Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de curent constant

Vizitator vdrapaca

Postări Recomandate

Vizitator vdrapaca

Salutare forum!Cine ma poate ajuta cu o idee sau schema de sursa de curent constant care sa functioneze la tensiuni inalte (330Vcc)?Vreau sa folosesc montajul pentru alimentarea in serie a unor filamente de tuburi electronice de varste diferite, dar conform datelor din catalog, If = 0.006 A.Va multumesc pentru citirea acestui mesaj.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• Dr.L

1

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator vdrapaca

Ce tuburi sunt? Nu prea am auzit de sarma care sa devina incandescenta la 6 mA.

Da, scuze pentru dezinformare... :jytuiyu Este vorba de 100mA. Tuburile sunt din seria U (2xUCH21 + UBL21 + UY1N).
Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Se modifica un pic schema asta: http://www.solderingpoint.com/projects/ ... sfetps.phpAdica se inseriaza cu sursa (dupa zenner),o rezistenta pe care vor cadea 0,7V la curentul necesar.Un tranzistor bipolar va fi pus "in paralel" cu rezistenta,astfel incat sa blocheze mosul la depasirea curentului

Interesanta ideea cu sursa stabilizata si regulatorul de curent serie. Eu ma gandeam la o oglinda de curent ca aici:http://www.circuiteelectrice.ro/aplicat ... -de-curentRezistenta filamentelor variaza foarte mult in timpul incalzirii si daca tuburile au varste diferite, filamentele mai batrane sigur vor avea de suferit.
Link spre comentariu

Va salut,Cred ca va complicati. Daca alimentarea disponibila este in CC, o simpla rezistenta de putere face fata cu brio. Daca aveti tensiune alternativa la dispozitie, un condensator calculat in asa fel incat sa limiteze curentul la valoarea dorita, este suficient. Avantajul condensatorului este ca nu disipa putere.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări