Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul Oblio

zbodeoc

Postări Recomandate

Am pus ca referinte de dimensiuni un pachet de tigari si-un fier de calcat. Lampile se aliniaza milimetric cu tabla de aluminiu, ideea este ca pot sa pun un CD player deasupra daca-i chiar musai. Caldura nu-i o problema c-am conceput un intreg sistem de convectie naturala... cutia mai are un mare "secret" pe care am sa-l dezvalui mai incolo...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

34

• mișa

12

• fcon

7

• hpavictor

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe cat de neobisnuita e schema pe atat de neasteptata carcasa .Frumos !CUm am mai zis : sunt curios cum suna !!!

Pai de-aia il cheama Oblio :-) ... crede-ma ca si eu sint curios cum suna :-)
Link spre comentariu

Carcasă stil secolul XIX...! Sau ceva gen exponat de la muzeul satului, cam asta-mi inspiră mie.Foarte interesant. :aplauze Pe lîngă schema cu adevărat originală, ceva oscilograme se pot pune? Tot se poartă în exces aici pe forum şi poate ne apucă şi pe alţii cheful de muncă cu trafo de semnal.

Link spre comentariu

Mai Zal mai, multumesc, mi-ai adus aminte ca-n pionerie am vrut sa ma fac arhitect... :-) Cutia e voita secol XIX dar tabla de aluminiu e de secol XXI; plus ca are un rol extrem de important in disiparea uniforma a caldurii; lampile radiaza in tabla si ea disribuie mai departe, cu alte cuvinte nu exista o focalizare a caldurii punctiforma, totul e piedut in peisaj. Oscilagrame o sa dau cit nu stiu cit o sa le puteti duce... :-0)

Link spre comentariu

Felicitari!

... crede-ma ca si eu sint curios cum suna...

Adica ati facut montajul fara sa il ascultati, macar asa, de test?Eu asta inteleg, dar poate suntem prea obositi acum, la sfarsit de saptamana... :rade:
La facut pe hirtie si l-a "ascultat"virtual :rade: dupa care a decis cum sa faca transformatoarele si cutia sau probabil a avut o revelatie.....pentru ca sunt convins ca in final va iesi ceva fain (si mai stiu ca zbodeoc stie de gluma ....nu ca alti)
Link spre comentariu

Domnilor, domnilor, adevarati sau virtuali ce sinteti, in acest moment de gratie nimeni, dar absolut nimeni, nu ma poate opri sa obtin o Aritma grandioasa (hmm, intotdeauna m-am intrebat de unde vine numele...) ... ce reactii, ce CFB, ce filament? un condensator si-am rezolvat dilema!

Link spre comentariu

Fagul va fi fixat cu L-uri de metal sau tot cu lemn (inca nu-i "lipit"). Imbinarile laterale, coada de rindunica, a fost facuta de un timplar extraordinar de bun dar putin baut (my fault), a trebuit sa adincesc taieturile (cu raspila) ca sa scot cu 2-4 mm in afara extremitatile ca sa para ca asa am vrut io@fcon: zicea cineva bine de "ochii mintii", si-anume misa, va amintiti ca v-am spus la intilnirea lamparilor la ce lucrez, n-am mai spus la nimeni, nici macar nevestii... :-)

Link spre comentariu
:aplauze " bijuterie mica" :aplauze Arata asa de bine incat aproape ca nici nu mai conteaza cum suna!Dar avand in vedere schema exista marea posibilitate ca si "urechea" sa fie la fe de incantata precum "ochiul"FELICITARI! :aplauze
Link spre comentariu

O "bijuterie mica" e si sursa (sursele) de alimentare; contrar aparentelor nu e stabilizata, am vrut neaparat s-o las cit mai simpla posibil... pe de alta parte intotdeauna m-au intrigat constringerile impuse de modul de filtraj... in functie de solutia aleasa de obicei obtinem o tensiune fixa de x1.41 sau x0.9 din tensiunea alternativa. Eu am optat pentru o solutie mai flexibila, cu filtraj LLCLC. Valoarea primului condensator, care-i condensator cu film pentru motoare, poate varia intre 5 si 33 de uF si ofera o plaja de tensiuni mult mai convenabila. Sursa de filamente si bias e formata din 4 diode si cite un grup CLC pe fiecare tensiune (inca nu-i finalizata ca vreau sa alimentez si doua ECC8x pentru preamplif "phono"), la o variatie a tensiunii de retea intre 218 si 235 de Vac imi da pe filamente intre 6.25 si 6.35Vdc. Decit sa stabilizez sursele cred ca mai bine pun un stabilizator pe tensiunea alternativa din care eventual alimentez si CD-ul sau pck-up-ul...Am cam exagerat cu "cel mai rau caz posibil" n-am sa-l transform in Aritma :-); in cel mai rau caz il transform intr-un "parafeed", cu doua lipituri bine tintite, cu pistolul de lipit "Radioprogres" din dotare, o sa transform transformatorul VLL intr-un drosel de vreo 480 H care va debita pe un condensator, sa vedem...Il invit si pe maestrul Valderama sa dea si dinsul un pronostic, poa' sa fie si de rau... :-)

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări