Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor audio

Vizitator chriissis

Postări Recomandate

Vizitator chriissis

Senzor audio, sau mai exact cum sa transform sunetul primit de la un microfon in voltaj.Aplicatia consta in detectarea sunetelor ce depasesc un anumit prag ( ca de exemplu spargerea unui pahar, balon, etc).Vreau sa folosesc ADC-ul unui microcontroller pentru a monitoriza nivelul sunetului, si aici este problema, trebuie sa amplific semnalul primit de la microfon si sa-l trimit la pinul microcontrollerului.Deci, daca imi puteti spune cum as putea realiza acest lucru, orice sugestie sau sfat sunt binevenite.Luasem un tda7052 si un "XF-18D -62db CONDENSER MIC" pentru a amplifica dar nu mi-a iesit, asa ca intreb aici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

1

• yo9hnf

1

• Marian

1

Top autori în acest subiect

-Tu nu ai de ce sa amplifici semnalul de la microfon. Tie practic iti trebuie un detector de prag - Schmitt trigger, care sa detecteze semnalul audio si la iesire sa iti dea 5V.-daca vrei sa monitorizezi miscarea unui geam sau spargerea lui, cauta pe net cum se face un detector piezoelectric de miscare (cu un mic "difuzor" pizoelectric").

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări