bigpriap Postat Octombrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2011 http://www.youtube.com/embed/WiGdljHhl3A?hl=ro&fs=1 http://www.youtube.com/embed/WiGdljHhl3A?hl=ro&fs=1 Dupa refacerea alimentarii (momentan 120 si 150 uf , condensatori albastrii pe diode , fixare mecanica, rezistenta de 47k in paralele pe condensatorii contra electrosocurilor accidentale) prima surpriza - fara antena romania actualitati pe UM si UL . Trebuie mentionat ca cel putin pe difuzorasul de test condensatorii in paralel cu puntea nu au modificat deloc zgomotul de fond. Acesta e destul de ok - pe la sfarsitul cursei potentiometrului de volum e sesizabil un "hum". Trebuie mentionat ca am testat in bloc foarte bine ecranat - punand o antena indoorde UM de amplituner - nicio diferenta, niciun post in plus. Acum ascult Field Of Gold pe medii pe un difuzor penibil de amlificator low cost 5.1 si ma simt mai bine decat daca l-as asculta Bluray pe Onkyo 608 si boxele Cerwin Wega 15 din dotare . Multumiri din inima celor ce ma ajuta = in special domnului Kripton - mai tare ca Superman in radiouri pe lampi . Am remasurat tensiunile dupa modificari :El 84 - p7 249 v p9 263 v p3 5.5 v dupa inlocuirea cond si rez EABC80 p9 = 92v EBF89 p1 70v p6 235v ECH81 p1 70v, p6 216v, p8 126v. Am incercat sa functionarea in UUS = aveam un fir rupt de capatul cu 3 contacte de unde pleaca cablul bifilar de 300 ohmi catre antena de UUS. Firul rupt pleca la antena exterioara de MA (la acelasi contact venea un fir de la statorul CV?? adica masa?). La capatul celalat erau 4 contacte - 2 ce duc printr-un fir ecranat la comutatorull uus - cu surubelnita pe firul cald aveam "brum" - vezi video. Pe celelalte 2 venea tensiunea de filament cam 6.1 v ca si +221 v. Tratand modulul UUS ca o "cutie neagra " se pare ca nu prea merge. Am incercat si cu un modulator pe 88.5 sa prind ceva = ma asteptam sa aud ceva zgomot alb , paraziti dar nimic. Probabil ECC85 nu era degeaba scos din soclu? Sunt in Galati - cred ca nu pot prinde nimic aici pe banda est. Sa ma apuc sa tai din bobinele variabile si sa incerc ceva pe banda Vest? Desi e 2 AM nu mai rezist - cobor la masina - cred ca am un ecc 85 pe acolo - greu cu hobby-urile astea! Link spre comentariu
bigpriap Postat Octombrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Inlocuit ecc85 - nicio schimbare - mai verific odata comutatorul uus desi cu ohmetrul era ok...Cablajul la modulul cu comutatoarele de gama si ECH 81 il are cineva - cartea albastra am gasit doar celalalt volum ? Link spre comentariu
kripton Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Salut , Blocul UUS trebuie riguros verificat ( momentan nemodificat ) vizual cat si ohmetric . Toate inductantele sa fie verificate si lipiturile acestora sa fie sigure , la fel se cu rezistentele. Deci rabdare , trebuie demontat , verificat si remontat intocmai repectand conexiunile . Apoi , cu tubul scos se verifica tensiunile in pin 1 si 6 care trebuie sa fie aprox. egale cu tensiunea care intra in blocul UUS . ( deci 221 V ) . Se opreste aparatul si se introduce tubul , se masoara ( pe deasupra placii cu ecranajul scos ) tensiunile astfel : pentru pin 1 se va cauta C112 , imediat langa pin 1 terminalul dinspre soclu . Tensiunea trebuie sa fie de cca . 145-150 V . Pentru pin 6 se cauta C 105 ( intre trimeri , pe mijlocul placii , cilindric de culoare gri ) unde pe terminalul dinspre pin 6 se vor gasi cca 200 -205 V . Am aproximat tensiunile functie de tensiunea de alimentare a blocului UUS . O abatere majora de la aceste tensiuni , denota fie un defect in montaj , fie in tubul electronic . Cu valorile mentionate , se poate considera ca blocul UUS are regimul de functionare corect . Problema acuta este aceea a unei antene de receptie pentru UUS care ar fi bine sa fie un dipol ( sau o antena parasita si uitata pe bloc ) . , in lipsa unei aparaturi adecvate , singura modalitate de a incerca modificarea blocului UUS " dupa auz " este o antena adecvata . In acest sens solutiile sunt exclusiv locale si obiective .Exista in aceasta sectiune subiecte legate atat de constructia antenelor cat si de modificarea in banda vestica , scrise de colegi cu experienta si care locuiesc la bloc , singura mentiune in acest sens este ca scurtarea celor doua bobine cu miez mobil sa se faca la capatul situat spre suportul comun deci pozitia in care miezurile sunt " bagate " complet in bobine si care corespunde frecventelor superioare , pentru ca posturile sa nu fie inghesuite . O mica atentionare : daca rezistentele montate pe condensatorii de filtraj pentru descarcarea acestora , au valoarea mentionata ( 47K , ceea ce nu cred deoarece , teoretic , ar trebui sa se arda ) trebuie montate altele care sa fie de peste 1,5 M ( avand doua paralel ) , altfel constituie un consumator inutil care reduce eficienta filtrajului . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 O mica atentionare : daca rezistentele montate pe condensatorii de filtraj pentru descarcarea acestora , au valoarea mentionata ( 47K , ceea ce nu cred deoarece , teoretic , ar trebui sa se arda ) trebuie montate altele care sa fie de peste 1,5 M ( avand doua paralel ) , altfel constituie un consumator inutil care reduce eficienta filtrajului . Acele rezistente poate au 470k, nu 47k, pentru ca ar fi iesit fum din ele rapid 470k/0.5W ar fi ok, prin fiecare rezistenta ar circula un curent de cca 0.6mA la 270V de exemplu, ceea ce nu este mult. Si eu am restaurat un astfel de aparat (de fapt un "Select" care este cam acelasi lucru ca schema), am schimbat tot ce se putea schimba in el cu exceptia circuitelor de acord si transformatoarelor. Aparatul este in uz curent de aproape 2 ani si sunt foarte multumit de el, reprezinta cam tot ce au scos mai bun uzinele "Electronica" in materie de radiouri cu tuburi. Link spre comentariu
bigpriap Postat Octombrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Rezistenta aia disipa cam 2 watts , ea e de 3 . Lucrez pe unde apuc din cauza programului incarcat si ma folosesc de ce am la indemana - foarte putine. La ora cand reusesc sa lucrez ceva toate magazinele sunt inchise - nu mai e ca pe vremea facultatii cand daca aveam nevoie de o rezistenta la 3 dimineata trageam o fuga pana la magazinasul ala din Leu si o luam la un pret decent . Revenind la ce ma framanta - in ultima vreme imi ies in cale radiouri Traviata - am fost acasa la un nene care avea un Traviata 3 gen dulap cu pickup=ul jos care mergea insa doar pe UM si US - ecc85 era scoasa cu totul ca la toate aparatele care le-am vazut in zona - probabil nu erau pasionati de UUS si vroiau sa scada consumul. Trebuie spus ca Traviata ala prindea ceva posturi si pe US si pe UM si asta ziua. Darclee-ul meu 1 post pe UM si unul pe UL - US nimic . Ecranare ecranare dar pare cam putin . O sa incerc sa improvizez o antena dar nu am decat cablu de 75 ohmi scos in afara pe fereastra - UUS Darclee cred ca vrea 300 de ohmi , sper sa prind totusi ceva.Ramane de vazut daca mai emit ceva pe banda est ce se poate prinde din Galati - de la fratii de peste prut poate.Avand deja un traviata , mi-ar fi usor sa il iau pe cel de-al doilea si sa il reconditionez - dar nu ma prea atrage aparatul desi pare mai performant. Tocmai am ratat un Rossini - l-au aruncat acum vreo 2 luni - pacat!Pentru un set de lampi noi am primit o oferta la 1 milion , pe niste condensatoare am dat deja vreo 400 de mii - incepe sa devina un hobby costisitor si ca bani ... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Adevarul e ca nu prea aveai multe posturi in UUS OIRT pe vremea impuscatului, din cate imi amintesc se putea asculta programul 3 stereo si parca sunetul TVR1, cel putin asta receptionam noi in Bucuresti. Interesul folosirii gamei UUS nu era deci foarte mare. Dupa 1989 a inceput sa emita "Fan Radio" care intr-adevar merita, era super post, dar in scurt timp toate au trecut in banda vest. Spui ca radioul tau nu prinde pe US nimic, iar pe UM si UL doar un post. S-ar putea sa necesite o realiniere (reacordare) executata de cineva care se pricepe. Vezi daca nu s-a umblat in bobine, daca au ceara intacta. Antena are un rol important in special in gama UUS, fara macar un dipol serios cu bucla de adaptare/simetrizare nu o sa prinzi nimic, bineinteles inainte de toate trebuie tras in banda vest si montat un amplificator rf simplu la intrare, cu care rezolvi si problema adaptarii 75/300 de ohmi. Pe celelalte game AM al meu functioneaza excelent cu o simpla antena exterioara, un fir de 7m lungime cu coborare pe coaxial fara nici o adaptare. Cel putin Antena Satelor (153 kHz) RRA (855 kHz) si AS pe 603 kHz se receptioneaza FARA nici un fel de antena, aceasta este doar pentru DX! 1milion pentru un set de lampi noi este un pret ok. Pasiunea colectionarii sau construirii aparatelor cu tuburi implica si ceva cheltuieli - daca te-ai "imbolnavit" de acest virus trebuie sa ai un oarece buget dedicat - insa nu e o pasiune costisitoare comparativ cu altele ... Link spre comentariu
kripton Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Salut ,Defecte posibile pentru gama US ( unde scurte ) Comutator unde Intrerupere la L 201 Intrerupere la L 203 ( cuplaj cu L 201 , verificare cu clapa US apasata ) Intrerupere la L 206 ( OL , verificare cu clapa US apasata )Intrerupere la L 210 ( OL , pe aceeasi carcasa cu L206 , verificare cu clapa US apasata ) Intreruperi in cablaj sau scurt la oricare trimmer din gama US Tub ECH 81 defect ( chiar daca functioneaza pe UL si UM ) " Traviata" are caracteristicile electrice foarte asemanatoare ( aproape identice ) cu aparatul in discutie doar gama US este impartita in doua subgame . Difera blocul UUS ( acord capacitiv ) . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum