Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa reglabila de tensiune, 0-30V, 0-3A, cu atasamente

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

16

• bogdan_

6

• Marian

3

• avolocaru

3

Top autori în acest subiect

Cea data de @pid este tot cea din conex, dar are si voltmetru si ampermertru atasat.

Cablajul de la epsicom si se pare cam tampit...daca e sa pui cablajul pe verticala, cu afisajul in partea de sus asa cum arata ei in PDF, inseamna ca finalii si puntea redresoare o sa fie in partea de jos si deci radiatorul (talpa lui) o sa fie pe orizontala, dar la baza. Mie mi se pare ciudat.
Link spre comentariu

mersi tati, asta era, ca erau duse toate linkurile si atasamentele din celelalte posturi, sufar de lipsa de timp, dar o sa fac sursa asta, weekendu asta o sa ma duc la ret in timisoara sa iau componentele, daca stie cineva magazine specifice de electronice si la preturi rezonabile in severin sau craiova il rog sa imi spuna si mie, multumesc.

Link spre comentariu

27V nu e o valoare ciudata pt secundaru transformatorului? dupa ce-am cautat rapid pe siteurile de componente electronice n-am gasit trafo cu secundar de 27V 3A, ma puteti ajuta cu ceva indicii?A, si mi-am luat un trafo 2x12V la 200mA, nu am gasit la ret la 300mA, asa ca l-am luat pe asta, e vreo buba?Am dat vreo 80 de lei pe componente, mai imi trebuie, trafo ala de 27V si placa de corodat.

Link spre comentariu
P1 si P2 ce sunt?

punti redresoare cumva?

Intr-adevar, acelea sunt punti redresoare.

27V nu e o valoare ciudata pt secundaru transformatorului? dupa ce-am cautat rapid pe siteurile de componente electronice n-am gasit trafo cu secundar de 27V 3A, ma puteti ajuta cu ceva indicii?

Aceea este valoarea minima admisa, se poate folosi in schimb si unul de 35V daca are curentul potrivit.

A, si mi-am luat un trafo 2x12V la 200mA, nu am gasit la ret la 300mA, asa ca l-am luat pe asta, e vreo buba?

La fel ca si mai sus, 0,3A este valoarea minima admisa, puteai alegespre exemplu un 0,5A, cel de 0,2 este mic.

Link spre comentariu

De fapt, consumul din transformatorul mic e mult sub 200mA, deci esti asigurat, cu conditia sa nu mai pui tu alta sarcina.Atentie ca 27Vac redresat face 37Vdc iar 35Vac redresat face 48V, iar daca mai pui +10% toleranta la retea face >50, deci iti trebuie condensator de filtrare de 63V.

Link spre comentariu

Deci nu se modifica deloc schema? pt ca pe schema observ la intrare 27V, ma gandesc sa nu se schimbe altceva in afara de condensatorul ala de filtrare, caracteristici ceva, intreb si eu, sa nu prajesc si alte piese daca maresc asa sesizabil tensiunea de intrare. Puntile alea sunt de 1A si 7A? Pe schema am vazut 1PM si 7PM m-am gandit ca vin de la intensitatea curentului.

Link spre comentariu

Ideea e ca mi-am luat deja condensatorul de filtrare, C6 presupun ca e, la 50V, si am dat 7ron pe el, si nu vreau sa mai dau inca 7, si la mine in oras nu am magazin de electronice, e mai complicat.Repet intrebarea cu puntile redresoare, 1PM si 7PM reprezinta punti de 1A, respectiv 7A?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări