Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe home made

Vizitator komAk

Postări Recomandate

Salut.Sunt incepator (am habar ce-i ala condensator, rezistenta etc.) in aceasta arta (dupa cum banuiesc ca se deducea si din forumul in care am postat). Ideea e urmatoarea: mi s-a pus pata sa-mi fac boxe, dar nu stiu exact de unde sa incep. Fratele meu si-a facut boxe + statie 100% singur (nu a cumparat kituri sau alte chestii de genul). Stiu ca primu sfat ar fi sa-l intreb pe el, dar nu e chiar genul care sa dea lectii si sa invete pe cineva, sa explice, iar eu chiar vreau sa invat si sa inteleg. As vrea sa-mi explicati principiile: rolul statiei si cum functioneaza, boxele, necesitati, ce sunt, ce rol au filtrele si daca imi trebuiesc. In principiu as vrea sa-mi fac pe 3 canale (subwoofer+twittere si medii in aceeasi incinta - daca se poate asa, ca nu stiu, dar nu vreau twittere separate). Am vazut pe alte forumuri ca se intreaba pentru ce sunt boxele si o sa raspund la aceasta intrebare pentru va scuti de intrebari de rutina. Boxele le vreau pentru acasa, pentru camera mea mai exact, dar sa fie bune si pentru un party mai marisor asa si pentru un party si mai marisor ca o se le iau si la facultate :d. Nu vreau ceva suficient, vreau ceva putin peste "bun". Daca mi-ati explica si sub forma de lista asa si cati watti sunt buni pentru acasa/party si altele "locatii" ar fi recunoscator. Deocamdata atat.Mersi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• iuli09

1

• wally_gatter

1

Ar fi cateva lucruri de punctat:

1-Imi este greu sa cred ca fratele tau ar fi atat de egoist incat sa nu te ajute nici macar pe tine, eu personal nu concep sa vina fratele meu cu ceva la mine si eu sa zic nu.

2-Pui niste intrebari care denota faptul ca tu chiar esti destul de strain de orice tine de electronica, de aceea sa doresti realizarea unui asemenea proiect care din cate inteleg se vrea si pretentios mi se pare un salt imposibil pentru tine la momentul asta, de aceea mergi totusi la fratele tau i roaga-l sa iti realizeze el proiectul.

Si ca sa iti raspund pe scurt la intrebarile legate de scopul fiecarui montaj, Statia este de fapt Amplificatorul Audio de Putere care amplifica ( mareste ) un semnal de intrare la o valoare echivalenta cu si anume capacitatea disp[ozitivului de amplificare, iar boxele sunt dispozitivele care redau sunetul amplificat si sunt compuse dintr-o incinta acustica in care sunt in functie de topologie 1, 2 sau 3 difuzoare fiecare diferit in functie de frecventa la care este menit sa lucreze, aceasta este separata pentru fiecare dif de catre un filtru pasiv montat tot in acea incinta.

Acesta ar fi un raspuns cat se poate de sumar la ceea ce ai intrebat, cauta documentatie si informeaza-te pentru mai multe detalii.

Link spre comentariu

Ok atunci hai sa recapitulam ce stii tu:-Nu cunosti notiuni elementare de electronica;-Nu stii ce-i amplificatorul audio, nu stii cum functioneaza;-Nu stii mai nimic despre boxe, despre principii de functionare sau detalii tehnice, doar ca sunt niste chestii care canta;-Nu stii ce este un filtru si daca iti trebuie; Si totusi vrei:-Boxe pe 3 cai pentru camera ta dar sa fie bune si pentru un party, ceva mai mare, si pentru altul si mai mare;-Putere mare care sa satisfaca toate aceste cerinte;-Nu te multumesti cu ceva mediu, vrei ceva oarecum hi-fi;-Toate acestea sa fie facute doar de tine;Dorintele tale sunt ceva oarecum asemanator cu un cadet care ar merge la academia militara si ar cere sa fie trecut direct ofiter gradat fara nici un nivel intermediar si fara instructia necesara, @komAk fara suparare insa ceea ce doresti tu este imposibil, inainte de a fii capabil de realizarea unui asemenea proiect trebuie sa cunosti fizica elementara, notiunile minime ce stau la baza electronicii, tipologia si modul de functionare a diferitelor elemente electronice cum ar fi rezistenta, condensatorul, dioda, tranzistorul, inductia si inductorii si abea apoi poti incerca doar scheme cat mai simple, ca dupa teorie trebuie sa urmeze si practica si experimentele insa la o scara cat mai mica pentru a intelege practic ce face fiecare componenta, pe parcurs si amplificatoare mici cu putine componente si abia dupa ce le-ai inteles pe ele poti spera sa te apuci de un asemenea proiect, trebuie sa intelegi ca sunt etape peste care nu ai cum sa sari in educatia despre electronica.

Link spre comentariu

Ok am inteles, e un proiect prea mare pentru inceput. Spuneti-mi cu ce sa incep. Mersi! :)

-The Art Of Electronics chapter 1-The Art Of Electronics - Continuarea-Audio Power Amplifier Design HandbookAi putea incepe prin a toci documentatia asta cat mai atent, bineinteles cu conditia sa retii cat mai mult din ce se spune acolo, apoi experimente cu scheme mai mici si mai putin complexe pana capeti ceva experienta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări