Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de modificari(telecomanda) la un Denon PMA 737

Vizitator LucianMLI

Postări Recomandate

Vizitator LucianMLI

Salut,Nu pot spune ca sunt nici macar electronist amator, desi am incercat ceva cand eram mai mic, dar am nevoie de un circuit la comanda (preferabil nu prea scump). Am un amplif Denon PMA-737, acest model nu are telecomanda si are probleme la selectorul sursei. Ma gandeam ca selectorul poate fi inlocuit cu niste relee(sa scot efectiv butoanele si la pini sa leg firele de la relee) si am nevoie de un circuit care sa le controleze. As dori ca circuitul sa fie prin telecomanda si daca tot fac modificarea asta poate as putea pune(schimba) potentiometrului un motor micut (step motor poate) care sa-mi roteasca si butonul de volum.E atat de aberanta ideea asta de modificare(de putut stiu ca se poate)?E cineva care are un circuit facut? la ce pret il da? sau daca face pe comanda?Stiu ca forumul este dedicat electronistilor care pun efectiv mana pe letcon, dar nu am nici timpul nici experienta implementarii unei astfel de solutii, care de altfel s-ar putea nici sa nu merite.E cineva care sa ma ajute cu un raspuns sau cu o persoana cu care pot vorbi mai in detaliu despre asta?Pana la urma renunt la telecomanda si la controlul volumului si pun un buton cu mai multe pozitii. O alta modalitate ar fi cu relee controlate de butoane cu bistabili(parca asa se numeau) da nu am o schema electronica a amplif-ului si nu stiu de unde as putea alimenta circuitul. Pentru asta ma gandeam sa leg la alimentare(la cablul de la retea sa nu scot doua din amp) un incarcator de telefon(am o gramada p-acasa) care sa-mi alimenteze circuitul de control (cred ca ajung aia ~3.7 v sau poate am cu usb -5v-ideal).P.S. Daca am turnat in post prea multe prostii, cum e de altfel foarte probabil, spuneti-mi. Iar daca locul postului nu e aici rog adminul sa-l mute. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

Top autori în acest subiect

Vizitator LucianMLI

Am gasit schema si aia cu motor dar dupa cum am spus n-am timpul si experienta necesara sa o implementez, treaba e ca sunt dispus sa platesc pentru ceva gata implementat eventul nu ceva prea scump. Probabil vre-un amator a implementat ceva si nu-l mai foloseste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări