Vizitator Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Am deschis acest subiect deoarece prea putini stiu(inclusiv eu) despre acest produs.Mai exact producatorul afirma ca teava de Cu se poate lipi in cateva secunde cu Kalimex iar rezistenta mecanica este foarte buna si il recomada pentru instalatii termice/sanitare.Credeti ca un astfel de procedeu de lipire este de preferat unuia clasic? Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Parerea mea este ca acest produs e destinat unor reparatii de urgenta, fara pretentia unei lipituri cu flacara.Are un dezavantaj major: lipitura nu poate fi refacuta in cazul in care a ramas un por prin care curge apa. De aceea pregatirea suprafetelor trebuie facuta de nota 10 si aplicarea "lipiciului" sa fie "ca la carte". Daca nu ti-a iesit bine din prima incercare, trebuie sa bagi flexul si sa elimini portiunea lipita caci nu mai poti sa dezlipesti portiunile imbinate fara sa deteriorezi capetele lipite.La o lipitura cu flacara dai cu buretele abraziv, pui pasta de lipit, rotesti de cateva ori si dai cu flacara. Daca pasta de lipit e buna si incalzesti uniform, ai o lipitura fara pori. Daca cumva ai pori in lipitura, poti sa mai incalzesti odata sa astupi porii. La lipiturile epoxi nu poti face treaba asta. Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Oarecum la subiect, sunt tot felul de smacoline pt etansarea imbinarilor prin filet. Sunt bune, nu zic nu, dar te lasa cand iti este lumea mai draga. Daca piesa mai trebuie miscata putin dupa uscara... s-a dus cu etansarea. Deci tot canepa si "pasta verde" raman la putere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Oarecum la subiect, sunt tot felul de smacoline pt etansarea imbinarilor prin filet. Sunt bune, nu zic nu, dar te lasa cand iti este lumea mai draga. Daca piesa mai trebuie miscata putin dupa uscara... s-a dus cu etansarea. Deci tot canepa si "pasta verde" raman la putere.Ok.asa este ,dar eu ziceam de lipitura cu Kalimex...daca este gen poxipol e clar ca nu tine,dar producatorul afirma ca lipitura in sine e mai rezistenta decat materialul de baza(in cazul nostru Cu) si ca de fapt ar fi un fel de polifuziune la fel ca la tevile din ppr(polipropilenareticulata)dar aplicata la Cu.De aceea sunt in ceata cu metoda asta...LE;eu sunt adeptul imbinarilor filetate! Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Asta cu "polifuziunea" este o gogosica pt amatori de TV-shopping. Nu contest dar nici nu cred pana nu vad. Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Nu cunosc produsul "kalimex"; daca e vorba de un "smac" din 2 (sau chiar 3 ) componente e clar un material gen epoxi. Am folosit epoxi, e foarte bun pentru metale (otel, cupru etc) si contrar altor opinii, se poate "repara" si un eventual por ramas; ca si la lipitura calda, e recomandat de curatat cu atentie inainte, de asemeni piesele sa fie USCATE.Polifuziunea presupune atat anumite materiale cat si un aparat de incalzire destul de sofisticat si pretentios (in orice caz, cuprul NU e un asemenea material!)Reparatiile cu epoxi pot fi foarte durabile; sunt rapide si nu necesita scule (lampa); adesea lipirea cu flacara nu e posibila atat din cauza pozitiei cat si din cauza urmelor care sunt uneori imposibil de evitat (arsuri). Ramane chestiunea aspectului, insa majoritatea traseului unei tevi nu e foarte vizibila...O ultima mentiune: NU va recomand sa puneti epoxi pe tevi din plastic de orice fel!!! Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum