Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sal xpro 2580

paky90

Postări Recomandate

salutare . de curand miam luat un nou dif de bass un sal xpro 2580 cu diametrul de 25 cm 300 watti maxim pe 4 ohm as vrea sa imi spuneti ce parere aveti despre el si daca a avut cineva sa imi spuna cum se comporta in timp . si cum as putea afla puterea lui reala ? daca ma poate ajuta cineva astept pareri sfaturi . multumesc

post-49891-13982931551_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paky90

13

• baga

4

• hpavictor

2

• Luca

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1. Sutele de Watii de prin prospecte si mai ales dupa abtibildele frumos colorate sunt WATII RECLAMA.

2. Nu ai cum sai afli puterea reala acasa in regim de amator.

3. Pentru galagie/bubuiala cum sunt majoratele sunt numai bune.

4. Ai grija la ce amplificator le conectezi, Difuzoarele au 4 Ohmi. niciodata nu le vei conecta la un amplificator de 8 Ohmi.

Link spre comentariu

k multumesc pentru sfaturi as mai avea o intrebare poate stupida as putea sai maresc puterea la vreo 120 w sau 160 w si daca o pot mari imi puteti spune cum ? adica ce grosime sa aiba sarma cu care va fi rebobinat ? la o impedanta tot de 4 ohm

multumesc

iar difuzorul va fi conectat la acest amplificator http://pdfs.icecat.biz/pdf/429073-7617.pdf

de amplificator ce parere aveti ?

Link spre comentariu

Poti mari puterea aparenta aplicata difuzorului pana la 250W doar daca introduci un filtru subsonic Butterworth la 40Hz , cu 18 dB / octava intre sursa de semnal si intrarea in amplificator , iar amplificatorul sub nicio forma sa nu intre in limitare ( distorsiuni mai mici de 1 % ) adica iti trebuie un amplificator din gama PRO , nu gluma proasta pe care ai prezentat-o mai sus........

Link spre comentariu

Poti mari puterea aparenta aplicata difuzorului pana la 250W doar daca introduci un filtru subsonic Butterworth la 40Hz , cu 18 dB / octava intre sursa de semnal si intrarea in amplificator , iar amplificatorul sub nicio forma sa nu intre in limitare ( distorsiuni mai mici de 1 % ) adica iti trebuie un amplificator din gama PRO , nu gluma proasta pe care ai prezentat-o mai sus........

imi puteti spune de unde sa cumpar un asemenea filtru ? sau se poate face acasa ? sunt mai nou in domeniul electronici dar as vrea sa incerc sa fac un asemenea filtru daca este foarte scump
Link spre comentariu

E un difuzor auto, nicidecum nu se preteaza pentru sonorizari. Dar trebuie sa incepi si tu de undeva. Intr-o incinta inchisa de maxim 50 de litri ar trebui sa isi faca simtita prezenta, cu conditia ca spatiul de folosire sa nu fie exagerat de mare.

Link spre comentariu

Pai ce vrei sa-ti spunem , daca nu avem si nici nu am auzit de firma aia de amplificator?Daca e adevarat ce scrie in pdf, e bun ...Daca ii pui sarma mai groasa, nu mai incap atatea spire , puterea va fi cam tot aia (depinde cu ce lipesti spirele), dar ii modifici impedanta si alti parametri...deci nu are rost.. Eu in locul tau as vinde difuzorul la cineva care il va folosi in masina sau acasa, dar nu-i trebuie galagie mare. Pentru majorate si chefuri iti trebuie ceva difuzor de 15 inci (semi)profesional, astea fac mult mai multa galagie ca ce ai tu : ew1505,lw1503,hp15w sau mai puternice, daca ai bani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări