Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema turometru, da sau nu?

BLK

Postări Recomandate

http://www.aaroncake.net/circuits/counter.htm

Bineinteles va trebui fie pusa cu un senzor inductiv doar pe o fisa, fie facut un circuit care sa imparta numarul de impulsuri primite la 4, cum s-ar putea face acest circuit poate ne spune cineva.

Mi se pare o schema banala care ar putea face un turometru ok. Macar pentru reglaje daca nu pentru mersul curent, ca toata lumea se plange ca e obositor sa urmaresti niste cifre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

3

• BLK

3

• Filipone

1

Top autori în acest subiect

stiu situl tau, ce ai acolo e fie analog, fie prea complicat (vezi lcd care e scump), fie are numai 2 digiti, deci indica numai sutele de turatii ceea ce pentru reglaje e deja prea mult, macar zeci de turatii daca ar arata.acum mi-am dat seama ca ala numara la nesfarsit. dar nu s-ar putea pune un circuit care sa faca resetul si afisarea la o secunda?

Link spre comentariu

ti-am indicat subpaginile alea ale site-ului pentru ca sunt niste formule de calcul ale timpului in care se masoara in functie de numarul de digiti.. si clar nu e o secunda...

la http://www.niqro.as.ro/turo_01.jpg scrie clar formula si, tot explicit, ca pentru afisarea cu 2 digiti timpul de masurare e de 0,3 secunde .....

deci trebuie sa ai o "unitate de comanda" care sa faca urmatoarele:

- sa numere intr-un anumit timp (foarte precis);

- sa comande memorarea numarului de impulsuri pentru afisare si sa "inghete" afisajul;

- sa reseteze numaroatoarele.

..astea erau scrise clar unde ti-am indicat eu...

Link spre comentariu

ti-am indicat subpaginile alea ale site-ului pentru ca sunt niste formule de calcul ale timpului in care se masoara in functie de numarul de digiti.. si clar nu e o secunda...la http://www.niqro.as.ro/turo_01.jpg scrie clar formula si, tot explicit, ca pentru afisarea cu 2 digiti timpul de masurare e de 0,3 secunde .....deci trebuie sa ai o "unitate de comanda" care sa faca urmatoarele:- sa numere intr-un anumit timp (foarte precis);- sa comande memorarea numarului de impulsuri pentru afisare si sa "inghete" afisajul;- sa reseteze numaroatoarele...astea erau scrise clar unde ti-am indicat eu...

Dar nu e mai simplu sa se inlocuiasca toate numaratoarele acelea cu un procesor PIC/ATMEL? Mai ales ca i-ar mai trebui 1 buffer si va comanda direct 4 digiti prin multiplexare? Si ar mai avea timp sa bea si o cafea, sa faca curatenie prin casa si la litierele pisicilor. Schema bloc a codului va respecta ordinea scrisa de niq_ro si totul se va face printr-un nr redus de componente (exact ce vrea BLK)
Link spre comentariu

Se ofera cineva sa faca un programel pentru un pic cat mai mic, ca sa fie si ieftinut, care sa poata comanda eventual un display cu leduri, daca nu, macar unul cu cristale lichide, alea cu 4 cifre care se folosesc si la unele multimetre (nu cele cu 3+1). :Dedit: cand am zis ieftinut m-am referit la pic nu la programel :)

Link spre comentariu

turometrul ca si vitezometrele au aceeasi schema ca frecventmetrele.. doar difera timpul de masurare... deci cine s-a jucat cu PIC (eu inca nu :smt021 ) poate modifica timpul de numare... si cam atat :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări