistului, cineva ar reusi sa obtina un aparat finit (un circuit imprimat care sa faca ceva util) mai mic, mai prezentabil, mai bun, folosind direct Atmega32u4 in capsula TQFP plantat pe PCB fata de situatia cind "Atmega32u4 Breakout board+" ar fi lipita direct pe circuitul imprimat creat de electronistul amator sau profesionist.[/b] 2) Te poti apuca imediat de programarea placii fara sa ai nevoie de altceva decit de un cablu USB si un PC. 3) Nu are nevoie de programatoare. Incarcarea programului se face direct de la PC prin portul USB. 4) Poti scrie programe care sa transforme placa intr-un emulator de mouse USB, joystick, tastatura si cite si mai cite dispozitive USB. 5) Un alt avantaj (pentru cel care vinde placile de aceasta data) ar fi ca acelasi client poate cumpara mai multe de-a lungul timpului atita vreme cit modulul respectiv are potentialul includerii sale definitive in diverse montaje. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Ca om care nu foloseste placi de dezvoltre, as lua asa ceva: http://www.seeedstudio.com/depot/seeedu ... th=132_133 Stiu ca e compatibila cu arduino, dar asta nu tre sa incurce cu nimic pe cineva care vrea sa dezvolte in afaa mediului de dezvoltare respectiv. Avantaje: Alimentare usb programare usb conector ISP regulator 3.3V si switch 5/3.3 posibilitate de bypass pentru adaptorul usb-serial Urmeaza sa scoata una in aceeasi forma cu 32u4, cel dinainte amintit. Nu am folosit asa ceva, nu stiu exact cat de simplu e sa bagi cod pentru ceva simplu gen emulare port serial prin usb. Ca neincepator as alege o placa care sa poata fi programata direct prin usb(sa aiba programator/bootloader in ea), posibilitate de port serial si in rest pinii scosi. Link spre comentariu
1835 Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Buna ziua, acu ceva timp am facut rost de o clona pickit2, cu care am reusit sa programez cateva uC-lere,ajutat de un prieten la inceput, problema a fost ca nu am reusit sa mai depasesc acel nivel de programare si vazand ca nu gasesc niste tutoriale concrete pentru C, m-am lasat pagubas, nu de lata dar m-am plitisit sa caut ca prostul si sa fac numai jocuri de lumini cu uC. De curand mi-a dat cineva un arduino duemilanove, si m-am apucat sa il studiez si am fost uimit de cate tutoriale gasesti pe http://www.arduino.cc/ ,numai ca am ramas pe ganduri in ceea ce priveste uC-le atmega. Asi vrea sa stiu daca folosind "Arduino 0022"( compilatorul C), pe viitor voi putea programa si alte uC-lere atmega, mai mici sau mai mari, cum puteam cu pickit2-ul ? Link spre comentariu
ole Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Trecand cu vederea peste faptul ca intrebarea dvs n-are nicio treaba cu acest topic: Arduino este un mediu de dezvoltare usor de folosit, cu nenumarate exemple si tutoriale - dupa cum ati mentionat si dvs - insa nu e deloc profesional (de ex: schimbarea starii unui pin in mod normal se face intr-un singur ciclu de ceas; Pt Arduino e nevoie de cateva zeci deoarece face si alte chestii inutile in acest scop). Legat strict de compilator... codul se genereaza in functie de placa Arduino selectata (fiecare e cu un anume controller la o anumita frecventa). Nu stiu daca se pot modifica foarte usor aceste setari dupa bunul plac. Daca veti cauta in aceasta sectiune a forumului veti gasi un tutorial inceput de mine - lasat in aer din diverse motive - in care am incercat sa explic cam cum se folosesc unele functii de baza intr-un ATMega8. Bineinteles, totul se vizualizeaza pe leduri si input-ul e de la niste push butoane dar se pot face chestii destul de complexe chiar si asa (am facut "de plictiseala" un cronometru pentru timpul de reactie: apas butonul, dupa un timp aleator se aprinde un led la intamplare iar eu trebuie sa reactionez prin apasarea butonului. Afisarea timpului de reactie de face in cod binar pe 7 din cele 8 leduri. al 8-lea led semnalizeaza prin numarul de aprinderi/sec scala pe care indica celelalte 7 leduri; un alt exemplu: software pwm pe cele 8 leduri si moving wave -aprinderea ledurilor in asa fel incat sa creeze senzatia de val in miscare). Link spre comentariu
1835 Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Va multumesc mult pentru raspuns! Mi-ati mai limpezit mintea.Referitor la postare, am considerat ca nu este necesar deschiderea unui nou topic, pentru aceasta intrebare. Va multumesc inca odata! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Arduino a fost extins si pentru PICuri inclusiv. Un exemplu: http://dangerousprototypes.com/2010/04/ ... c-arduino/ De fapt, tot mediul ala este pus peste un compilator de C, un gcc. Unele lucruri merg lent si prost pentru ca sunt facute sa fie universale. De exemplu, desi exista o interfata hardware SPI(sau USART) softul este scris pentru modul 'bit bang' pentru ca userul sa poata defini orice pin cu orice functie. Interfata HW are bineinteles atribuirile unice si limiteaza in felul asta, dar e mai rapida. Link spre comentariu
simplex Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Arduino Unoviewtopic.php?f=37&t=127012Nu necesita programator. Poate ea insasi sa actioneze ca programator pentru un Atmega328 si posibil alte microcontrolere AVR. Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Trecand cu vederea peste faptul ca intrebarea dvs n-are nicio treaba cu acest topic: Arduino este un mediu de dezvoltare usor de folosit, cu nenumarate exemple si tutoriale - dupa cum ati mentionat si dvs - insa nu e deloc profesional (de ex: schimbarea starii unui pin in mod normal se face intr-un singur ciclu de ceas; Pt Arduino e nevoie de cateva zeci deoarece face si alte chestii inutile in acest scop). Legat strict de compilator... codul se genereaza in functie de placa Arduino selectata (fiecare e cu un anume controller la o anumita frecventa). Nu stiu daca se pot modifica foarte usor aceste setari dupa bunul plac. Corect ! Acelasi program in Bascom imi ocupa cu 1,5K mai putin decat acelasi program in Arduino si asta la un firmware de numai 5K , va imaginati cum ar fi sa scriu in Arduino programele mele care deja imi ocupa 15,9K in Bascom pe un Atmega 16 . Hi Hi Hi .Oricum eu mi-am scris propriile rutine si nu prea le folosesc pe alea din Bascom , pentru cine nu stie , se insereaza in program rutinele scrise direct in asembler pentru AVR atmel . Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 topicul e tot la nivel de sondaj? sau se pot comanda placile? Link spre comentariu
script22 Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 cea de a 3a se potriveste si celor avansati si incepatorilor si nu e scumpa Link spre comentariu
one Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 He he... pe prima o am ! Din pacate, nu le consider placi de dezvoltare pentru ca oricum posibilitatile sunt limitate, ci module de dezvoltare.Stiu ca acestea sunt ieftine, dar un sistem de dezvoltare ar trebui sa fie modular si sa permita multe combinatii.Exemplu: Modul RS485, RTC, Ethernet, CANbus, ZigBee, Memorii, Joystick sau encoder, dac, adc.Eu am asemenea module si le pot combina cu diverse controllere, prin intermediul unor cabluri jumper. Am de exemplu placi cu AVR mega, Xmega, STM32, STM8, Aduc847, PIC, Renesas si le pot combina de exemplu cu un modul RS485 sau DAC. Placile de dezvoltare de obicei nu permit orice combinatie, de exemplu daca un LCD este conectat la PORTA si butoanele la PORTB, de obicei nu le poti inversa si esti constrans sa creezi aplicatia ta similara placii de dezvoltare.O placa de dezvoltare completa ar trebui sa includa si programator...Votez primul model . Adu si cablurile jumper (mufe "mama"). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum