Vizitator chriissis Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Senzor audio, sau mai exact cum sa transform sunetul primit de la un microfon in voltaj.Aplicatia consta in detectarea sunetelor ce depasesc un anumit prag ( ca de exemplu spargerea unui pahar, balon, etc).Vreau sa folosesc ADC-ul unui microcontroller pentru a monitoriza nivelul sunetului, si aici este problema, trebuie sa amplific semnalul primit de la microfon si sa-l trimit la pinul microcontrollerului.Deci, daca imi puteti spune cum as putea realiza acest lucru, orice sugestie sau sfat sunt binevenite.Luasem un tda7052 si un "XF-18D -62db CONDENSER MIC" pentru a amplifica dar nu mi-a iesit, asa ca intreb aici. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 dar la un preamplificator de microfon te-ai gandit? TDA-ul ala e amplificator audio si e normal ca sa nu mearga direct legat la microfon, iti trebuie un preamplificator. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 S-ar putea sa existe deja aplicatia completa: viewtopic.php?f=37&t=61981 Link spre comentariu
Vizitator chriissis Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 dar la un preamplificator de microfon te-ai gandit?Atunci imi puteti sugera un circuit integrat care sa se ocupe de preamplificare? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 -Tu nu ai de ce sa amplifici semnalul de la microfon. Tie practic iti trebuie un detector de prag - Schmitt trigger, care sa detecteze semnalul audio si la iesire sa iti dea 5V.-daca vrei sa monitorizezi miscarea unui geam sau spargerea lui, cauta pe net cum se face un detector piezoelectric de miscare (cu un mic "difuzor" pizoelectric"). Link spre comentariu
Vizitator chriissis Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Am gasit asta ce pare ca face exact ce vreau eu (cu buzzer piezo). Si nici nu are multe piese. Dar am o nelamurire: Schema de mai sus foloseste 9V. Poate fi modificata pentru 5V? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum