Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display vfd

Vizitator bogdan207

Postări Recomandate

Vizitator bogdan207

Am acest display vfd dintr-o statie geepas. Vreau sa-l pun in functiune intr-un mixer cu egalizator. Vreau sa stiu la acel conector cu 4 pini ce in seamna pinii (ce se leaga acolo) dg si vfd. Cumva dg e masa si vfd e intrare semnal?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

De ce nu-l crăcănezi puţin să vezi ce integrat are sub afişor? Apoi cauţi pe net schema lui de funcţionare şi compari cu ce ai pe placă. Aşa afli şi tensiunile şi terminalele ce rol au.În mod sigur sînt puse în paralel mai multe segmente ale afişorului, chiar dacă se aprind în cîmpuri diferite.

Link spre comentariu
Vizitator bogdan207

integratul este PJ324CD, iar acesta e datasheet-ul. Iar din ce am urmarit pe traseul circuitului toate cele 4 intrari ale operationalului sunt puse in paralel si se duc la pinul VFD la conector, iar dg este masa. Inca o intrebare: masa trebuie sa fie comuna pentru alim cu VAC si cu VCC, deci mi-ar trebui un traf de 17v cu priza mediana la 5,5v. Segmentele in statia geepas se alimentau cu 12vcc.

Link spre comentariu

Păi e un simplu preamplif audio quad, tip 324 (4 x 741 într-o capsulă), ciudată aplicaţie ptr el. Bănuiesc că ieşirile sînt conectate la grupurile de segmente ale afişorului. :nebunrau:Da, masa e comună, dar trafo va avea 2 secundare separate, unul de 5,5Vca legat cu un capăt la masă şi alt secundar, cu care se face redresorul stabilizat cu un 7812 ptr +12V, al cărui minus se va lega desigur la masă.

Link spre comentariu
Vizitator bogdan207

Cu ajutorul unui traf dintr-un deck cu 2 secundare de 12 si 6 v, am legat iesirile in serie si am obtinut un traf de 18 cu priza la 6v. La conectorul cu 4 pini am legat 6v la pinul ac5,5, punctul de inseriere este masa si e legat la dg iar 12v cu o punte redresoare si un stabiliator de tipul L7812M am alimentat circuitul la pinul +vcc. La pinul VFD se leaga(dupa cum era in statia originala) ambele canale (L/R) inseriate de 2 rezistoare de 10 ohmi/0,25w si 2 diode 1n4001, si apoi legate in paralel. Numai ca problema e ca legand astfel intrarile de semnal e nevoie de semnal mare, o iesire de PC nu aprinde decat un segment, asa ca am sarit peste diode si am conectat intrarea de semnal numai prin cele 2 rezistoare si am obtinut ceea ce e in video.

Link spre comentariu

Deci a fost cum am bănuit, acel 324 comandă cu fiecare din cele 4 ieşiri cîte un grup de segmente, din toate cele ale afişorului.Dacă filamentul se vede prea luminos, poţi înseria cu pinul ptr 5,5V o rezistenţă, probînd de la 2,2 Ohmi în sus, pînă filamentul abia îl mai ghiceşti. Asta fără semnal desigur. Va creşte viaţa afişorului.

Link spre comentariu
Vizitator bogdan207

pentru marirea semnalului la intrarea vfd voi folosi un amplificator dintr-o pereche de boxe de calculator. o sa revin cu poze din timpul constructiei egalizatorului si cu un filmulet cu el in functiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări