Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

W RMS? muzicali?

Extrem

Postări Recomandate

Poate in dif-ul respectiv au fost bagate frecvente mai joase decat putea el reda . Poate statia avea si ea un offset prea mare. Poate cd-urile sau mp3-urile pe care le-a ascultat contineau frecvente sub 30 hz (fapt observat sigur , de mine) si astfel au fost bagate frecvente neplacute in difuzor. Cam multi de poate intr-adevar. Si acuma ''poate'' daca afli ne spui si noua despre ce difuzoare era vorba , pt ca faza asta cu statie de 1,5-2 x puterea boxei e sigur adevarata . Asta daca puterea rms declarata a difuzoarelor este reala :yawinkle:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

17

• Extrem

12

• Mircea Bartic

11

• radue

11

Top autori în acest subiect

daca puterea de 300W RMS a difuzorului a fost reala nu avea motiv sa cedeze la 400 decat daca au intervenit alti factori....poate ceva distorsiuni, sau infrasunete....

Link spre comentariu

Nu am fost prezent cand s-a intamplat...asta mi-a spus el...Eu: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Imediat s-a dus i l-a schimbat...si nu a mai avut probleme de atunci...

Link spre comentariu

problema e ca nu prea stii unde e -3db la un amplificator..depinde de preamplificator, sursa se semnal , potentiometru de vol, etc cred ca iti tre neaparat un indicator de clipingdar unele amplifuri nu sunt capabile sa redeie varfuri de putere dubla?adiak am un amplif de 100"meserias" care sa redeie varfuri de putere dubla 200w ?se poate?

Il tii cand iti intra in clipping. Doar asculti muzica nu tonuri continue deci si tinut la maxim nu vei avea in medie Pmax ci mai putin. De aia banuiesc ca scrie si pe difuri putere "rms" :rolleyes: si putere program. Rms ar fi tensiune efectiva*curent efectiv, deci puterea medie redresata si banuiesc ca la asta poti asculta si tonuri, iar pe putere program poti asculta muzica.Toate amplifurile sunt capabile sa redea varfuri de 2xputerea in regim continu. Umax=sqrt(2)*Uef. P"rms"=Uef^2/R, => cand sinusoida atinge vf-ul puterea este de Pmax=(Uef*sqrt(2))^2/R=2*P"rms" .Orice amplif e capabil de asa ceva inafara de cazul in care intra in saturatie.Pt nexus... Daca pe amplif scrie -10dB sau -3dB cred ca aia se refera la amplificare. Puterea de iesire fiind dependenta si de semnalul de intrare si inafara de cazul in care intrarea se fixeaza la o valoare la care ampliful pus pe 0dB e la limita de saturatie indicatiile de pe pot. de volum nu spun prea multe despre puterea de iesire.Coretcteaza-ma daca gresesc. :rolleyes: :partyman:
Link spre comentariu

nu ai fos t atent, pt ca am specificat faptul ca reglam in prealabil cu ajutorul indicastoarelor de clip amplificatorul la 0 dB (full power) dupa care aplicam atenuarea cu ajutorul potentiometrelor :rolleyes:

Link spre comentariu
Pai din acte vad eu dif-ul asta are 150w rms adica300w program.

atunci e clara treaba

"de obicei in datasheeturile difurilor profesionale apare asa:este recomandat un amplif de 2 ori mai puternic decat puterea rms a difului (adika=put muzicala)."

Toate amplifurile sunt capabile sa redea varfuri de 2xputerea in regim continu. Umax=sqrt(2)*Uef. P"rms"=Uef^2/R, => cand sinusoida atinge vf-ul puterea este de Pmax=(Uef*sqrt(2))^2/R=2*P"rms" .

Orice amplif e capabil de asa ceva inafara de cazul in care intra in saturatie.

adica vei folosi un amplificator de puterea 2xRMS a difuzorului dar reglat in asa fel incat sa fie la -3dB fata de puterea maxima a acestuia.

din toate astea reiese ca pana la urma nu e nevoie de un amplif cu 3 db mai puternic. e destul si daca are puterea egala cu puterea rms a difului pt ca e capabil sa redeie si vf ala cu 3db mai mare(asta daca la amplificatoare este precizat puterea in regim continuu)

complicat :rolleyes:

Link spre comentariu

Pai daca intr-un dif cu X W RMS dai cu un amp care are tot X W RMS varfurile care trec de X W RMS fac amplificatorul sa intre in clipping, de aceea trebuie sa ai amp de 2 ori mai puternic, pentru o rezerva de putere pentru varfurile mari.

Link spre comentariu

X W RMS fac amplificatorul sa intre in clipping,

nu til face(adiak nu la toate)... uite ce scrie aici

Toate amplifurile sunt capabile sa redea varfuri de 2xputerea in regim continu. Umax=sqrt(2)*Uef. P"rms"=Uef^2/R, => cand sinusoida atinge vf-ul puterea este de Pmax=(Uef*sqrt(2))^2/R=2*P"rms" . Orice amplif e capabil de asa ceva inafara de cazul in care intra in saturatie.

:rolleyes:
Link spre comentariu

Stai ca vb despre 2 lucruri diferite aici.Daca am asculta doar sinusoide atunci fixvid ar avea dreptate. Varfurile vor fi neatenuate cu un amplif de putere egala cu puterea pe care o suporta diful in regim continu.Dar muzica nu prea seamana a sinus si atunci poti sa pui un amplif mai puternic pt a pastra varfurile intacte cu conditia ca puterea medie sa fie mai mica sau egala cu puterea pe care o poate suporta diful.Am facut si un desen rapid in paint.Semnalul de jos are un raport mult mai mare intre valoarea maxima a tensiunii si valoarea efectiva. Chiar daca difuzorul va vedea in medie aceasi putere in cazul 2 semnalul va fi puternic distorsionat daca va fi reprodus de un amplif de putere maxima egala cu puterea sinusoidei de sus.Fixvid, eu vroiam doar sa iti atrag atentia ca din punct de vedere fizic ca puterea oricarui amplif pe varful sinusoidei e dubla fata de cea medie.

Link spre comentariu

ah .. mai am multe de invatat :rolleyes:

cu conditia ca puterea medie sa fie mai mica sau egala cu puterea pe care o poate suporta diful.

cu puterea rms pe care o poate suporta diful nu?si cum poti sa aflii puterea medie (practic)? de ex la amplificatoarele profesionale gradatiile alea in decibeli is calcualte in raport cu rezistenta potentiometrului?

puterea oricarui amplif pe varful sinusoidei e dubla fata de cea medie.

si presupun ca la amplificatoare este mentionata puterea medie sau gresesc?si inca o intrebare daca nu te plictisesc: umax este egala cu tensiunea de alimentare?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări