remus68 Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Pentru inregistrare live intr-o sala fara pretentii din punct de vedere acustic, se aude foarte bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Am ascultat la casti. E clar ca sunetul e stereo, se simte. Directionalitatea iar e buna, cel putin pentru cor. Se aud cateva bubuieli si zgomote in microfon de la manevrarea camerei, dar numai daca urmaresti atent, altfel nu se baga de seama. Am impresia ca banda audio e destul de ingusta, doar pentru voce, nu stiu daca asa trebuie sau asa a iesit. Cel mai puternic se simte reglajul automat al amplificarii, e suparator de puternic, dar cred ca asta e din vina camerei.Nu stiu cum ar fi sunat cu echipamente de studio, dar a iesit neasteptat de bine. Camera video nu am. Am doar niste aparate foto care filmeaza. Ce pot sa spun este ca inregistrarea ta se aude mult mai bine decat daca ai fi filmat cu Minolta Z1 sau Nikon D90 (sunt singurele despre care stiu cum se aud).Consider ca ti-a iesit foarte bine microfonul, felicitari si multumesc pentru colinde! Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2011 revin cu o completare.zgomote de manipulare a camerei pe joase sunt ceva deranjante intradevar, se transmit de la podea prin trepied mai ales daca tropaie cineva pe jos si podeaua e flexibila, dar sunt multumit ca am scapat de zgomotele motorasului de zoom. La cealalta varianta de microfon ( postarea de Sâm Noi 19, 2011 1:04) unde suportul de amortizare e cu gume dispare aceasta propagare pe sunete foarte joase dar in schimb se simte frecarea gumelor de corpul microfonului la manipulari mai violente.reglajul automat al amplificarii e putin mai deranjant la microfonul construit deoarece cred ca e mai sensibil, se poate regla pe manual nivelul de sunet din camera dar greoi pentru minein legatura cu banda de raspuns, microfonul incorporat pe camera hv30 mi se pare ca e si mai accentuat pentru voce.-----la urma o completare, si microfonul intern al camerei hv30 e destul de ok dar stereofonia lipseste cu desavarsire, adevarul ca mai am inca vre-o 4 camere video mici alte modele mai vechi dar desi au cate doua microfoane incorporate efectul de directivitate si stereofonic e inexistent. Am avut ocazia sa ascult si un microfon rode care costa cca 800 lei si nu m-a impresionat. E adevarat ca microfoanele mele nu se pot compara, si am pierdut ceva timp cu ele dar la final am doua buc cu costuri minime (nu aveam de unde investi in ceva mai ok). Intentinez sa folosesc camera si microfonul la filmare evenimente de familie de buget mai redus, si cred ca cu timpul mai achitionez inca un hv30 de backup deoarece pare a fi cat de cat ok si aceasta camera in special la lucrul pe mod auto. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Alt test de microfon. Inregistrare la cca 30 .. 50 metri de sursa in aer liber, camera pe auto,Si urari pentru un 2012 mai ok.6Az1JF5Mv60 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Ai vreun test pe vreme rea? Sunt curios cum ar suna o inregistrare in conditii de vant puternic. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 inca nu am, din pacate desi a fost in aer liber, vantul abia adia, oricum se comporta mai ok decat cel incorporat, asta e rolul buretelui gros, nu stiu daca imi este permis un linc dar pun totusi, aici http://cronicadefalticeni.com/2011/12/2 ... brie-2011/ un cameraman cu pd a filmat chiar langa mine acelasi eveniment, pe urma eu gasind un loc mai bun mai in spate cu cca 5 metri, asta pentru comparatie de sunet. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 asta e rolul buretelui grosBineinteles! In cazul asta ar mai fi util si un filtru care sa taie frecventele sub 80...100Hz. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2011 distanta până la sursă a fost de cca 30 metri, si alaturi de mine un cameraman cu pd pentru comparatie la acelasi material aici aceiasi scena, filmarea mea folosind microfonul in cauza - sunetul si toate reglajele camerei lasate pe auto, e mai simplu pt. mine auto cu toate ca meseriasii recomanda modul manual Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum