Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum calculez valoarea unei rezistente arse fara culori

Vizitator daseky30

Postări Recomandate

Vizitator daseky30

am si eu o intrebare,cum as putea sa calculez valoarea unei rezistente arse care nu mai are culorile evidente. pe internet este un domn care are o carte despre asa ceva (Justine Young),dar ma gandeam ca stiti si voi secretul.Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

1

• paul14

1

• misuraelectronic

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

nu se poate calcula , ci se poate determina in mod concret , dupa o metoda foarte simpla...!in general , un rezistor ars se intrerupe intr-un punct C , aflat pe traseul rezistiv...! daca vom considera capetele ca fiind A , respectiv B , atunci nu mai ramine decit sa razuiti cu mare atentie stratul exterior cu un smirghel fin si sa determinati cu exactitate punctul C ...!dupa aceea , masurati cu ohmetrul rezistenta R INTRE A SI C , precum si R INTRE C SI B ...!valoarea rezistorului necunoscut este suma ultimelor 2 valori de mai sus ...! gata... :da nu va trebuie decit rabdare si migala...!

Link spre comentariu

Cu mai multe detalii si schema montajului respectiv in fata un electronist bazat ar putea in cele mai multe cazuri sa calculeze valoarea unei rezistente. Altfel,nu. Dar practic ai putea sa in cerci sa faci 2 masuratori. De regula o rezistenta se arde pe la mijloc. Daca cureti vopseaua de deasupra ajungi la stratul rezistiv. Privit cu atentie vei vedea unde este intreruperea. Masori de la fiecare cap pana la intrerupere si faci suma lor. Asta in cazul in care nu a "puscat' de tot acea rezistenta si ce am scris eu nu poate fi aplicat. Succes!

Link spre comentariu

Rezistenta s-a ars din cauza ca a trecut prea mult curent prin ea. Dupa ce aflii valoarea, cauti pe traseu ce componenta ar fii putut trage curentul suplimentar. De obicei, aceea componenta o sa fie tot arsa.

Link spre comentariu
Vizitator daseky30

mai gasisem un tranzistor pe acolo ars, dar trebuie sa intru iar in el pentru ca il abandonasem in lipsa de schema si fara valoarea rezistentelor.cand o sa il desfac o sa revin cu mai multe detalii.mersi de sfaturi

Link spre comentariu

cum calculez valoarea unei rezistente arse fara culori...mai gasisem un tranzistor pe acolo ars

Daca rezistenta s-a ars, pot fi si alte componente defecte - vezi acel tranzistor. Inainte de a face inlocuiri de componente trebuie facute masuratori, cel putin in etajul defect.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări