Vizitator August1n Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Fiind primul meu post , tin sa salut pe toata lumea si sa urez de pe acum weekend placut.Dilema mea este in felul urmator.Sunt oarecum incepator in domeniul electronicii , asa ca m-am hotarat sa trec de la citit la practica si sa-mi achizitionez un multimetru pe langa letcon.Fiind la inceput nu caut ceva care sa faca si cartofi prajiti.Ce am gasit destul de avantajos(zic eu) ,este asta. Stiu ca este o pocnitoare ordinara de China :smt047 , dar vreau sa stiu daca-mi pot face treaba cu el , spre exemplu sa verific bobinele pentru continuitate intr-o sursa ATX , ca un exemplu scurt. O seara placuta Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 bine a-ti venit pe forum..vad ca sunteti din bucuresti, pe aleea castanilor linga big berceni gasiti la 30 de lei unele mult mai bune. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Nu e deloc o pocnitoare DT830B-ul...am unul folosit intr-o perioada, destul de mult, din 1997 si pana azi a ramas valid, e rezistent si precis.Poate ar trebui totusi sa sacrificati un 40-50 lei pt. un Mastech, Uni-T, etc.Spor la cumparatura! Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Cam asa se comporta o pocnitoare: http://gossenmetrawatt.com/deutsch/seit ... imeter.htm Link spre comentariu
Vizitator Victorbmf Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Augustine, bun venit iti urez si eu. Vreau sa te sfatuiesc cat pot mai bine, si cum nimic nu e mai bun decat sfatul din experienta proprie, poftim aici: eu am avut si modelul de care spui tu, a fost primul meu multimetru, si un altul, poti citi in acest subiect despre cum si-au gasit sfarsitul. Ca sa te abordez cel mai bine, iti argumentez propriul tau exemplu, spui ca vrei sa verifici rezistente si continuitati, pai: 1. beeper-ul aparatului e foarte incet si ascutit, d-abia il auzi, 2. pe gama de continuitati si rezistente, domeniul cel mai mic, de 200 Ω, comutatorul de game si placarea contactelor pe placa PCB sunt atat de prost realizate incat la scurtcircuitarea bornelor oscileaza mereu valoarea si niciodata n-o sa ai ceva constant, de cele mai multe ori vei constata ca nu face contact deloc chiar. Nicidecum in jurul la 0-1-2 Ω cand faci scurt intre borne; va trebui sa misti de comutator, sa apesi pe el, pana apasa lamelele alea pe contacte cat-decat, e un chin si o frustrare imensa; in mod normal orice aparat de masurare are o rezistenta mica la cea mai mica gama de Ω, insa asta o are mare si schimbatoare, nu e o valoare fixa, sa zici ca o tii minte si o scazi ulterior din valoare masurata. Un aparat de masurare e pe atat de bun pe cat sunt masuratorile lui reproductibile si repetitive, la gama asta de pret, nici pomeneala. 3. Sondele de test mai prost de cum sunt nu cred ca puteau fi realizate, sunt super subtiri si lipite oribil pe interior, fara sa le tina nimic de izolatie, daca rasucesti cablu ala, iese firu din corpu de plastic al sondei. 4. Iti risti viata cu porcariile astea, rating-ul lor de siguranta este inexistent, sa nu crezi ce scrie pe ele: CAT I sau CAT II 300-600 V, producatorii asiatici pun aia acolo ptr. ca stiu ca tu aia te astepti sa vezi, e un bullshit total, daca incerci sa masori alimentarea de retea cu alea, risti sa te electrocutezi ori sa-ti bubuie ala in mana. 5. Fara sa ofensez pe nimeni, ce a relatat Spitfire despre experienta lui e o exceptie extrem de rara de la regula, plus, daca el zice ca are aparatu de atat de mult timp, inainte, se faceau oarecum mai altfel, posibil sa fi fost nitel mai bune acu atatia ani, insa nici atunci nu erau macar aproape de un nivel adecvat de constructie ptr. un asemenea aparat. 6. Iti sugerez puternic sa vizitezi canalul EEVBlog al lui Dave Jones si saitul acestuia, ai link-ul pe tube, el e un inginer dizainăr in electronica si stie ce vb, verifica-i video-ul „Digital Multimeter Buying Guide for Beginners” , precum si shootout-urile intre multimetre si restul reviziilor si dezasamblarilor de multimetre, te vei lamuri acolo cel mai bine, cred ca mult mai bine decat ti-ar putea spune cineva de pe forum de aici. Un ultim lucru si cel mai important, o recomandare efectiva: sa scapi din gama chinezariilor necesita un fond mai substantial, insa sa scapi din gama POCNITORILOR chinezesti nu e mare lucru deloc. Eu ma folosesc foarte fericit de cateva luni de modelul ieftin, de baza, dar de la un producator reputat(chinezesc), UNI-T UT33D. Si UT33A, desi e nitel mai scump, se adreseaza tot incepatorilor, are afisaj de 3999 fata de 1999, al modelului D, si are selectarea automata a gamei(autorange), ceea ce e o trasatura esentiala care contribuie la usurinta in utilizare. L-am achizitonat prin comanda pe net din locul unde l-am gasit cel mai ieftin in Romania, distribuitori numiti AgeSys, vezi acolo cat costa, si mi-au dat si catalogul imens, de 2800 de pagini(si 3 Kg), gratis, care e extrem de util, contine de toate ce tine de electronica si nu numai, plus alte cateva pliante. Prin posta romana, intreg coletul, de 4 Kg, livrat in Bucureşti, am avut de platit ramburs 44 de lei. Compara cu cat costa acest model pe e-piese si pe adelaida, unde e absolut cel mai ieftin, fiind cele mai mari saituri de profil, si te vei lamuri. Aparatul masoara bine, l-am verificat cu niste rezistori de precizie, e mai mic decat pocnitoarea aia 830b care bantuie piata, are rezemătoare, deci il poti pune la unghi fata de orizontala, ptr. vizionare buna, are un verificator de continuitate corespunzator, iluminarea fundalului LCD, bateria tine, sonde desi tot de pvc, dar sunt facute relativ bine, rezistenta in scc. de 0.3 ohmi, rating de CAT II 300 V care e din cate imi dau eu seama, intrunit si sustinut de constructia interna, display clar cu contrast bun, contur atragator, de tinut in mana, culoarea e un rosu la carcasa si protectia de cauciuc, combinat cu gri pe panoul frontal, consider ca e o alegere stilata. Un multimetru ideal ptr. incepatori, fara frustrari, fara buzunarul golit! Cel putin pana vine un Meterman 37 XR. Cateva foto: Sper sa-ti fie de folos, eram scutit de multe neplaceri de as fi avut la randul meu pe cineva sa-mi expuna macar cate ceva din ce am pus eu aici cand mi-am facut prima achizitie. Bafta, numai bine, mai lanseaza intrebari daca mai vrei sa stii ceva. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Aceasta e schema multimetrului UT33D: http://shareimage.ro/images/h3fs4jh241cffqs4hwm8.png Imagini din interior: http://shareimage.ro/images/cbfvlsnge5dkycwzy5ia.jpg http://shareimage.ro/images/v7j8s370v0o7kffxetal.jpg Link spre comentariu
Vizitator Victorbmf Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Imaginea care incepe cu cbfvlsnge5..... e de la UT30D, un model si mai ieftin dar nerecomandat, nu se distinge cu mult fata de DT-830B, observa diferenta, la UT33D constructie aproape exclusiv SMD, cu exceptia unui PTC(R15-termistor) si a unui condensator mare, pe cand la modelul mai ieftin, piese cu picioruse, care cel mai probabil sunt de cea mai joasa speta, cu specificatii oribile, dar la un cost mai scazut. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Daca masori pina la 48V , ac sau dc e acceptabila orice petarda care masoara bine.Daca vrei sa verifici prezenta retelei in cazul asta iei 2 becuri de 230Vac in serie si incerci asa.Daca lucrezi doar in laborator si ai nevoie de masuratori de retea/ trafo mergi pe ceva firme mai bune.Daca aparatul il folosesti pe teren , mai vede diferente de temperatura atunci eu folosesc Fluke.E bine sa`l vezi si din punctul asta de vedere , e si siguranta la mijloc.In cazul tau eu asi merge pe un Kyoritsu KEW 1009 .Grig Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Aceste modele DT830D, DT9205A, UT33, etc sunt fabricate de mai multi producatori, cu diferentele de rigoare.Un aparat se intampla sa fie "lux", alt aparat(desi e inscris pe el acelasi model)e o petarda jalnica. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Cam asa se comporta o pocnitoare:http://gossenmetrawatt.com/deutsch/seit ... imeter.htmSa fim seriosi ! Aia cred ca au bagat 10kV in aparatul ala. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Mai degraba au bagat ceva material pirotehnic, se vede in film cum arde anvelopa de policloropren, ori ala e material ignifug(autostingere). Plus scanteile gen 'stelute de pom", care nu ar avea de ce altceva sa fie produse. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Daca vrei sa arzi (la propriu) in halul ala un aparat, cred ca o poti face cu orice marca (Fluke, Protek etc)...nu trebuie sa fie ceva ieftin. Daca te chinui putin poti distruge orice protectie electrica a aparatului. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Nu va imbatati cu apa rece!Ce au facut acolo nu stiu dar eu am avut 2 cazuri cu aparate literalmente explodate la masuratori efectuate pe retea de 230Vac.Unu era ceva luat de la Conrad iar celalalt luat din Ro , chinezesti amindoua si ieftine.Asta e motivul pentru care la noi treaba e cam sfinta!Pe teren doar Fluke din dotare!N`ai Fluke la tine verifici cu becul tensiunea de retea!E mai sanatos.Nici Kyoritsu nu`i rau iar pretul e accesibi.Grig Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Este un test standard pt verificarea rigiditatii dielectrice si a rezistentei de izolatie. Ceve asemanator am mai vazut pe vremuri, cand lucram la AEM. Si acolo toate aparatele trebuiau sa treaca un test asemanator. La multimetrele chinezesti (si nu numai) problema cea mare o constituie dimensiunile reduse (in special comutatorul) si dispunerea elementelor dupa criterii de estetica si design si mai putin dupa necesitati tehnice. Daca aveti posibilitatea, comparati va rog comutatorul si circuitele supuse tensiunilor mari dintr-un aparat chinezesc de duzina cu un Philips, Metrawatt sau Metrix cu aceleasi functionalitati (deci mai vechi). Aparate asiatice de calitate au fost Hung Chang, dar nu stiu daca mai exista producatorul. (Al meu munceste de 18 ani fara surprize si a fost calcat si de masina.) http://www.radiomuseum.org/r/hungchang_ ... c3500.html Link spre comentariu
Vizitator August1n Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Dezgrop topicul sa multumesc tuturor pentru amabilitatea cu care au raspuns si lui victor pentru acele tutoriale.Constrans in acea perioada de timp si bani am luat acel DT care s-a dovedit foarte bun pana la urma , si-a scos banii insutit(sunt bolnav cu raportul investitie/profit).Cred ca i s-a terminat bateria , dar incerc maine sa vad daca mai misca ceva.Oricum,calitatea in cazul acestui dispozitiv a depasit pretul cu foarte mult in cazul meu , avand in vedere ca in mare parte am masurat incarcatoare de laptop(apoi le-am operat si lipit) , cat si transformatoare de 12 v pentru camere de supraveghere.L-am bagat odata si intr-o priza , n-a bubuit spre norocul meu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum