doru3160 Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Acum 59 minute, ivangh a spus: RW4 pt reglare la zero are 1k9 și o toleranta de +-50ohmi, îl pot schimba cu unul obișnuit de 2k? E un singur mod de a afla. Link spre comentariu
ivangh Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Mulțumesc ,îmi cer scuze daca v-am agasat cu întrebările mele,eu nu sunt electronist sunt doar electrician. Cunoștințele mele sunt minime în ceea ce privește electronica. Mulțumesc pt ajutor! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Ok, să-l folosești sănătos, dar sa nu uiți ca e un aparat sensibil pt munca de teren, și destul de greu. Deci se preteaza pt lucrul la banc. Plasticul de deasupra acului (ecranul) se electrizeaza foarte ușor la o simpla ștergere cu o cârpă uscata. Dacă o pățești, sa nu te sperii. Îl lași în pace dacă vezi ca acul e țeapăn, nu a pățit nimic instrumentul, și cel mai ușor o rezolvi cu o cârpă îmbibata cu apa (prosop, laveta) , aplicata peste ecran. O lasi asa câteva minute. Nu trebuie stoarsa prea tare, dar nici sa curgă apa din ea. E una din metehne, altfel, un aparat de nădejde. Link spre comentariu
ivangh Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 (editat) Mulțumesc frumos pt sfaturi, la muncă folosesc doar multimetrul digital iar acasă am un UT-139c ,am vrut să-l văd funcțional pt că mi-a plăcut foarte mult și m-am gândit că este păcat de el,după ce îl voi repara(sper sa reușesc),ii voi găsi un loc în atelierul meu de acasă alături de un alt multimetru analogic,Volcraft. Am citit despre el și afara de dimensiunea lui este un multimetru grozav. Cu respect , Ivan Gheorghe! Editat Octombrie 3, 2021 de ivangh Link spre comentariu
ivangh Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Buna seara! Astăzi am avut timp și am reușit în sfârșit să fac funcțional multimetrul Mavo35 ,acum merg și D ohmi și X1. Nu vreau sa vă sâcâi cu întrebările mele de amator . Un prieten mi-a dăruit un alt alt multimetru Mavo35 care are potențiometrul de ajustare la zero bun. Întrebarea mea este: Cum se desface acel potențiometru fara al strica și înlocui pe cel defect de pe multimetrul meu? Va mulțumesc indiferent de răspunsul primit ! Link spre comentariu
skaarj Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 Desfaci capacul, dai afara cele 3 suruburi de țin "electronica" pe carcasă. Muți cursorul lângă DOhm la pozitia 75 microamperi sau cat e acolo. Punctează cu un markăr poziția limbii pe comutatorul de scală - ăla de pe partea cu piesele. Dai afară butonul de bachelită neagră și desfaci "baza" de pe axul comutatorului de scală. Acuma poți să scoți "șasiul" afară. Desfă și șuruburile să poți da bornele pt testere+DOhm afară: vezi că la montare, borna cu 2 fire vine în dreapta - fă poze în timpul demontării. Pentru puțometrul de zero folosești patentul: deșurubezi piulița aia și dai afară șaiba + limba. Scoți drăcia cu nichelină, dezlipești firele, pui drăcia nouă și refaci invers toate. Dacă carcasa de plastic de pe acometru e opacă și zgâriată, o speli bine cu Axion și pui peste ea o folie transparentă pentru faruri auto. Să vezi minune mare de tot, zici că acu l-ai luat din magazin. Mulțumesc pentru sfatul cu descărcarea electrizării. M-am învârtit vreo 4 ore ca motanu în jurul cratiței cu lapte fierbinte fără să îi dau de cap - din 10 rapănuri mi-am făcut patru de arată sexi ca domnișoarele din barurile de striptis. Și unu s-a electrizat când i-am pus folia. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 Acum 16 minute, skaarj a spus: Mulțumesc pentru sfatul cu descărcarea electrizării. E varianta low cost. Exista acum fel de fel de smacuri imbuteliate pt asa ceva, dar cand nimic nu e la indemana, metoda da rezultate. Link spre comentariu
PavelR Postat Decembrie 23, 2021 Partajează Postat Decembrie 23, 2021 Si eu am pus din nou pe picioare un Mavo batut de soarta . Pe langa vestitul suport de plastic al comutatoarelor facut cioburi , si sasiul era spart in mai multe locuri . Am lipit bucatile cu epoxi , iar in unele locuri a trebuit sa refac bucati intregi lipsa , tot cu epoxi . Si suportul bornelor era crapat ,l-am refacut din sticlotextolit https://postimg.cc/nMpTftRQ https://postimg.cc/6T5Ss3xW https://postimg.cc/d7YH5Q9K https://postimg.cc/VSmgjGYf Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 23, 2021 Partajează Postat Decembrie 23, 2021 Dacă suportul contactelor de cama se reface și e ok, cu placa e alta poveste. Ala nu mai e aparat de măsură ci o piesa de muzeu. Lipești într-un loc, și plesnește în alte 3 locuri la primul efort. Acum poate e bine, dar cu siguranță vor apare noi fisuri. Mai bine cauți un exemplar donator, cu restul defect, dar placa bună. O soluție de compromis ar fi pensularea plăcii cu benzen. Va întra în toate microfisurile deja formate, le va lipi și va reuși sa tina placa închegată pana se formează alte fisuri. De asta nu scapi. Cel mai întunecat scenariu este când suportul metalic al rotactorului cu sistemul de sacadare nu va mai sta fix centrat și va exista șansa să agațe contactele fixe. Ce ți-am spus a fost doar din experienta depanarii a mai multe exemplare în decursul timpului, asa ca nu cauta sa ma convingi ca al tău e altfel. Din păcate nu e. Dacă vrei sa încerci metoda, ai grija pe unde curge benzenul în exces. Link spre comentariu
PavelR Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Pai daca fac rost de un sasiu din seria mai noua , care nu e casant , sigur il voi schimba ... Dar deja am cheltuit pe aparat mult atunci cand l-am cumparat , crezand ca e functional (nu a fost) , si am si investit timp in el , deci momentan nu ma grabesc sa mai bag alti bani si timp in el ... Pe unde s-a putut am ranforsat sasiul cu epoxi , pentru a preveni scenariul in care se crapa elementele de fixare si comutatorul Link spre comentariu
skaarj Postat Decembrie 28, 2021 Partajează Postat Decembrie 28, 2021 Au la Decathlon niște gentuțe de plastic la raionul "vânătorul și pescarul". Sunt cică pentru ținut alicele și ce plumbi sunt necesari la mistreți. Drăcia aia de geantă e vreo 30....40 de lei, merge căptușită cu bureți și stă MAVO înăuntru ca diamantele alea mari din filmele clasice. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 28, 2021 Partajează Postat Decembrie 28, 2021 Dacă se detașează capacul, sunt ok, dar dacă doar se deschide și rămâne agățat de cutie, e incomod. În afara de polistirenul original, în care venea din fabrică, nu am folosit altceva, și eram interesat, de asta întreb. Când o sa am drum pe la magazin, o sa ma uit și după cutii din astea. Link spre comentariu
PavelR Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 (editat) @doru3160 update : am vrut sa modific ceva la aparat si s-a spart tot sasiul :( Ati avut dreptate , am pierdut timpul degeaba... Editat Decembrie 30, 2021 de PavelR Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Măcar ai încercat. O pensulare cu benzen ar fi fost benefica înainte de a mai solicita mecanic placa, dar sa nu ai regrete, pt ca și asa, ținea pana la prima solicitare mecanica. O mai lungeai o vreme, dar la final tot asta avea sa se întâmple. O soluție mai eleganta ar fi sa reproduci placa la o imprimanta 3D, dar rămâne o provocare amplasarea contactelor fixe. Link spre comentariu
PavelR Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 a cedat plasticul de la toate cele 3 piulite incasetate care tineau placa de fier cu comutatorul , nu mai putea fi salvat in niciun fel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum