viopa Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Sper ca este util acest topic si vor fi expuse diferite metode si materiale de confectinare a butoanelor. Am confectionat doua butoane din lemn, pentru radio Minerva 506 si sunt facute la strung. Butonul mare l-am facut din doua bucati , pentru a putea face cele 8 gauri, apoi le-am lipit. Pentru fixarea lor pe axul potentiometrelor , am pus bucsa metalica cu filetul aferent. Dupa slefuire urmeaza chituirea [daca este necesar] , apoi vopsirea butoanelor. Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 impecabil realizate, date cu lac colorat vor fi mai aratoase ca originalelemarea problema de care se iveste majoritatea constructorilor e lipsa de strungurilor de lemn, care se gasesc cu precadere prin zonele de profil Link spre comentariu
doru77 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Pe vremuri se gasea trusa Faur, care continea diverse adaptoare pentru masina de gaurit, printre care si unul pentru strunjit lemn. Cu un astfel de dispozitiv cumparat din targ si reconditionat, am realizat primul meu strung pentru lemn. Ulterior am folosit un motor de masina de spalat si diverse alte fiare. Am renuntat la ele pentru ca in conditii de apartament.... praf, zgomot! Alt mod de realizare, fara pretentii, este folosirea unor capace mai aratoase de la diferite recipiente, umplerea lor cu material termoplast sau alteva (lemn de exemplu), eventual vopsite cu vopsea cu aspect metalic. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 25, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 25, 2011 De departe cea mai eleganta metota este sa-l faci din rasini, ideal ae fi sa ai unu original si sa-l copiezi47Y8GW3AW7c Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Din cazeina, tot un fel de rasina(Tehnium 3/72). Link spre comentariu
doru77 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 De departe cea mai eleganta metota este sa-l faci din rasini, ideal ae fi sa ai unu original si sa-l copiezi47Y8GW3AW7c Se gasesc rasini? Unde? Link spre comentariu
viopa Postat Septembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Subiectul este deschis doar pentru a veni cu exemple concrete, cum putem si din ce materiale, sa confectionam butoane.Si in nici un caz , unde sau ca nu se gaseste strung pentru lemn.Si nici sa intram in subiect ca sa adunam mesaje...Valabil pentru "lorik".Daca le facem din rasini, fiti siguri ca tot pe strung trebuie centrate . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 25, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Rasini gasiti AICI de mai multe feluri Link spre comentariu
stefanstudio Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 foarte interesant pacat ca butoane se gasesc la orice magazin specializat si sunt de plastic pentru 3 butoane care imi trebuie ar fi mai mult deranjul si zgomotul facut decat rezultatul insa ar fi o afacere buna maiales pentru cei ce reconditioneaza diverse aparate vechi de radio pe lampi sau altele Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Valabil pentru "lorik".Imi cer scuze daca v-am poluat topicul, eu doar v-am apreciat munca depusa si am indicat un impediment care ii oprese de cele mai multe ori si pe alti constructori Link spre comentariu
viopa Postat Septembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Impedimentele sunt pentru a fi trecute/rezolvate... Link spre comentariu
viopa Postat Septembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Asa arata butoanele vopsite , dar si montate . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 25, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 25, 2011 butoanele alea s-ar putea face fara nici o problema pe un mic CNC Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 In filmulet utiliza o masa de duplicat folosita in laboratoarele de tehnica dentara de la feguramed, e cam costisitor pentru hobby dar poate ca merita. http://www.gadental.ro/domeniu.php?id_domeniu=5 aici gasiti diverse mase de duplicat in scop informativ. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum