Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Metode si materiale de confectionat butoane

viopa

Postări Recomandate

Sper ca este util acest topic si vor fi expuse diferite metode si materiale de confectinare a butoanelor. Am confectionat doua butoane din lemn, pentru radio Minerva 506 si sunt facute la strung.

Butonul mare l-am facut din doua bucati , pentru a putea face cele 8 gauri, apoi le-am lipit.

Pentru fixarea lor pe axul potentiometrelor , am pus bucsa metalica cu filetul aferent.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Dupa slefuire urmeaza chituirea [daca este necesar] , apoi vopsirea butoanelor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• viopa

4

• Badman

3

• lorik199

2

• doru77

2

Top autori în acest subiect

impecabil realizate, date cu lac colorat vor fi mai aratoase ca originalelemarea problema de care se iveste majoritatea constructorilor e lipsa de strungurilor de lemn, care se gasesc cu precadere prin zonele de profil

Link spre comentariu

Pe vremuri se gasea trusa Faur, care continea diverse adaptoare pentru masina de gaurit, printre care si unul pentru strunjit lemn. Cu un astfel de dispozitiv cumparat din targ si reconditionat, am realizat primul meu strung pentru lemn. Ulterior am folosit un motor de masina de spalat si diverse alte fiare. Am renuntat la ele pentru ca in conditii de apartament.... praf, zgomot! Alt mod de realizare, fara pretentii, este folosirea unor capace mai aratoase de la diferite recipiente, umplerea lor cu material termoplast sau alteva (lemn de exemplu), eventual vopsite cu vopsea cu aspect metalic.

Link spre comentariu

Subiectul este deschis doar pentru a veni cu exemple concrete, cum putem si din ce materiale, sa confectionam butoane.Si in nici un caz , unde sau ca nu se gaseste strung pentru lemn.Si nici sa intram in subiect ca sa adunam mesaje...Valabil pentru "lorik".Daca le facem din rasini, fiti siguri ca tot pe strung trebuie centrate .

Link spre comentariu

foarte interesant pacat ca butoane se gasesc la orice magazin specializat si sunt de plastic pentru 3 butoane care imi trebuie ar fi mai mult deranjul si zgomotul facut decat rezultatul insa ar fi o afacere buna maiales pentru cei ce reconditioneaza diverse aparate vechi de radio pe lampi sau altele

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări