Vizitator BigL Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 in privinta materialului fonoabsorbant - nu mai scriam dar tocmai am citit un topic mai vechi in care iar cineva isi facea griji de utilizarea vatei minerale ,si anume la introducerea ei in incinta sa nu te manace pielea...si asta mi-a adus aminte de prima data cand am utilizat vata minerala ,cand,cu atentie maxima si manusi , tot am avut o senzatie de iritatie.Desigur efectul a fost doar placebo , caci credeam ca este iritanta.Desigur dupa ce am realizat ca nu este deloc asa m-a pufnit rasul.Ideea este ca poti sa sa te culci infasurat in ea nu este nici o problema.La acest proiect am pus vata minerala de 3 cm sus,spate si un lateral.Exista desigu oricand inlocuirea cu ceva mai eficient Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 Ba te mananca pielea si te poti irita. Din partea mea poti sa te culci infasurat in ea, eu sigur nu voi face asa ceva.Dar sa zicem ca nu pielea este organul cu maximul de risc, acel organ este plamanul, daca ai asa ceva in plamani :violent2: Link spre comentariu
Vizitator m_maxx Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 cred ca vorbiti de chestii cu totul diferite...vata de sticla este cea care ta mananca,ustura,irita (nu sa mai fabrica...asa ceva se foloseau la centralele termice pe vremea lu` impuscatu`)...unii ...mai nestiutori ii mai spun si vata mierala si de asta e atata confuzie (stiu ca am lucrat cu asa ceva. :snakeman: vata minerala nu te manaca(pielea),ustura,irita de multe ori este confundata una cu alta. Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 Vata minerala e aceea care se pune la izolatia din podea, nu ?Si are culoarea gri inchis spre negru ?Daca da atunci stiu asgur ce zic. Link spre comentariu
dividivus Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 Eu am vata minerala de culoare galbena. Nu irita pielea atat de tare precum vata de sticla, dar oricum este periculos daca este inhalat (si sigur ca inhalezi o cantitate mica). Dar daca folosesti pentru boxe sealed, atunci nu vad nici o contraindicatie (dar daca nu ai acasa si trebuie sa cumperi, atunci mai bine cumpara vatelina sau ceva asemanator). Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 Pai intra in sistemul mobil al difuzorului si cine stie ce poti pati la dofuzoare?EU zic sa lasam balta subiectul acesta cu vata minerala/de sticla.Recomand folosirea buretelui de tip cofrag de oua sau a vatelinei si veti obtine cele mai bune rezultate.O alta alegere ar fi minetul. Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Ianuarie 18, 2006 Partajează Postat Ianuarie 18, 2006 de ce un difuzor ca asta de scump are doar SPL 87dB ... :toimonster: Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 SPL la 1W nu e totul.Daca ar fi asa am asculta toti la tweetere piezo...ca is eficiente si ieftine.Asta e pt boxe de masina care trebuie sa iasa mici. Diametrul mic e compensat prin cursa mai lunga, iar conul e mai greu ca sa ii dea o frecventa de rezonanta joasa pt a cobora bine in fr.De aici rezulta ineficienta. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 pt auto nu e nevoie de sensibilitate f rdicata, acolo intervine castigul cauzat de spatiul mic al habitaclului :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator BigL Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 asa e Nexus cred ca merge un gain de pana la 10dB in masina la sub 80Hz.Scopul meu a fost de a obtine un raspuns frumos in frecventa pana foarte jos , nu de a da petreceri cu el.Altfel nici nu se pune problema comparatiei cu un dif. profi care la cati watts intra in Mac sa se auda bine , ar scoate sunet sa rupa peretii.Nu sunt un fan al unui spl ridicat incat sa-ti puna in pericol auzul :supz: Inca nu am rezolvat solutia de amplificare pentru el.Astept sugestii si de la voi si inca ceva , am incercat sa pun poze cu el dar merge la atasare ceva si apoi se blocheaza , nu stiu daca e de la mine sau de la voi.Am sa mai incerc cand ajung acasa.Oricum nu e frumos daca nu e finisat... Link spre comentariu
Vizitator BigL Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 eram curios daca nu a simulat nimeni proiectul sa mai dea cu parerea , oricum eventualele erori au fost deja comise link-uri la ce a iesit : http://server2.pictiger.com/img/1246/mu ... /sub-1.jpg si http://server2.pictiger.com/img/1260/mu ... /sub-2.jpg Link spre comentariu
FIXVID Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 mda .. nu va strica niste mocheta pe ea .. totusi e admirabil raspunsu in freq daca coboara asa mult in realitate Link spre comentariu
Vizitator BigL Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 la 25 Hz se aude sunet clar si tare din el , nu de la geamuri sau dulapuri nu pun mocheta ci am sa-l vopsesc atunci cand se face vreme faina.Cred ca a iesit bine mai ales ca nici nu a mers mare lucru numai in teste.Dupa vreo 100 de ore de functionare intra cu adevarat difuzorul in parametri asa ca ma mai astept la imbunatatiri. Link spre comentariu
Vizitator BigL Postat Ianuarie 21, 2006 Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 coborarea in freventa cred ca este ajutata mult de rigiditatea conului , care la aces model este foarte mare dupa parerea mea.Ideea este ca am mai vazut asa subwoofer si batea conul din plin la el ,dar in realitate nu era conectat , mergeau alte boxe , iar conul intra in rezonanta cu difurile de joase de pe boxe.Dar ideea era ca se misca asa de tare ca nu-ti venea sa crezi ca nu este conectat.La acest model daca dau foarte tale boxele turn de abia percep o usoara vibratie a conului la sub.De aici ma gandesc ca este foarte rigid. :salute: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum