Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am realuizat un tpu toroidal power unit

Vizitator gabriel2222

Postări Recomandate

Chiar daca acest topic e o prostie, denumirea sin patrat se refera la un semnal cu forma de unda sinus la patrat adica la puterea a doua. Evident nu am la indemina vreun manual scanat sau vreun manual in forma electronica (si nici nu am chef sa caut sau sa dau lectii) dar am la indemina diverse editoare de sunet profesionale. Iata o fereastra de generator de semnale a unui asemenea program. Dupa cum se observa la "Flavor Characteristic" ai obtiunea "2" adica "Squared sine". Voila: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Sin%20patrat.jpg

Un semnal sin patrat arata asa: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Forma%20de%20unda.jpg

Acum sa nu te superi si sa zici ca fac pe desteptul, dar forma de unda sin patrat am invatat-o la liceu la mate cind am invatat sa trasam graficele functiilor...(parca intr-a XI-a)

De fapt sunt convins ca nici cel care a scris "patratic sinusoidal" nu stie ce inseamna :rade: . Probabil a citit cite ceva fara sa inteleaga nimic si a facut o traducere abrupta a termenului "Squared sine". :rade: Oricum, nu termenul "patratic sinusoidal" e de ris ci esenta proiectului.

Numai bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

5

• ala micu

3

• AlinEX

2

• cristian_draghiescu

1

Misa,multumesc pentru explicatii!Idea este ca este diferenta intre ridicat la puterea doi si semnal patrat.chiar formularea ta este fortata,spune ridicat la puterea doi si nu mai exista cuvantul patrat in fraza.Toata lumea cand face referire la semnal patrat sant convins ca face aceasta cu gandul la forma pe ecranul osciloscopului.Aceasta o fac cei care nu prea au pus mana pe vre-o carte in care se vorbeste clar ca semnalul este dreptunghiular.inca o data mersi de deranjul cu explicatiile.

Link spre comentariu

Uite aici: http://www.mateinfo.ro/formule-matemati ... ie-sinteza pe rindul 6 scrie "Formula fundamentala a trigonometriei". Acea formula se citeste in cuvinte in felul urmator: "sin patrat de B plus cos patrat de B egal unu". Crede-ma nu e nimic fortat. Probabil urmeaza sa inveti asta la scoala (nu stiu pentru ca nu te cunosc, dar faptul ca ai vorbit frumos m-a determinat sa iti explic in continuare). Asta e formularea standard. Drept dovada ti-am aratat o poza cu fereastra generatorului de semnal. (daca era la puterea a treia se numea sin cub, programul respectiv stie si asta...si mult mai mult - si eu la fel. Sper ca in viitor sa cunosti si tu aceste probleme relativ simple)

Na, ca dau lectii si fix asta nu voiam :ras:

Nicidata, nici un electronist nu a facut confuzie intre semnalul dreptunghiular si denumirea de "patrat" a ridicarii la puterea a doua. E doar impresia ta. Electronistii sunt suficient de pregatiti si nu fac astfel de confuzii ridicole.

Oricum succes!

Link spre comentariu

Daca am ajuns la asemenea discutii, voi va dati seama cit de jos e gradul de cunoastere a userilor care activeaza pe aici ???? Eu acum imi dau seama si nu-mi vine sa cred....Totul e la nivel de maimuta. Nu-mi vine sa cred....Dumnezeule :nebun:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

observ ca sunt ceva generatoare de semnal ma intereseaza si pe mine unul care sa genereze semnale drptunghiulare dar f simplu ca si realizare si sa fie reglabil cu un potentiometru semnalul ,scheme am gasit dar as vrea indicatiii clare ca sa nu pierd timp ,cineva care a mai facut asta (am cateva televizoare demontate si am piesele) si as mai vrea sa pot sa ii amplific semnalul cu un tranzistor ceva ma poate ajuta cineva care sa ma ajute sa il realizez in seara asta ? thx( am citit m-am documentat dar nu am experientza si pierd timp mult daca ma pun sa fac experientze acum chiar si cu ceva atat de simplu pt cineva experimentat care a mai construit asa ceva ......

in consecintza imi tre indrumari sa fac un generator de semnale dreptunghiulare........Reglabile cu un potentiometru si sa poata fi amplificate cu un tranzistor.......si e prima data scuze cand cer ajutor in vreo privintza in afara de prostiiile de zi cu zi :)...... am cateva televizoare demonatate si am piesele toate sunt vreo 3 la numar televizorele mai vechi din alea cu tub si un radio mai vechi de ci am piese am si dispozitivul dar nu il pot pune,atasa ca nu am aparat foto ... am sa il pun dupa ce il termin lam realizat intr-o zi piesele le-am adunat de cativa ani pana miam facut curaj sa incerc sal fac .... scuze pt gramatica si alte chestiii ...thx
in consecinta defapt ce iti trebuie? cum anume vrei sa modifici semnalul dreptunghiular? banuiesc ca in durata daca da cauta "PWM generator" cu google si ai sa gasesti o tona de scheme atat cu lm555 cat si cu operationale. uite exemplu:http://www.google.ro/search?q=pwm+gener ... CCoQ_AUoAQ
Link spre comentariu

Am dat copy la acest mesaj (primul) deoarece este unul dintre cele mai interesante citite vreodata pe un forum de electronica. Cred ca autorul este un artist desavarsit deoarece nici un ignorant nu putea sa creeze ceva atat de incalcit incat sa nu se inteleaga nimic, cu toate ca lungimea mesajului este considerabila. Este necesar un anumit tip de talent.M-am prapadit de ras, o sa il mai citesc o data!Rog sa nu fie sters acest topic, ci sa fie mutat la Bodega...Ha ha ha-

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări