Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru DT-830B sau recomandare multimetru.

Vizitator August1n

Postări Recomandate

Si eu am doua 830B'uri de mai bine de 5 ani, inca merg perfect. Unul produs de Uni-T, celalalt de Mastech. Am avut si un noname 838 (ala cu buzzer si temperatura), si dupa primul contact cu podeaua n'a mai vrut sa mearga. :rade: Conteaza mult cine le fabrica.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

6

• gauss

4

• The_Reaper

3

• franzm

2

Top autori în acest subiect

La cit costa aceste minunatii ... orice e posibil , ca provenienta , asa cum orice e posibil si din p.d.v. al functionarii lor ... am mai scris si in alte topicuri , functionarea lor corecta e mai mult statistica decit plauzibila ... din nou intelepciunea universala ne invata : cit dai , atita face ... un multimetru cit de cit susceptibil de a te baza pe el in limitele specificatiilor incepe prin a avea o serie de identificare ...

Link spre comentariu

As fi si eu interesat de un multimetru DT-830B produs de Uni-T. M-am uitat pe site-ul lor, http://www.uni-trend.com/HDM.html si nu am gasit acest model. Sa inteleg ca aparatul e doar o chiezarie ieftina ?Nici modelulM890nu l-am gasit pe site.

Exista cu siguranta, dar il puteti gasi si sub alte nume de ex. am un DT830 marca Alda, inauntru e complet UNI-T.Exista deasemeni un multimetru digital foarte ieftin(cca. 25 lei), UNI-T UT20B, de o precizie fenomenala, o adevarata referinta, cauza e ca nu poseda nici un fel de semireglabil, nu se poate deregla, totul e realizat la nivel de cip, procesorul e o "buba neagra" pe PCB. Are serie de fabricatie, desi e atat de ieftin. Comutator de buna calitate, se misca usor si ramane unde trebuie.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator black-99

Salut. Am folosit un Uni-t 830b cumparat din piata de la rusi timp de vreo 12 ani in conditi de teren/santier.Din pacate a pierit intr-o clipa de neatentie,cand i-am dat 230V in timp ce era reglat la 200ohmi.Inca ma gandesc la invierea lui prin schimbarea integratului. Cel mai multumit sunt de 9208 sau 9205 nu mai stiu tot din piata si merge de vreo 8 ani. Parerea mea e ca trebuie acordat o deosebita atentie cablurilor pentru ca sunt sanse mult mai mari ca acestea sa-iti puste in mina decit ca aparatul sa ia foc.Eu am investit inca zece lei in cabluri mai sanatoase,de 20 A CAT 4 la 600v.In legatura cu aparatele scumpe le dorim in continuare pentru ca sunt net superioare atat la fiabilitate cat si la precizie.Dar totusi nu sunt indestructibile.Am vazut undeva un FLUKE 87v (uauu) ma gandeam sa compar 9208-ul meu cu el ca sa vad diferenta. Dar surpriza nu mergea adica arata aiurea rau. Nu m-am putut abtine sa nu-l desfac. Ce sa zic in general arata foarte bine dar avea vreo trei patru integrate explodate. Habar nu am ce i-au putut face neavind la dispozitie mai mult de 400V dar fiind o firma cu mai multi angajati orice e posibil. Cel mai interesant e faptul ca cautind pe net am aflat ca costa vreo 2500 de Lei,avand garantie pe viata.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Exista deasemeni un multimetru digital foarte ieftin(cca. 25 lei), UNI-T UT20B, de o precizie fenomenala, o adevarata referinta, cauza e ca nu poseda nici un fel de semireglabil, nu se poate deregla, totul e realizat la nivel de cip, procesorul e o "buba neagra" pe PCB. Are serie de fabricatie, desi e atat de ieftin. Comutator de buna calitate, se misca usor si ramane unde trebuie.

Precizia de 2,5% nu prea il recomanda de referinta...http://gsmserver.com/shop/equipment/mea ... _ut20b.php
Link spre comentariu

Dilema multimetru ieftin si bun - multimetru scump ( eventual prost ... ) nu exista ... S-a mai tot dezbatut , cele scumpe sint scumpe din motive obiective , la actuala concurenta nimeni nu-si permite sa ceara pret nerealist pentru un produs slab calitativ ... ramine cu el nevindut ! Cel mai bun pentru fiecare e cel care asigura acoperirea necesitatilor de masura , una e hobbistica , sa masori 2-3 baterii si un alimentator intr-o luna , alta e sa lucrezi in mediu industrial la aparate cu valoare mare , unde nu-ti permiti sa ai dubii ( aici masori un factor de umplere , frecvente , tensiuni de fecvente mai ridicate , trebuie precizie pentru diagnosticarea componentelor , formele mai complexe pun in dificultate multimetrele " normale " , inductiile , curentii " vagabonzi " , comutatia nivelelor mari de energie , parazitii industriali ridica stacheta pentru mijlocul de masura - banda de frecvente , citiri pe secunda , imunitate la perturbatii , si , de ce nu , fiabilitate si constanta masurarii , True RMS , ... ) . Sint zeci de postari despre chinezarii defecte , masuratori cel putin suspecte , etc. ... mai rar se vaita cineva de vreun multimetru cu adevarat profesional ... aici intervin si rigurozitatea si nivelul de cunostiinte ale utilizatorului . Deci ... lucru bun cu bani putini , e o iluzie pentru cei la inceputul parcursului in electronica ... pot confirma cei care traiesc cu adevarat din exercitarea profesiei !

Link spre comentariu

Exista deasemeni un multimetru digital foarte ieftin(cca. 25 lei), UNI-T UT20B, de o precizie fenomenala, o adevarata referinta, cauza e ca nu poseda nici un fel de semireglabil, nu se poate deregla, totul e realizat la nivel de cip, procesorul e o "buba neagra" pe PCB. Are serie de fabricatie, desi e atat de ieftin. Comutator de buna calitate, se misca usor si ramane unde trebuie.

Precizia de 2,5% nu prea il recomanda de referinta...

http://gsmserver.com/shop/equipment/mea ... _ut20b.php

Este doar un parametru declarativ, cu rol juridic acoperitor. Intr-un lot de 10.000 buc. pot fi 1-2-3 aparate rebut, care trec de controlul de calitate, cu atat mai mult cu cat atat producatorul, dar si importatorul mizeaza pe faptul ca unii clienti nici nu se mai duc la garantie din pricina sumei mici.Intr-un astfel de caz, cheltuielile acestora cu RMA-ul sunt practic nule, deci nu se insista pe control strict la iesirea de pe linia de fabricatie.

Tehnic insa, divizorul rezistiv fiind foarte stabil, precizia e influentata doar de factori subtili, care nu aduc modificari importante.

Deci ... lucru bun cu bani putini , e o iluzie pentru cei la inceputul parcursului in electronica ... pot confirma cei care traiesc cu adevarat din exercitarea profesiei !

Corect pana la un punct, insa la un nivel si mai inalt al competentei utilizatorului, ati putea constata cu surprindere ca profesionistii de grad 0, din domeniul militar/medical de exemplu, nu prea alearga dupa Fluke/Protek/Agilent/etc, ci lucreaza cu aparate de masura "custom", de cele mai multe ori construite in propriile lor laboratoare, aparate deloc complexe sau impresionante la vedere, dar extrem de bine gandite pt.acea necesitate. Interesant e aspectul ca acele aparate custom, cel mai adesea au la baza "chinezarii" de 5-10$, modificate.

Link spre comentariu

Ceva exemple ? ... sa progresam si noi ... sa nu mai dam banii pe aparatura , sa rezolvam cu chinezarii de 10 $ ! Cum ar trebui sa fie acel " profesionist de grad 0 " ? ... probabil cu cit creste competenta scade investitia in mijloace de masura ... eu folosesc citeodata asa ceva http://www2.rohde-schwarz.com/product/URE3.html , cu ce sa-l substitui , ca m-a cam secat la portofel ...

Link spre comentariu
Vizitator basil45

Folosesc momentan,un UNI_T 890 C+ si de curand am luat si un DT-9208A.Pe primul l-am luat in 99-2000.Merge saracu brici si acum....A trecut prin multe,inclusiv uitat pe domeniu gresit,dar n-are nici pe dracu.pe al doilea l-am luat pt domeniul de masurare al capacitatii,mai mare decat al UNIT_ului(200 micro)si pt farama aia de frecventmetru,pana la 200khz.Surprinzator,am facut masuratori comparative si merge binisor pe domeniile mentionate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări